Pages:
Author

Topic: Bitcoin Büyük Oyunu Gördüm ! - page 3. (Read 2404 times)

sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
November 09, 2017, 05:35:14 PM
Bakın nasılda dünyanın en büyüklerinden CME kabul etti ?Smiley Tam isabet tahmin etmişim bitcoin adını dünyaya duyurdu ve bu başlangıç ^^
newbie
Activity: 47
Merit: 0
November 03, 2017, 12:40:35 PM
İlginç bir teori olmakla birlikte çok mantıklı da geldi. Bitcoin yeni ekonomik sistemin deneme sürümü gibi bir şey olabilir. Büyük otoritelerce hazırlanmış bir proje olabilir. Bitcoin'in üzerinde hiç bir otorite yok deniyor. Gerçekten çılgın bir zamanda yaşıyoruz. Bir zamanlar bir otorite insanların altına güvenmesini ve inanmasını sağlamıştı. Daha sonra kağıt paralar madeni paralarla sembolize edilmeye başlandı. Şimdi de Dijital paralara inanmamız ve benimsememiz isteniyor sanırım. Size de oluyor mu bilmiyorum ama gelecek beni heyecanlandırıyor Smiley
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
November 02, 2017, 10:49:41 AM
Çok yakında bu konuda bir makale ele alacağım forumda Smiley Bitcoin'in perde arkası temalı.

Kısa bir özet geçmem gerekirse, Altcoin ve Bitcoin'de "Aha lan bu düşüyo paramızı çekip kurtulalım" deyip paranızı çektiğiniz anda o coin yükseliyorsa ve "Aha lan bu coin yükseliyo hadi gireyim, ama cesaret edemem... 10000usd oldu, ahanda 12000usd oldu.. artık gireyim daha düşmez bende kar edeyim" dediğiniz anda o coine paranızı yatırdığınız anda o coin düşüyorsa, bu işin arkasındaki gücü görün.

Senelerdir herkes "abi, ben alıyorum düşüyo, ben satıyorum yükseliyor" diyor. Bunun sebebi ise bu BTC'nin arkasındaki güçlerin insan psikolojisiyle oynatmasından kaynaklıdır borsayı.

Size kısa bir fragman olsun.. Biz ya az kar eden ya da kaybeden taraf olacağız. Fakat dış güç (perde arkası) herzaman kazanan taraftır.

Kaybeden taraf olmak istemediğimiz için güya her şeyi analiz ederek akıllıca hareket etmeye çalışıyoruz. Yani yazdığınız son cümleye katılmamak imkansız.. En azından eldeki 3 kuruşu da kaybetmeden az kâr eden taraf olabilsek ben ona da razıyım. Bitcoin bu nedenle umut vaat ediyor..
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
October 27, 2017, 08:17:56 AM
Aranızda Satoshi'nin mektuplarını okuyan var mı bilmiyorum ama;

Üst orta alt akıl mı bilmem ama

Satoshi'nin de dediği "Dijital para on yıl önce olması gerekirdi, hala olmamış olduğuna inanamıyorum" diyordu. Ve sanırım aynen böyle düşünüyorum. Hala değişim aracı yerine devletlerın sıkı kontrolünde bulunan, devletlerin isteğine göre çoğaltılabilen, azaltılabilen, bankalar boşaltılınca bizim paramızla doldurulan ( bunlar bütün dünya ülkeri özellikle de bütün gelişmiş kapitalist sistemler için daha da geçerli olan şeyler ) bir sistemin, bu devirde, dijital çağda miadını doldurduğuna inanıyorum. Facebook, twitter gibi ve daha binlercesi (uygulama vs vs..) bizim paramızla servetlerine servet katarken onlardan istifade edenlerin hiçbir şey kazanamıyor oluşu bana mantıksız geliyor.

Bitcoinin bu yüzyılın dijital devrimi olduğuna inanıyorum. Dünyayı kökten değiştireceğini ummuyorum. Ama katı olan her şey bir kez daha buharlaşıyor. Ve şimdi dünyanın para birimlerinin arasında bir "hayalet" dolaşıyor, bu Marx'ın hayaleti olmasa da, en azından petro-dolar için bir tehlike işareti...
newbie
Activity: 40
Merit: 0
October 26, 2017, 06:18:41 AM
Bana kalırsa büyük resimle ilgilenmek hadisenin magazin kısmı. Eğer birileri kurguladı ve daha da yükselecek bir değerdir duyabiliyorsak bitcoin için gerisi ile ben çok ilgilenmem. Eğer birilerinin kurguladığı bu oyundan rahatsız olan başka bir büyük oyuncu degilsek (ben degilim, dümdüz insanım maaşlı çalışıyorum) doğru pozisyon alıp ahh keşke zamanında gitseydim dememek bizim için yeterli olmalı.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
October 23, 2017, 04:22:52 PM
Bitcoin abd menşeili bana göre, usd cinsinden işlem gören bir piyasa, altına endeksliyelim diyin bakalım noluyor? kaddafi gibi indirirler adamı! gerçi altın da dolara endeksli, onun içün doların ortadan kalkması gerekiyor en başta ya da rezerv para olmaktan çıkmalı! 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Amerika'nın kontrolünde olmayan herhangi bir ekonomik değer gösteremezsiniz. kağıt masrafı bile yok dolarda, sadece dijital olarak bile istedikleri kadar dolar basabilirler. Ama her şeyde olduğu gibi bu durumun da bir sonu olacaktır ve dünya yepyeni bir dünya olmaya mahkumdur.
hero member
Activity: 931
Merit: 500
October 23, 2017, 11:46:15 AM
Bitcoin büyük  oyununda başrol kimlerde bilinmez  ama dünyanın şekillendirilmesinde pek çok gizemli olay döndüğü açıktır. 11 eylülden tutunda bilmem nelere kadar bazen birileri çıkıp belgesellerini bile yapıyor gerçeklerin, hoş ben o belgesellerin de  bu gizemli işleri yapanlar tarafından destekli olarak bakın neler yapmışız diye bir gövde gösterisi olarak hazırlatıldığına inanıyorum. Komplo teorileri milletimize özgü bir şey değil sadece,  milyarlarca insan sadece birer piyon büyük oyuncular için.
member
Activity: 63
Merit: 10
October 21, 2017, 03:19:28 PM
Bitcoin daha doğrusu merkezsiz emita fikri bitcoin'den çok çok önceye dayanıyor, satoshi'nin tek bir kişi olduğunu sanmıyorum ama fikrinin temelleri çok eskilere dayanıyor
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
October 20, 2017, 06:20:40 PM
Aha benim ülkem bu işte! Aksiyonu, komployu ve çılgın fikirleri anında üretebilen, bundan zevk alan ve beslenen hatta bu fikirleri okuyanın, dinleyenin anında katıldığı bir bilgi seli haline getirebilen güzel ülkem Smiley
Bende bu ülkenin bir ferdi olarak komplolarınıza katılıyorum Smiley
Bırakın dostlar bunları, siz ekmeğinize bakın yarın bir gün dünya bu para birimini kabul eder ve tüm devletler buna geçerse eğer işte o zaman oturur konuşuruz. Smiley
hero member
Activity: 630
Merit: 503
October 20, 2017, 12:41:45 PM
Valla hocam tebrik ederim. Türk milletinin en büyük özelliği olan büyük oyunu görme özelliğini konuşturmuşsunuz Smiley ben bu konunun sizin ürettiğiniz gibi bir teoride olduğunu düşünmüyorum. Şayet uzun süredir takip eden kişilerdenseniz çok küçük bir anonim grup tarafından çıkarıldığını ve hatta temellerin bu forumda atıldığını biliyorsunuzdur.
sr. member
Activity: 630
October 20, 2017, 10:23:27 AM
Bir komplo teorisi de benden Grin

Normal de ABD gibi bir ülke Bitcoin'e şans tanımaz.

Senin sistemden dışladığın(Ambargo) her kişi Bitcoin ile istediği ticareti yapar ve bundan kar bile elde eder.(Ör: Julien Assenge)

Kontrolünde olmayan bir para peki neden göz yumuyor ?

Belki de onlar bulduğu için.

Belki de şuan prototip ve deneysel.

İnsanların vereceği tepkiye ve adaptasyona bakıyorlar.

Sonuçta hala kağıt parçaları ile alışveriş yapılıyor ve bir yandan da bu ilkel.

Bu kadar açığı şimdilik olmayan güvenli sistemi sıradan bir kişinin yapması mümkün mü yani ?

Amerikan deyimi vardır ya hani klasik;

Garajda ki hacker mı yaptı bunu Grin

Aynısıyla  katılıyorum size, güzel bir yorum olmuş,   ABD bilgisi dşında bir olay değil Bitcoin  o yüzden rahatça yatırım yapıyorum.  Amerika'nın  açıkça  bunu ben yaptım guys!  sizde deneme yapıyorum diyecek hali yok sonuçta.  Yığınlara  benimsetmek lazım önce sonra iş resmileşir.  İnsanlar düzene başkaldırdığını sansın.
full member
Activity: 742
Merit: 140
October 19, 2017, 08:36:52 PM
Bir komplo teorisi de benden Grin

Normal de ABD gibi bir ülke Bitcoin'e şans tanımaz.

Senin sistemden dışladığın(Ambargo) her kişi Bitcoin ile istediği ticareti yapar ve bundan kar bile elde eder.(Ör: Julien Assenge)

Kontrolünde olmayan bir para peki neden göz yumuyor ?

Belki de onlar bulduğu için.

Belki de şuan prototip ve deneysel.

İnsanların vereceği tepkiye ve adaptasyona bakıyorlar.

Sonuçta hala kağıt parçaları ile alışveriş yapılıyor ve bir yandan da bu ilkel.

Bu kadar açığı şimdilik olmayan güvenli sistemi sıradan bir kişinin yapması mümkün mü yani ?

Amerikan deyimi vardır ya hani klasik;

Garajda ki hacker mı yaptı bunu Grin
sr. member
Activity: 420
Merit: 252
October 19, 2017, 07:53:34 PM
İnsanlarımız komplo teorileri üretmeye bayılıyor.Bence büyük oyun falan yok biri bir şey yaptı ve o beklenmeyen bir şekilde bu noktaya geldi.Dünyadaki her büyük yenilik için bu tarz komplo teorisi kurabiliriz.

Bu da bir ihtimal tabi komplo teorileri seviliyor ancak gerçekten çok zor kimliği belirsiz Satoshi ve yeni bir devrim. Belki de dediğiniz gibi arkasında kimse olmayabilir ancak olması da komplo teorisi sayılmaz çok.
sr. member
CAT.EX Exchange
October 19, 2017, 04:55:58 PM
İnsanlarımız komplo teorileri üretmeye bayılıyor.Bence büyük oyun falan yok biri bir şey yaptı ve o beklenmeyen bir şekilde bu noktaya geldi.Dünyadaki her büyük yenilik için bu tarz komplo teorisi kurabiliriz.
Belki de dediğiniz gibidir.Ama krizden hemen sonra icad edilmesi muamma.Tesadüflere inanmam Smiley
sr. member
Activity: 459
Merit: 258
🌟 Blockchain Expert, Miner.
October 19, 2017, 04:17:09 PM
Çok yakında bu konuda bir makale ele alacağım forumda Smiley Bitcoin'in perde arkası temalı.

Kısa bir özet geçmem gerekirse, Altcoin ve Bitcoin'de "Aha lan bu düşüyo paramızı çekip kurtulalım" deyip paranızı çektiğiniz anda o coin yükseliyorsa ve "Aha lan bu coin yükseliyo hadi gireyim, ama cesaret edemem... 10000usd oldu, ahanda 12000usd oldu.. artık gireyim daha düşmez bende kar edeyim" dediğiniz anda o coine paranızı yatırdığınız anda o coin düşüyorsa, bu işin arkasındaki gücü görün.

Senelerdir herkes "abi, ben alıyorum düşüyo, ben satıyorum yükseliyor" diyor. Bunun sebebi ise bu BTC'nin arkasındaki güçlerin insan psikolojisiyle oynatmasından kaynaklıdır borsayı.

Size kısa bir fragman olsun.. Biz ya az kar eden ya da kaybeden taraf olacağız. Fakat dış güç (perde arkası) herzaman kazanan taraftır.

bence makale necmettin batırelin bir 10 milyar dolar satarım, yetmez üstüne bir 10 milyar daha satarım temasında olursa türkiyede daha çok ilgi çeker Smiley
Ahahhaah Cheesy
sr. member
Activity: 378
October 19, 2017, 02:31:04 PM
full member
Activity: 392
Merit: 101
October 19, 2017, 02:15:42 PM

bence makale necmettin batırelin bir 10 milyar dolar satarım, yetmez üstüne bir 10 milyar daha satarım temasında olursa türkiyede daha çok ilgi çeker Smiley
sr. member
CAT.EX Exchange
October 19, 2017, 02:02:18 PM
Yani bence de büyük bir ekip ve sadece insanlardan oluşmuyor, ekipte şirketler ve devletler de var. Zaten pek çok yerde okumuşsunuzdur ama bir hatırlayalım.  2008 yılında ABD finans şirketi Lehman Brothers iflası ile başlayan dünya krizi ve hemen akabinde  Bitcoinin ortaya çıkmasını  beraber  yorumlayanlar var.  Bitcoinin  ortaya çıkışı  da 2008 yılında.   Satoshi Nakamoto  ismi de ilginç sanki dikkati  ABD den başka yerlere çekmek istermiş gibi.  Satoshi tek kişi olsa ABD  onu  çoktan bulmaz mıydı,  günümüzde dünya küçük.
Blockchain açık vermemesiyle 100 yılın en iyi icadı olacağı kesin Smiley Sonrası bizi ilgilendirmez zaten yaşamayacağımız için.
hero member
Activity: 938
Merit: 501
October 19, 2017, 01:43:34 PM
 Yani bence de büyük bir ekip ve sadece insanlardan oluşmuyor, ekipte şirketler ve devletler de var. Zaten pek çok yerde okumuşsunuzdur ama bir hatırlayalım.  2008 yılında ABD finans şirketi Lehman Brothers iflası ile başlayan dünya krizi ve hemen akabinde  Bitcoinin ortaya çıkmasını  beraber  yorumlayanlar var.  Bitcoinin  ortaya çıkışı  da 2008 yılında.   Satoshi Nakamoto  ismi de ilginç sanki dikkati  ABD den başka yerlere çekmek istermiş gibi.  Satoshi tek kişi olsa ABD  onu  çoktan bulmaz mıydı,  günümüzde dünya küçük.
sr. member
Activity: 546
October 19, 2017, 01:24:06 PM
Üst akılın oyununu görmemizi sağladığın için teşekkür ediyorum sana.Biz nasıl bu oyunu daha önce göremedik gözümüze resmen perde inmiş  Grin Bu arada bitcoinin arkasında sadece satoshi olmadığı fikrine ben de katılıyorum(Satoshi zaten tek bir kişi olmayabilir)
Pages:
Jump to: