Aklımda şöyle bir parodi var:
*Önce alttaki yazıyı okuyun*
https://www.youtube.com/watch?v=yZTv3OgYe1EThe Lord of The Moneys
Altyazı ile: Dünya değişiyor. Bunu internette hissediyorum. Forumda hissediyorum. Kokusunu alıyorum. Eskilerden pek bir şey kalmadı. Zira hatırlayanlardan yaşayan yok artık. Her şey muhteşem paraların basılması ile başladı.
3'ü Avrupalılara (Sterlin, Euro, Frang görselleri), 7'si Uzak Doğululara (çin yuanı kore wonu vs) , 9 yüzük orta asyaya (tür lirası vs)
Bütün ırklara hükmedecek gücü muhafaza ediyordu bu paralar. Lakin hepsi kandırıldı.
Washington'da gizlice basmıştı karanlıklar efendisi Amerika, hükmeden parayı... Diğerlerine hükmedebilmek için. Tüm zulmünü, kinini ve tüm uluslara hakim olma arzusunu kattı bu paraya.
Hepsine hükmedecek tek bir para... (dolar işareti)
Orta dünyanın hür diyarları Doların gücü karşısında birer birer düştüler.
Ama karşı koyanlarda vardı... (Forum üyeleri isimleri, sathoshi önde, Ethereum, Binance, Neo toplulukları. Elrond: Theymos yada Vitalik)
En sonda İsildur (yani Sathoshi yazıcam kafasına) kılıcı ile (bitcoin logosu olacak üzerinde) karanlıklar efendisi Amerika'nın elindeki yüzüğü keserek kopartır. Sauron yüzünü şuradaki yüz ile değiştirebilirim:
Karanlıklar EfendisiBence tam olarak karşılıyor durumları ve çok anlamlı bir sahne.
Ana fikirler: Devletler paraları, insanlara hükmetmek için basalar.
Dolar her zaman amerikaya itaat eder. Amerika kötülüklerini onunla yapar.
Amerika dolar ile tüm dünyayı sömürür.
Kripto paralar özgür insanların paralarıdır.
Özgür uluslar artık kripto paralara geçmiştir. (evvel zaman sonra...)
Sathoshi, bitcoin ile doların hükmünü kaldırmıştır.
Bitcoin çok değerlenince Sathoshi de doların cazibesine kapılmıştır
Falan filan...
Lakin bunu yapacak takat lazım. Teknik olarak imkanım var aslında motion-tracking ile güzelce montajlarım yazılar stiller hepsi bende ama...
Uğraştıktan sonra da değeceğini sanmıyorum, bunu da anlamaz yabancılar