20 tane arkadaşım varsa 19 tanesinin Bitcoin'den haberi bile yok. Bu sizin çevrenizde de böyledir. Hal böyle olunca o tahmini fiyatlara gelmesi 3-4 seneyi bulur. BtcTürk sağolsun, sağa sola reklam vermiş. Belki o bile "Bu Btc ne ki ya" diye insanların araştırmasına sebep olabilir.
Hepsiburada.com, yemeksepeti.com gibi büyük firmalar BTC ile ödeme alacak, hatta insanları BTC'ye yönlendirmek için fastpay'e, bkmexpress'e yaptıkları kampanyaları yapacaklar ki almaya niyeti olmayan insan bile BTC almayı düşünsün. Ama bu da pat diye olacak iş değil, 1 senede de olacak iş değil. 3-4 senesi rahat var.
güzel bir nokta fakat global bir yükselşin olması için bu verdiğiniz örneklerin global anlamda olması şart.
amazon, ebay vsvs
ebay ve paypal bitcoin kabul edeceklerini duyurdu. Yakinda Walmart da kabul edecek. Overstock.com kabul ediyor ve sahibi dunyadaki en buyuk bitcoin holder. Amazonun bitcoin kabul edecegini sanmiyorum, cunku kendi coinlerini yaratacaklar diye bir haber vardi. Microsoft ta yeni aciklama yapti ve kabul edeceklerini dugurdu.
Ama asil sorun, bu sirketlerin bir cogu coinbase yada bitpay i kullanip, butun giren bitcoinleri aninda fiata ceviriyorlar. Ne zamanki bu sirketler yatirim olarak bitcoini direk dolara cevirmez ve tutmaya baslarlarsa, fiyati ozaman artar. Yada yeni bir buyuk dunya capinda mali kriz paylayacak ve ozaman o eski $1000 seviyelerini gorururz. Ben yeni yilin basinda kucuk bir sicrama bekliyorum $480lere kadar cikis yapar, sonra tepki satislariyla tekrar $350-380 seviyesine gelir gibi duruyor. Ama asil paylamayi dark coinden bekliyorum. Adamlar bitcoinin butun eksiklerini gideriyorlar. Yakinda InstantX diye bisey cikaracaklar, transaction time 15-20 saniye olacak. 2-3 hafta icinde testnette denenmeye baslanacak. Bence testnete vurdugunda fiyat %25-30 artar ve official release a kadar %40-60a cikar ama official releaseden bir gun once buyuk dusus olur. Su an %50 %50 yatirim yaptim ikisini. Ama BTC $450 seviyelerine gelirse, butun yatirimlarimi nakite cevirecem ve tekrardan $300-330 lari bekleyecem.
size bir şey söyleyeyim. hiçbir merchant, anında fiat currency'e geçip elindeki bitcoin'i satmıyor. gözlemledim, kendim de yaptım.
hatta daha enteresan gözlemlerim var bununla ilgili, yaratılan satış duvarlarının nasıl bir alış dalgası yarattığını biliyorum.
coindesk gibi siteler ve diğer insanlar, ters bir algı yaratıp piyasayı düşürmeye çalışıyorlar o şekilde.
mesela darkcoin'in ağustos'taki yükselişinin yegane sebebi olabiliriz, şüphelerim var.
bir anda öyle bir satış duvarı koymuştum ki, insanlar birden paniğe kapıldı ve çılgınlar gibi almaya başladılar. darkcoin'in bir anda düşen değeri, o alış duvarından sonra hep yükseldi. daha küçük piyasalarda da benzer şeyler oluyor. merchantlar, bir coinin gerçek değerini bulmasında sadece bir araç. piyasayı test ediyor, o şekilde hareket ediyorlar.
örneğin unobtanium'u 29.12.2014'ten sonra gözlemleyin, az önce satış yaptık, çıktık. değeri artmazsa eşşeğim
piyasaya girdiğimiz 25-29.12.2014 aralığındaki fiyatı 2.30$'dı.
29.12.2014'te piyasadan çıktığımızdaki fiyatı:
1 UNO = 1.74$
önümüzdeki 1 haftalık seyrini takip edelim bakalım.