Pages:
Author

Topic: Bitcoin sanılanın aksine Türkiye'den Ankara'dan çıktı. - page 4. (Read 927 times)

sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu ile ilgili komple teorilerine katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz Cheesy Gönül tabiki bizim ülkemizden çıkmış olmasını ister ama hiç sanmıyorum.
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
FBI ya da CIA tam hatırlamıyorum ama ellerindeki veriler üzerinden Satoshi'nin bu forumdaki mesajların kullandığı dil yapısını internet üzerindeki diğer forumlar ve bilimsel makalelerle karşılaştırarak kim olduğunu %70 doğrulukla bulduklarını söylemişlerdi. Ama kim olduğunu açıklamadılar. Konuyla ilgili bir öğrenci bitirme tezi olarak aynı çalışmayı yaparsa bizler de öğreniriz kim olduğunu.
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Hikaye güzelmiş. Türk milleti olarak her şeyden kendimize pay çıkarmayı çok seviyoruz  Smiley
O değil de hikaye doğru olsa efsanevi olurdu, ümit kesmeyelim belki de buna benzer bir hikaye vardır bu işte  Cheesy
newbie
Activity: 78
Merit: 0
Ben bunu yemem arkadaş ✋
Komplo teorisi üreten ve ona inanan kitleler bayıla bayıla yer.

O kitleler gibi "Arkasında deepweb var. Arkasında israil var. O-bu-şu. Karanlık işler yapıyolar" deseydin cevap yazma ihtiyacı bile duymadan gülüp geçecektim.

Ama emeğe saygı bunca şeyi düşünüp yazmak ve kendi içinde tutarlı olmasını sağlamak kolay değil .

jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Kimden çıktığının hikayeden ibaret olduğu kesin, ortaya bir isim atmışlar sonra piyasadan kaybolmuş tabi yersek Smiley dunyanin parasını  yöneten ağa babalarından başkası  değil sen Siyonistler de ben rokefeller yada Rothschild aileleri deyim komplo teorisi bunlar diyenleri de azıcık mantıklı düşünmeye davet ediyorum...
full member
Activity: 367
Merit: 100
Doğruluğu hakkında hiçbirşey düşünemedim. Kalbim doğru olsun diyor beynim her yazılana inanma isim bile sallanmış olabilir diyor. İnşallah doğrudur 100 yıl sonra torunlarımız ama bizde de blockchain bulundu diyerek ezikliklerini biraz olsun üstlerinden atarlar
member
Activity: 249
Merit: 11
Kavimler göçünden sonra blockchain devrimine ön ayak olmuş olabilir miyiz? Ne kadar küçük bir ihtimal olsada incelemeye değer gibi görünüyor.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Ehehe Smiley
olur mu? olur. çok da uzak bir ihtimal gibi gelmedi bana. isimler tarihler örtüşüyor.
ama sanki bu iddia daha önce forumda dönmüştü diye hatırlıyorum.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Gülüyor muyuz?
member
Activity: 274
Merit: 88
Aranızda Masatoshi Gündüz Ikeda hakkında bilgisi olan var mı?

Masatoshi Gündüz İkeda (池田 正敏 ギュンドゥズ Ikeda Masatoshi Gyunduzu, d. 25 Şubat 1926, Tokyo. ö. 9 Şubat 2003, Ankara), cebirsel sayılara katkılarıyla tanınan Japon asıllı Türk matematik bilginidir

1948'de Osaka Üniversitesi Matematik Bölümü'nü bitirdi. 1953'te doktor, 1955'te de doçent unvanlarını aldı. 1957-59 arasında Almanya'da Hamburg Üniversitesi'nde Helmuth Hasse'nin yanında araştırmalar yaptı. Hasse'nin önerisi üzerine 1960'ta Türkiye'ye gelerek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde İstatistik dersleri vermeye başladı. 1961'de aynı üniversitenin fen fakültesinde yabancı uzmanlığa atandı.

1964'te Türk uyruğuna geçerek, 1965'te doçent, 1966'da profesör oldu. 1968'de Ege Üniversitesi'nin izniyle bir yıl süreyle çalışmak üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne gitti. İzninin bitiminde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin sürekli kadrosuna girdi. Çeşitli tarihlerde Hamburg, ABD'deki California ve Ürdün'deki Yermuk üniversitelerinde konuk öğretim üyesi,1976'da Princeton'daki Yüksek Araştırma Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Temel Bilimler Araştırma Kurumunda yer aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Pür Matematik Araştırma Ünitesi başkanlığı yaptı. Cebir ve sayılar kuramına katkılarından dolayı 1979'da TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı.

Japonya'da bulunduğu dönemde halkalar kuramı ve grupların matrisle gösterimi üzerine araştırmalar yapan İkeda, 1970'lerde cebirsel sayılar kuramına yönelerek, rasyonel sayılar cisminin salt Galois grubunun otomorfizimleri ve tümelliği konularında önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Ünlü matematik dergisi Crelle's Journal'da yayımlanan bir çalışmasında Galois grubunun çok özel bir yapıda olduğunu gösterdi.

Gündüz hoca ve öğrencilerinin bitcoin ile bağı da şu şekilde olmuş;

1998 yılında digital para kavramı ortaya atılıp news grup larda tartışılmaya başlayınca konu Gündüz konu hocanın ilgisini çekmiş hatta bu yüzden gerekli alt yapı çalışmalarının yapılmasına ön ayak olarak ODTÜ de Uygulamalı Matematik enstitüsünün oluşturulmasına da ciddi katkı vermiştir. Metu iam bu gün itibariyle Türkiye de ciddi şekilde kriptoloji üzerine arge yapan ve akademik düzeyde eğitim veren en ehil kurumdur. bkz : https://iam.metu.edu.tr/system/files/iamData/dataFiles/iamDocs/flyer_cryp_tr.pdf

Gündüz hoca 2003 yılında vefat ettikten sonra yetiştirdiği öğrencilerinden oluşan bir ekip  onun başlattığı kuramsal çalışmalara devam edip bitcoin / blockhain fikrini makale olgunluğuna kadar getirerek 2009 yılında onun hatırasını yaşatmak için satoshi nakamoto takma adı yayınlamışlar. 1 yıl gibi kısa bir sürede açık kaynağın gücü ile geliştirici ekip kalabalıklaşınca bitcoin  gelişiminin artık onların geliştirici desteğine ihtiyacı olmadığına kanaat getirdiklerinde sessizce ortamdan çekilmişlerdir.

Üretilen ilk bitcoinler neden harcanmamış neden olduğu gibi duruyor sorusunun cevabı ise olay tamamen akademik bir çalışma olduğu için üzerinde pek durulmamış yıllar içinde private key ler kaybolup gitmiştir.


Pages:
Jump to: