Pages:
Author

Topic: Bitcoin'in geleceği yok.(Enerji sorunu) - page 6. (Read 890 times)

full member
Activity: 742
Merit: 140
Geleceği yok demek doğru olmaz ama ortada ironik bir durum var o da Bitcoinin transferleri ve ağın ayakta kalması adına bir iskandinav ülkesi kadar enerji tüketmesi yani bu açıdan pekte teknolojik denemez.

Ethereum o yüzden marketcapte 2. sırada. Bitcoinde ki eksik olan herşeyi tamamlamak için uğraşıyorlar. En sonunda POS sisteme geçecekler.

Biz bu sistemi başında yakaladık haliyle mining de yapabildik. En azından ben severek yapıyorum. Ama günün sonunda mantıklı değil hem maliyetli hem çevreye zararlı. Genel olarak düşünürsek şuan ki sistemin geleceğinde madencilik yok diye düşünüyorum.

Bitcoin de bu dönüşümden nasibini alıp yine markette en başta olmaya devam eder.(En azından temennim bu yönde)
member
Activity: 138
Merit: 12
Küresel ısınmanın sebebi harcanan enerji değil atmosfere salınan gazlardır, bu gazlar ısıyi hapsettiği için sera etkisi yaratır kaldı ki Bitcoin gelecekte farklı bir sisteme geçebilir ya da daha düşük enerji kullanımına sahip cihazlar geliştirilebilir.

Atmosfere salınan gazlar ne için salınıyor arkadasım.Enerjiyi donusturmek için degilmi?Ortadogu savasları enerji için değilmi?
Bitcoin mining ile gidemez.değiştirir değiştirmez bilemem ama bitcoine değil mining yapmak kanun dışıdır denirse ne olacak?
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
dünyadaki bankaların ve uzantılarının harcadığı enerji maliyet getirmiyormu acaba.
mesela bankamatiklerin sabaha kadar yanan ışıkları güneş enerjisiylemi besleniyor.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Kesinlikle katılıyorum, Bitcoin'in istediğimiz fiyatlara geleceği yok. Niye bu kadar naz yapıyor anlamak güç. Önünde sonunda geleceksin işte 1500 2000 dolara. Fazla bekletme ki yükselişini de fazla beklemeyelim. Wink

Konuyla ilgili, Bitcoin madenciliğinin geleceğinde herhangi bir enerji sorunu yoktur.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Küresel ısınmanın sebebi harcanan enerji değil atmosfere salınan gazlardır, bu gazlar ısıyi hapsettiği için sera etkisi yaratır kaldı ki Bitcoin gelecekte farklı bir sisteme geçebilir ya da daha düşük enerji kullanımına sahip cihazlar geliştirilebilir.
member
Activity: 210
Merit: 10
Torrent gibi calistigindan bu biraz zor ancak yazilimsal bir guncelleme gelebilir. Bir duzenleme gerekiyor.
legendary
Activity: 973
Merit: 1053
Yenilenebilir enerji kaynaklı projelerde bunun için zaten, Bitcoinin harcadığı enerji bir çok ülkeden fazla fakat gelişen teknolojiyle birlikte aşılacak bir sorun bu.
member
Activity: 406
Merit: 14
Bence olaya çok dar açılardan bakılıyor. Dünyanın bin tane sorunu varken kimse BTC'yi iplemez bile. Yani herkes işini gücünü bırakacak BTC madenciliği çok elektrik götürüyor ya şunu bir bitirelim demez. Açlık, savaş gibi sorunlara bilerek çözüm bulmayan dünyanın bu elektrik sorunu ile ilgileneceğini düşünmüyorum.
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
Enerji çok sıkıntı olursa POW sisteminden POS sistemine geçerler. Bitcoin'in geleceği yok demek saçmalık.
member
Activity: 392
Merit: 10
bitcoinin bu konuda sıkıntı yaşayacağını pek düşünmüyorum , bitcoin madenciliği için bir çok yol ve yöntem geliştirilmekte ve ayrıca bu 21 milyon rakamı eninde sonunda ulaşacaktır.
sr. member
Activity: 617
Merit: 250
Enerji sorununun madencilik konusunda bir müdahaleye sebep olma olasılığı oldukça yüksek ancak bunu tamamen yasaklayabileceklerini sanmıyorum. Enerji sorunu Bitcoin madenciliğinin yasaklanmasıyla çözülemeyecek kadar büyük. Öte yandan ben de mining yapılmayan coinlerin ön plana çıkacağını düşünüyorum.
member
Activity: 138
Merit: 12
Küresel ısınma devam ederken 2018 sonunda bitcoin madenciliği dünya enerjisinin %0.5 unu kullanacakmış.Bitcoin eninde sonunda küresel ısınmayı yavaşlatmak için yapılan konferansların birine takılır ve yasaklanır.
Kim ne derse desin bu gün gibi açık.Dünya enerji,açlık sorunu ile uğraşırken saçma sapan bir madencilik davasına kısıtlı dünya enerjisini harcatmazlar.
Uzun vadeli yatırım yapacaklara tavsiyem mining falan olmayan coinleri düşünsünler..

link: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-mining-to-use-05-of-worlds-energy-by-end-of-2018-peer-reviewed-research-shows
Pages:
Jump to: