Pages:
Author

Topic: Bırakın şu zararına satmayın lafını ! - page 6. (Read 863 times)

sr. member
Activity: 378
Merit: 251
Bu zararına satmayın lafı elinizde çok kötü bir koin olmadıkça ve koini pump esnasında çok yüksek fiyattan almadıysanız özel bir durum yoksa geçerlidir bana göre, koinine güvenen iyice düşmüşse bekleyecek satmayacak.
member
Activity: 112
Merit: 10
Hedef belirlemek gerekli. Bugünün zararı yarının karı olur.
member
Activity: 63
Düşme trendini görünce hemen sattım pişman değilim.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
79 binden satmadım pişman oldum ama şimdi düşünüyorum 79 dan satsan sonra ne olurdu? 18 bine gerileyince geri alırdın sonra 17 bine gerileyincede yine zarar ederdin. 17 satsaydın peki ne olurdu? 15 e gerileyince yine alırım. 11 gerileyince yine zarardayım.

özetle temelli çıkacağın zaman satacaksın bir daha almayacaksın. yoksa al-sat zarar ettiriyor her zaman kendinize bir hedef çizin (makul bir hedef) oraya gelince çıkın arkanıza bakmayın. benim hedefim 50.000$ usd
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Daha önce piyasaya ilk girdiğim zamanlarda birçok kez panik yapıp zararına sattığım için pişman oldum. Bunları düşünüyorum ve geçmişteki coin hareketlerini göz önüne getirerek zararına satmayın diyorum ben. İsteyen satar tabi ama benim düşüncem bu yönde.
member
Activity: 113
Merit: 20
Valla zarar ettiklerim de oldu açıkçası keşke bekleseydim dedim ve zarar ettiklerim bir süre sonra kara yükseldi açıkçası sabırlı olmak gerekiyor ve zaten bu işler risk işi takip çok önemli açıkçası zarar ettiklerim oldu ama başka yatırımlarda kar a çıktım yani dengeledi diyelim düştü diye hemen satmayin biraz bekleyin eninde sonunda eski yerine geliyor buna şahit oldum.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
BTC yi 20.000 dolardan alıp 30.000 dolar olacak diye bekleyenler müthiş bir hüsrana uğradı. Kısa zamanda çok yüksek artış beklemek saçmalık. Ufak ufak gitmeye ihtiyaç var.
full member
Activity: 344
Merit: 100
Zararına satmak istemeyen yükseliş trendinin zirvelerine yakın yerden satış yapmalı. En düşük fiyattan satan pahalı fiyattan geri almak zorunda kalır. Piyasa takip ederek az buçuk iniş ve çıkışlar tahmin edilebilir.
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
Bitcointalk forum tarihinin yapılmış en mantıklı yorumlarından biri olabilri bu bence. Bana kalırsa da sizinle aynı fikirdeyim, 2017'de emin olun çok ama çok küçük bir azınlık kar etti. Altcoinlerin düşüşü sırasında birçok kişi zarar yazmıştı.
full member
Activity: 840
Merit: 103
Oncelikle belirtmek gerekirse zarar etmek icin kimsenin bir coini aldigini sanmiyorum. Yatirim yaptiginiz birseyi zarar etmek icin satmaniz mantiksiz degil mi ? Wink Benzer bir durumun tersini bitcoini yeni duyup 20.000$ dan alanlar yapti 1 hafta sonra 30.000$ olur diye dusunenleri vardi.
member
Activity: 713
Merit: 31
tecrübe ile sabit bir durum bu.. bir çok kez başıma geldi şahsen %80 bile zarar gösterse portfolyom satmıyorum. mesela geçen hafta %55 zarardaydım şu an zararım %5
newbie
Activity: 26
Merit: 0
Zamanı gelince 9 size fısıldar. Bunu sevdim. Arkadaş mantıklı konuşmuş eğe amaç yatırım yapmak ise günübirlik kur takibi yapıp kendini kasmaya gerek yok. Alımını yapacaksın ve unutacaksın. 1 belki 2 yıl sonra işin düştüğünde her halükarda bugünden daha pahalıya satacaksın
newbie
Activity: 52
Trading yapan biri mutlaka ileriye dönük grafik okumayı bilmek zorunda. Zararına satış veya alış ancak bu şekilde ayırt edilebilir. Grafik okuyamıyorsanız eğer yatırdıklarınız aynı verimsiz olan topraklarda 100 hektar portakal bahçesi kurup sonra yıllarca verim almayı beklemek gibi birşey olur. Eğer amacınız gerçekten yatırımsa X miktar BTC alırsınız sonra ne bu siteye uğrarsınız ne de hergün piyasa takibi yaparsınız. Zamanı gelince o size fısıldar. Wink
full member
Activity: 344
Merit: 134
herkesin kendi parası kendi stratejisi. elinizdeki btc yi satmadığınız sürece karı yada zararı realize etmemiş olursunuz. dolayısıyla yükseleceğine inancı olanlar kesinleşmiş zararı kabul etmektense olası yükselişi beklemeyi önerirler. ancak elinde mal (btc, hisse senedi, altın, döviz vb.) ile düşüşe yakalananlar genel olarak piyasanın daha da düşeceğine ve çok daha fazla zarar edeceklerine inanmaya psikolojik olarak daha hazırdırlar. bir piyasada kar ederken herkes profesyoneldir (en azından öyle hissederler). zarar ederken verilecek kararlar, acemilerle profesyonelleri birbirinden ayırır. gerektiğinde zarar kesmeyi, gerektiğinde takviye yapmayı, gerektiğinde beklemeyi bilmek gerekiyor. sadece hangisinin ne zaman yapılacağına karar vermek en önemlisi. hiç bir zaman, bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru değildir. seçeneklerin ne zaman nasıl kullanılacağı da tecrübeyle öğrenilen bir şeydir.
full member
Activity: 318
Merit: 100
Zararına satmayın lafını açmak lazım o zaman, düşmüş dibi bulmuşsa satmayın o zaman bekleyin, düşüş trendinde daha da düşeceğini hesaplayan varsa satsın zaten. YTD Smiley
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Bitcoin dijital bir para birimi ve geleceğin ödeme sistemi olarak tasarlandı. Bugün kârdasın ama yarın Bitcoin elli bin dolar olduğunda kârdan zararda olmuş olacaksın. Bundan dolayı günlük kârlara sevinmek yerine bu piyasaya uzun vadeli bakmak gerekiyor. Siz kaybettiğinizde üzülmeyeceğiniz miktarla oynadığınız sürece hiçbir zaman zararda olmamış olursunuz. Bir hedefiniz olmalı, hedeflerinize ulaştığınız anda önce onları gerçekleştirmelisiniz. Benim hedefim Türkiye'de, yani kendi ülkemde 'insani' koşullarda yaşayabilecek imkana sahip olmak. Şu an ev ve araba almak gibi hayallere belkide hayatımda hiçbir zaman olamayacak kadar yakınım. Bu öğrenci biri için büyük bir şey ama eğer ben ve çevremdeki insanlar sabırlı olmasaydık üzülerek söylüyorumki bugün aynı senin yaptığın gibi sadece günü kurtarmış olacaktık. Dünya giderek dijitalleşiyor ve gerçek dünyadaki hayatımızı garantiledikten sonra dijital dünyada yer almamız gerekiyor. Bitcoin sürekli geliştirilebilir bir teknoloji şu an geliştirilmek için uygun zaman bekleniyor. Bitcoin'in transfer ücretine çözüm getirilmemesinin bir sebebi var, ''zamanlama''. Bitcoin'i kötü günler bekliyor, dünyanın çeşitli bölgelerindeki insanlar kötü açıklamalarda bulunarak Bitcoin'i gelişen dünyada saf dışı bırakmak istiyor. İşte bu çözümler Bitcoin'in jokerleri ve Bitcoin bunu kötü günler için saklıyor. Her şey bu düzenin yaratıcılarının oluşturduğu plana uygun ilerliyor bundan dolayı insani ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra benim amacım her zaman için elimdeki Bitcoin sayısını arttırmak olacak.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Bakın size şöyle söyliyim zararına 2 küsür kadar bitcoin sattım ve şuan en dip 40.000 tl civarından 3 adet alabiliyorum o zaman zararına sattığım halde.Bazen de trend hep aşşağıysa ben düşeceğim diye bağırıyor ve zararına satmak mantıklı oluyor.Tabi hiç hareket etmeden sabırla bekleyenleri zaten kutluyorum en zoru onlr başarıyor.
member
Activity: 429
Merit: 11
Zararına satıp tekrar zarar edeceğini bile bile almaktansa hiç satmayıp yükselmesini beklemek daha doğru. Kişi bazen aldığı fiyatın altına satıyor ve daha cok düşecek düşüncesiyle bir daha alım yapıp işin kötüsü daha çok panik hale gelip onuda elden çıkartıyor.  Bence exit planını belirleyip sınırım burası deyip ona göre hareket etmekte fayda var.
newbie
Activity: 126
Bence de bırakılmalı çünkü son düşüşten önce çoğun alanlar gerçekten de zarar ediliyor
Allah kolaylık versin
member
Activity: 266
Geçmiş tecrübeler gösteriyor ki zarar dayken satış yapılmaz. Sabırlı davranıldığı zaman borsa her zaman kazandırmıştır. O yüzden zararına satmayın denir.
Pages:
Jump to: