Pages:
Author

Topic: Btctalk neden yasak - page 7. (Read 2705 times)

legendary
Activity: 1445
Merit: 1000
May 18, 2018, 03:27:23 AM
Evde ve iş yerinde girerken sorun yaşamıyorum. Evde (Superonline Fiber), iş yerinde Turk Telekom kullanıyorum. Fakat bazı arkadaşlarım girişte sorun yaşadıklarını söylüyorlar. Bunun için de şüphesiz kullanılacak en iyi yöntem VPN kullanmak. VPN kullanımını devamlı hale getirmenizi de ayrıca tavsiye ederim. Nedeni hem tutulan kayıtlarınıza büyük ölçüde önlem almış olursunuz, hemde sansürsüz internet nedir, keyfine daha güzel varabilirsiniz.

Ayrıca ilgilenen arkadaşlar için yakında, kendi özel VPN serverınız aylık 4,99€ (500 GB) gibi bir bedelle nasıl kurulur, ayrıca bu server VPN, FTP/Web server ve Torrent (seedbox) istemcisi olarak aynı anda nasıl kullanılır, şeklinde bir konu paylaşacağım  Wink
VPN kullanmak kesinlikle şart uzun bir süredir.

https://www.privacytools.io/#vpn
https://thatoneprivacysite.net/vpn-comparison-chart/

Bir VPN servisi almadan önce bu iki siteye bakıp değerlendirmekte fayda var, kendi servisinizi de kurabilirsiniz tabii ki dediğiniz gibi.

Ayrıca GoodbyeDPI kullanarak, deep packet inspectionun önüne geçip çoğu engeli geçebilirsiniz fakat bir VPNin sağladığı gizlilik avantajlarını sağlamayacaktır.

https://github.com/ValdikSS/GoodbyeDPI
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
May 18, 2018, 02:18:36 AM
Vallaha ülkemizde DNS değiştirmeden oksijen alamayacak duruma gidiyoruz yavaş yavaş. Google DNS kullanırsanız rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz arkadaşlar. 8.8.8.8 - 8.8.4.4 herzaman işinizi görecektir. TTNet ile bırak buraya bağlanmayı, internete girebilmesine dua etmek lazım bence.
aly
full member
Activity: 312
Merit: 103
Beşiktaş.
May 18, 2018, 01:03:44 AM
Evde ve iş yerinde girerken sorun yaşamıyorum. Evde (Superonline Fiber), iş yerinde Turk Telekom kullanıyorum. Fakat bazı arkadaşlarım girişte sorun yaşadıklarını söylüyorlar. Bunun için de şüphesiz kullanılacak en iyi yöntem VPN kullanmak. VPN kullanımını devamlı hale getirmenizi de ayrıca tavsiye ederim. Nedeni hem tutulan kayıtlarınıza büyük ölçüde önlem almış olursunuz, hemde sansürsüz internet nedir, keyfine daha güzel varabilirsiniz.

Ayrıca ilgilenen arkadaşlar için yakında, kendi özel VPN serverınız aylık 4,99€ (500 GB) gibi bir bedelle nasıl kurulur, ayrıca bu server VPN, FTP/Web server ve Torrent (seedbox) istemcisi olarak aynı anda nasıl kullanılır, şeklinde bir konu paylaşacağım  Wink
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
May 18, 2018, 12:59:24 AM
Linuxe gecin yasaklı site diye bir derdiniz kalmasın derim. Oyun oynamayı sevenlere pek önermem ama. Windows emulatörleri wine mesela adam gibi çalıştıramıyabiliyor windows uygulamalarını linuxte. Sırf bu yuzden geçen hafta windowsuda kurdum çift işletim sistemli devam ediyorum. Windowstada dns degistirme her zaman iş görmüyor. Openvpn ve vpnbook.com taki hazır opvn ayar dosyalarını tavsiye ederim arkadaşlar.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
May 17, 2018, 10:34:09 PM
Yasak olarak görünmüyor, ünlü Rıza Sarraf davası zamanına denk gelmesi de manidar
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
May 17, 2018, 08:58:48 PM
Sanırım bu durum kullandığımız internet sağlayıcılarla alakalı. Ev internetim ttnet, dns olmadan giremiyorum ama mobilde turkcell ve sıkıntı yaşamıyorum.

mobilde TTelekom giremiyorum. evde DNS siz Vodafone ondan da giremiyorum.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
May 17, 2018, 03:46:47 AM
Sanırım bu durum kullandığımız internet sağlayıcılarla alakalı. Ev internetim ttnet, dns olmadan giremiyorum ama mobilde turkcell ve sıkıntı yaşamıyorum.
member
Activity: 519
Merit: 16
May 17, 2018, 03:14:51 AM
Çift telefon kullanıyorum. Turkcell mobil veri ile foruma girebiliyorum fakat vodafone mobil veri ile foruma giremiyorum. Tuhaf bir durum. Android cihazlarda mobil veriye dns ayarı yapabilsek güzel olurdu.
newbie
Activity: 78
April 08, 2018, 09:35:27 AM
Komşunun Wi-Fi'si ile rahatça foruma girebilirken mobil veri açtığımda girmiyor.  Çok ilginç bi durum.
Bu ülkede her cihaza bir vpn uygulaması yüklemek farz olmuş artık 😆
full member
Activity: 1414
Merit: 161
April 08, 2018, 09:13:18 AM
Açıkcası ben de bir türlü bu yasağın sebebini anlayamadım.Bitcointalk'a vpn kullanmadan ya da dns değiştirmeden giremiyorum.Ama resmi olarak bir mahkemenin yasakladığı bilgiside kullanıcılarla paylaşılmadı.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
April 08, 2018, 08:54:46 AM
Yasak değil hocam, tamamen DNS problemi bu, o yüzden çok da kurcalamamak lazım, yani yasak değil derken resmi bir yasak yok, türkiyede el altında kapatmalar da çok sık oluyor

Aynen ben sıkıntı yaşamıyorum. VPN kullanıyorum bazen, kullandığım vpn baya yavaşlatıyor neti recaptcha doğrulamısını bile zor geçiyorsun.
member
Activity: 392
Merit: 10
April 08, 2018, 02:54:25 AM
Hem mobilden hem web'den girerken vpn istiyor, btk'nın bu foruma neden karşı çıkıp siteyi kapattığına anlam veremiyorum.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 27, 2018, 07:41:57 PM
bir şeyin neden yasaklandığının açıklanması gerekiyor. sebep göstermeden yasaklamak çok saçma.
member
Activity: 252
Merit: 10
March 27, 2018, 10:47:19 AM
Ben vpn ile rahatça mobilden girebiliyorum . Neden yasakladıkları malum çünkü bitcoin ve türevleri caiz değil diye fetva verildiği için. Ama bana kalırsa hükümetin hepsinin bitcoini var.

vpn erişimine de kısıtlanma gelecek şeklinde haberler dolaşıyordu. bakalım ne kadar doğrudur ama yakında vpn'yi de yasaklarlarsa şaşırmam.
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
March 27, 2018, 05:07:30 AM
Ben vpn ile rahatça mobilden girebiliyorum . Neden yasakladıkları malum çünkü bitcoin ve türevleri caiz değil diye fetva verildiği için. Ama bana kalırsa hükümetin hepsinin bitcoini var.
newbie
Activity: 33
March 26, 2018, 05:37:50 AM
ben de çok merak ediyorum ama böyle daha zevkli oluyor dns değiştirip falan girmek sanki atomu parçalıyorum amerika da 51. bölgeye giriyorum.

Grin böyle böyle herkes bilgisayar uzmanı oluyor. Her şerde bir hayır vardır diye boşuna dememişler.
newbie
Activity: 30
March 24, 2018, 02:22:11 PM
ben de çok merak ediyorum ama böyle daha zevkli oluyor dns değiştirip falan girmek sanki atomu parçalıyorum amerika da 51. bölgeye giriyorum.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
March 24, 2018, 07:09:02 AM
ben kendim iş yerimde turkcell super online fiber internet kullanıyorum. bağlatıda herhangibir sıkıntı yok. vpn vs kullanmadan direk bağlanabiliyorum bitcointalk forumlarına.
newbie
Activity: 42
March 23, 2018, 06:10:43 AM
Yasaklar ülkesindeyiz ben vpn monster ile mobilden giriyorum şuana kadar sıkıntı çıkmadı
newbie
Activity: 33
March 22, 2018, 01:31:00 PM
operatörüm turktelekom, bende mobilden giremiyorum ama evden girebiliyorum. çok acayip bir durum, bir şeyleri yasaklamak kolay olduğu için hemen yasaklıyorlar, oysaki bu sistemi alıp kendi ülkemiz için kullansak daha iyi olmaz mı. belki de anlamadıkları için korkuyorlardır Cheesy
Pages:
Jump to: