...
1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976. adres anlamına geliyor şu anda biz 24 saatte 130 milyon adres üretebiliyoruz. Mevcut hardware'i hiç değiştirmeden bu sistem çalıştığını varsaymamız durumunda tüm adres uzayını taramamız tahminen 31,228,667,464,335,532,440,249,675,912,741,090,163 yıl sürecek.
moore kanununa göre işlemci hızları her 18 ayda bir 2 katına çıktığını varsaysak ve tüm finansal gücümüzü mevcut donanımlarımızı arttırmaya kanalize etsek bile bir insan ömrünü bırak bir ırkın toplam dünya üzerinde yaşam süresince bu boyutta bir uzayın %100 taranması imkansız bu hesaplamaya göre.
Güncelleme :
oclvanitygen parametrelerini ve diskte kaydedilme şekliyle oynayarak günlük üretilen adres sayısını 290 milyona çıkarttık bu da %100'den daha fazla bir artış sağladı.
Tek tek okuyarak ilerlerseniz ilk 300 bin blokta hızlı gidiyor. ileri doğru tx başına işlem sayısı arttığı için yavaşlıyor. bloklarda 1 ve 3 ile başlayan adreslerin uzunlukları maksimum 35 uzunluğunda ancak sonradan bca'lı adresler başlayınca 70 uzunluğuna kadar uzuyor. bakiye giriş çıkışları ile tutmak aşırız gereksiz index ve yük getiriyor. eğer tutmak istiyorsanız blockparser ile tek seferde güncel bloğa kadar tek seferde okutabilirsiniz. linki önceki mesajlarda olması lazım yoks ada forumda var. tek seferde csv'den içeri aktar ile çok daha hızlı yapabilirsiniz.
dediğiniz gibi normal şartlarda imkansız. zaten tüm keyleri ve adresleri kaydetmekte gereksiz. zaten herkesin atladığı kaydetmeyi geçtim tüm anahtarlara sahipseniz, tüm kapıları açabilirsiniz. 3'lü adresleri bile. belirli bir katsayıya göre kabul edilebilir parçalar halinde oluşturup taratmak bir yere kadar asıl mesele ondan sonra başlıyor zaten
ama denk geliyor buna inanın. ilk seferinde bende inanmamıştım ancak gelince afallama yaşıyorsunuz.
oclvanitygen'i ne şekilde özelleştirdiniz? wif yerine hex key mi kaydediyor? tek kartta mı günlük 290M? aynı aralığı tekrar üretmemesini nasıl sağladınız? daha öncede dediğim gibi eğer oclvanitygen'i değiştirebiliyorsanız
belirli bir değerden; misal ilk anahtar değerinden 1 Milyar tane üret diyebiliyor musunuz? yada belirli bir dosyayı satır satır okuyarak sha256 ve adres'i oluşturup dosyaya kaydedebilir misiniz? ayrıca vanitygen sadece 5'li adresleri üretiyordu sanırım. K ve L ile başlayan adresleri oluşturmasını sağladınız mı?
benim gibi parça parça yazan yerine düzenli yazınca biri sevindim. aslında şu an hepimizin başlangıç noktası aynı oldu
sonrası farklı yollar