Jesu li vam ti bankomati ikad blokirali isplatu radi kyc?
Koliko ste najviše podizali keša od jednom?
Ja sam dizao maksimalno 900 EUR. Na samom bankomatu pise da je do 1001 EUR transakcija bez davanja osobnih podataka. Takoder pise da, ako skrivas lice imaju pravo odbiti uslugu tako da sigurno postoji i kamera kojasnima bez obzira na dvsnje podataka.
Pa neka snima, što onda? Misliš da će netko raditi utvrđivanje identiteta na temelju prepoznavanja lica? Oni sigurno neće, osim ako ih zakon na to ne prisili. A ja mislim da takvog zakona nema. Te sniimke, ako uopće postoje, se vjerojatno mogu koristiti samo pri nekakvim istragama i sudskim procesima. Ako dođe do takve situacija. Isto kao i kod većine drugih oblika video nadzora.
Inače, ja sam ulazio sa sunčanim naočalama. Nije me blokirao, iako bi se to moglo smatrati prikrivanjem lica. Tako da mislim da ne postoji nikakav softver koji bi analizirao video u realnooom vremenu. Možda griješim ali nisam čuo još niti za jedan slučaj da je nekoga blokirao.
Naravno da ne utvrduju nepotrebno identitet svakoj musteriji, pa kuda bi stigli kada bi to radili. Na bankomatu stoji upozorenje da mogu odbiti transakciju u slucaju prikrivanja lica, a to da li postoji kamera, da li netko gleda u real time i da li snima, cemu te snimke sluze ukoliko ih ima itd. ne bih ulazio u te teme jer su to nagadanja.
Da i meni je bilo cudno kad sam vidio, pogotovo jer nije okrugla cifra 1000EUR nego 1001EUR, zato sam i zapamtio sto je nelogican beoj bio. Zato i nisam htio dizati cifru preko 900 EUR da budem na "sigurnoj strani", da ne bih slucajno morao raditi kyc. Da sam slucajno poslao preko 1000 EUR vrijednosi USDC sredstva bi bila na njihovom walletu i prakticki bih bio ucijenjen da radim KYC da dobijem lovu. Ispricavam se na pravopisnim gresksma pisem na mobitelu, ps mi ih se ne da ispravljati