Pages:
Author

Topic: Bitcoini uzun (çok fazla uzun) vadeli düşünmeyin ! - page 5. (Read 7981 times)

sr. member
Activity: 532
Merit: 250
jp morgan ve niceleri bile alım yapmak için piyasanın içine ediyorsa uzun vadeli düşünürüm Smiley
newbie
Activity: 22
Merit: 0
Tavsiyenizdir, düşüncenizdir saygı duyarım fakat ben üniversite zamanlarında en son bitcoin adını duyduğumda 10 dolardan bahsediliyordu. He bitcoin cash için söyleyebilirsiniz belki ki o zaman katılırım. Kesin düşecek o fikrimce. Cheesy
full member
Activity: 182
Merit: 100
BTC uzun vadede güzel kâr bırakabilecek kriptoparadır.
newbie
Activity: 47
bitcoin ile ilgilenmeye henüz çok yeni başladım lütfen yanlışım varsa yazdıklarımda beni düzeltin. bitcoin in 21 milyon sınırlaması olması ve sürekli olarak madencilere verilen ödülün azalması ve aynı zamanda madencilik için gereken yatırımın artıyor olması bitcoin için iki ihtimal olduğunu gösteriyor benim anladığım kadarıyla. birincisi ciddi bir yükseliş, şu anda zaten dolar karşısında çok değerli olan bitcoin ileride bu madencilik masraflarını karşılayacak ve madenciler için kar getirecek biçimde çok daha yükselecek. ikinci senaryo ise bu yükselmenin gerçekleşmemesi. eğer bu yükselme gerçekleşmezse zaten madencilik herhangi bir kar getirmediği hatta zarara sebep olduğu için madenciler silinecektir, madencilerin olmadığı halde transactionları onaylayacak kimse kalmadığı için bitcoin piyasası tamamen yok olacaktır sanıyorum. yani her iki koşulda anladığım kadarıyla bitcoinin fiyatının şu andaki aralıkta kalma ihtimali bence yok.

yanlış anladığım kısımlar varsa lütfen eklemeleri ve uyarıları yapın.
full member
Activity: 406
her forktan sonra bitcoin güçlenerek çıkıyor
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Bu uzun, kısa orta vadeyi ben daha çözemedim uzun derken ne kadarlık bir zaman? Mesala bana göre 2 yıl BTC için gayet uzun kısa vade diye düşündüğümde 1 haftadan öteye gitmez. Bitcoin için hala düşüncem al unut 10 yıl sonra satarim zengin olurum değil sonuçta kripto para hayatın gerçeği olacak olmasına da BTC olacak mı Smiley
full member
Activity: 364
Uzun vadeli düşünmeyin demek bence çok saçma bence tam tersine uzun vadeli bir yatırımdır bitcoin. Grafiklerde zaten uzun vadeli düşünmeyi işaret ediyor ...

Uzun vadeli yatirimdan kastiniz al unut mu ? Ben buna katilmiyorum. Btc nin dalgalarina yatirim yapmak daha mantikli. Dusunce al... yukselince sat.... bunu surekli tekrar et... bu kural al unuttan daha mantikli.
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
Peki size birşey soracağım rütbenizde yüksek  olduğundan daha iyi bilgi verirsiniz.Şimdi diyelim ki ben 10 bitcoin alıp uzun vade yatırım yaptım.Bu süre zarfında bitcoinden madenciler çekilip bch'ye geçti diyelim.Ve bitcoini dumplayıp , ağa saldırı yaparak işlem onaylarını iyicede uzattılar diyelim.Madenciler olmaz ise onayda çok geç olur.Bch'nin çok hızlı olduğunu ve ileri dönük kapasite problemi olmayacağı (en azından 10 yıl) düşünelim.Amazon-aliexpress gibi sitelerle anlaşmalar yaptığını düşünelim.Gene de bitcoini öldüremezler mi?
10 bitcoinlik yatırımım mahfolabilir.Kısa vade kâr edip kaçmak daha iyi değil mi? Aydınlatırsanız sevinrm tşkler

Bitcoin Cash ilk Bitcoin forku değil, son da olmayacak. Bunun bu kadar büyütülecek bir tarafı yok ama neden abartıldığını tahmin edebiliyorum. Forumda son dönemde o kadar bilgi kirliliği oluştu ki ağzı olan yalan yanlış konuşuyor. Bitcoin 3-5 madencinin karar verebileceği bir sektör değil, ondan çok daha fazlasıdır.
full member
Activity: 504
Merit: 103
Uzun vadeli düşünmeyin demek bence çok saçma bence tam tersine uzun vadeli bir yatırımdır bitcoin. Grafiklerde zaten uzun vadeli düşünmeyi işaret ediyor ...
full member
Activity: 336
Bitcoine bir şey olması demek kripto paraların toptan çöküşü demek böyle bir şey olacak olsa bile minimum 10 sene sonra olur. Satoshi 2029'u işaret ediyor zaten 20 yıl sonra diye.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Fakat öğrendiğim kadarı ile madenciler 21 milyon adet snırlamasınıda isterlerse 500 milyon bile yapabilirlermiş.O zaman nerde kaldı bunun değeri , az olması , altın gibi olması ? Bence daha sağlam bir yazılım çıkması gerek BTC pert !!

Kimden öğrendiyseniz çok yanlış öğrenmişsiniz. Burada gelip yalan yanlış şeyler yazarak bilgisi az olan insanları da yanlış yönlendirmeyin. Bugüne kadar forumda gördüğüm en kötü tavsiyelerden biri, Bitcoin sizin dediğinizin tam tersine uzun vadede çok kazandıran bir yatırım aracıdır.
Peki size birşey soracağım rütbenizde yüksek  olduğundan daha iyi bilgi verirsiniz.Şimdi diyelim ki ben 10 bitcoin alıp uzun vade yatırım yaptım.Bu süre zarfında bitcoinden madenciler çekilip bch'ye geçti diyelim.Ve bitcoini dumplayıp , ağa saldırı yaparak işlem onaylarını iyicede uzattılar diyelim.Madenciler olmaz ise onayda çok geç olur.Bch'nin çok hızlı olduğunu ve ileri dönük kapasite problemi olmayacağı (en azından 10 yıl) düşünelim.Amazon-aliexpress gibi sitelerle anlaşmalar yaptığını düşünelim.Gene de bitcoini öldüremezler mi?
10 bitcoinlik yatırımım mahfolabilir.Kısa vade kâr edip kaçmak daha iyi değil mi? Aydınlatırsanız sevinrm tşkler
full member
Activity: 602
Merit: 120
İnsanın kafasını allah bullak ediyorlar.. Umarım hayal kırıklığı olmaz umarım yasallaşır.
full member
Activity: 308
bence en az 10 sene bir şey olmaz btc ye
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
Fakat öğrendiğim kadarı ile madenciler 21 milyon adet snırlamasınıda isterlerse 500 milyon bile yapabilirlermiş.O zaman nerde kaldı bunun değeri , az olması , altın gibi olması ? Bence daha sağlam bir yazılım çıkması gerek BTC pert !!

Kimden öğrendiyseniz çok yanlış öğrenmişsiniz. Burada gelip yalan yanlış şeyler yazarak bilgisi az olan insanları da yanlış yönlendirmeyin. Bugüne kadar forumda gördüğüm en kötü tavsiyelerden biri, Bitcoin sizin dediğinizin tam tersine uzun vadede çok kazandıran bir yatırım aracıdır.
member
Activity: 82
Merit: 10
Kısa vade düşünmek için de biraz nasipli olmak şart. Misal ben; ne zaman altcoin/bitcoin alsam aldıktan sonra düşer, ne zaman satsam sattıktan sonra yükselir. Haziran ayında pörtföyüme kattığım 15 farklı altcoin, 2 aydır yükselsin de zararı çıkartayım diye bekliyor. Neyse ki ufak paralardı da o kadar dert etmiyorum. Bu işe girecekler unutabilecekleri paralarla girsinler yoksa uykular haram olur.

Bu işin kaymağını da balina diye tabir edilen piyasa spekülatörleri yiyor.
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
Bu şekilde sert çıkışlar verdiğine göre yüksek kayıplar yaşadığını düşünüyorum.Bitcoin tarzı girişimlerden,sıcak para beklemeyin uzun vadeli yatırım işleridir,şans ve risk işi birazda tabii nasıl kazanıldığı zaman övülüyorsa kaybedildiği zamanda yermek gereksiz kalıyor biraz. Yatırım risktir bol kazançlar  Wink
newbie
Activity: 22
Paramızı katlayalım da uzun, kısa farketmez.
member
Activity: 97
Merit: 10
Renewable Energy Cryptocurrency
Btc uzun vadeli yatırımdır. Daha doğrusu kazançlı çıkmak istiyorsan uzun sürede olan biten gelişmeleri takip istiyen bir iştir.
Tren hala kaçmadı mı diyorsunuz hocam biz treni kaçıranı çok oldu bari altcoinlere yanaşalım derken bu cümleyi görünce şaşırdım açıkcası
full member
Activity: 286
Bitcoin uzun ya da kısa vadeli kullanmak btc kullanıcısına göre Sonuçta herkesin kendisine ait bir hayatı var. Bitcoini elinde uzun ya da kısa sürede tutmak bir seçenek ama bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Şimdilik madencilerin elinde ileride başkaların elinde olabilir.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Kesinlikle ve kesinlikle şu 1 ağustosdan anladığım Bitcoinin kaderi ağzı süt kokan 3-5 çapulcunun elinde oldugudur !

Eskiden bankada para tutacagıma bitcoinde tutarım mantıgıyla yaşarken artık tek 1 kuruş yatırmam , yatırtmam.Taa ki yıllar sonra bu özürlü , ağzı süt kokan , ekonomiyle yakından uzaktan alakası olmayan , Blockchain teknolojisi bi yerlere gelsin değilde götüme don alayım derdinde olan p1clerin elinden kurtulursa bu Bitcoin işte ozaman geleceği olabilir.Ama yok zart zurt alıştılar artık har fork , soft fork , zıkkım fork durmadan ortalığı karıştırıp , bitcoinin amacımdan coook uzakta saçma konuları tartışacağız.Görünen o ki Bitcoin uzun bir süre bu tayfanın elinde bir oyuncak gibi bir o yana bir bu yana savrulacak ve çok kan kaybedicek.Sözde merkezsiz değilmiydi bu bitcoin ? Hani sahibi yoktu Smiley

1 ağustos sağolsun çok şey öğrendim şahsen 5 kuruş etmez şuan ki haliyle bana göre tabi ytd.

Ve son birşey eklemek istiyorum ;

Bitcoinin değerini belirleyen en büyük faktör 21 milyon ile sınırlanabilmesidir.Tabi arz-talep de çok önemli ama az sayıda olan birşeyi bir kaç şirket rahatca toplar ve fiyatı uçurabilir.Fakat öğrendiğim kadarı ile madenciler 21 milyon adet snırlamasınıda isterlerse 500 milyon bile yapabilirlermiş.O zaman nerde kaldı bunun değeri , az olması , altın gibi olması ? Bence daha sağlam bir yazılım çıkması gerek BTC pert !!

İleride pişman olup mesajı editlersen diye bu postu alıntılıyorum. İbret-i alem olsun diye herkese göstermek gerek bu mesajı. Smiley

Madenci tayfasından kurtulmadığı sürece düşüncem aynıdır.Tüm bitcoin camiası bir madenci şirketinin ağzına mı bakacak sonsuza dek ? Bence bu çok yanlış.Tekrarlıyorum kesinlikle çook uzun vade ile büyük yatırımlar yapmayınız!
Pages:
Jump to: