Author

Topic: BtcTurk Ana Konu - page 151. (Read 399156 times)

legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
February 14, 2015, 05:16:25 AM
biri bot koymuş sen ne fiyat koyarsan 1 üstüne otomatik alış koyuyor seni boşa çıkarıyor

Siteler bu botlari engelleyemiyor mu? Birçok sitede var bu botlardan ayar oluyorum.
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
February 14, 2015, 04:50:07 AM
zorla sövdürüyorlar o.ç biri bot koymuş sen ne fiyat koyarsan 1 üstüne otomatik alış koyuyor seni boşa çıkarıyor
newbie
Activity: 19
Merit: 0
February 13, 2015, 10:38:23 AM
Bu sadece öngürüdür. Benim uzun zamandır gözlemlediğim bir konudur. Kaçırdığım zamanlar olmuş olabilir. Fakat ne zaman düşüşe geçse btcturk te fiyat piyasanın  üstünde oluyor. Özellikle 210-230 arası. Sanki kullanıcıların hepsi sözleşmiş gibi yüksekten satalım veya yüksekten alalım mantığı var. 
hero member
Activity: 840
Merit: 1000
February 13, 2015, 09:24:03 AM
btcturk yine piyasanin altinda kalmis Smiley

para girisi cok az sanirim bugun heralde

hafta sonu alip basini giderse, btcturk yine piyasanin yuzde 5 altina duser bu gidisle
twn
legendary
Activity: 1204
Merit: 1011
February 13, 2015, 06:05:51 AM
Bir de biz bunun hesabını vermek zorunda değiliz.

İstersek şirket çalışanlarının gönderdikleri paralara öncelik veririz.

Hayır, çalışamarımıza bir kısıtlama getirmeyeceğiz. Bu işin piyango ile zerre kadar ilgisi yok. Bu inside trading de değil. Insider trading, bir varlığın fiyatını etkileyecek bilgiye içerden sahip olmak demektir, başka bir şey değil.

Çalışanlarımız da müşterilerimizle aynı şartları taşıdığı, aynı kurallara uyduğu sürüce bir ayrım yapmayı düşünmüyoruz. Hatta her çalışanımıza Bitcoin ile ilgilenmesini, satın alıp kullanmasını teşvik ediyoruz.

Kerem Tibuk

bu iki mesajı tekrar ve dikkatlice okuyup kişiler kendi kararını verebilirler.

istersek öncelik veririz ama vermiyoruz denmiş, üstünede kısıtlama niye getirelimki zaten aynı koşullarda sizlerle alıp satıyorlar demişler. hatta alıp satsınlar piyasayı canlandırsınlar diyede teşvik ediyoruz demiş.
Bunun haricinde anlam çıkarmak kötü niyettir.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
February 13, 2015, 05:58:10 AM
ben topladim elde ne var yok, bu arada btcturk gonderdigim para cok hizli hesaba gecti bugun tesekkurler..

boyle cikis gunlerinde hizli olmalari gercekten buyuk avantaj sagliyor, biz kullanicilar icin.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
February 13, 2015, 04:41:26 AM
Piyasa fiyatının altında seyrediyor şu anda.

her zamanki gibi geç tepki veriyor  alım için fırsat
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
February 13, 2015, 04:30:22 AM
Piyasa fiyatının altında seyrediyor şu anda.
full member
Activity: 141
Merit: 100
February 12, 2015, 10:14:22 AM
Btcturk olmasa büyük çoğunluk bitcoin alımı konusunda sorun yaşardı. Btcturk şu an için bizim bitcoine erişim noktamızdır. Sadece bu sebeple bile gereksiz polemiklerle yıpratılmaması gerekir diye düşünüyorum. İnsider trading vs alakasız gereksiz tartışma olmuş. Bence uzatmaya gerek yok. Btcturk gayet iyi hizmet veriyor. İdealist söylemlerle mükemmeli beklemek doğru bir yaklaşım değil. Ben aldığım hizmete bakarım. Verilen hizmetin zorlukları bu konulara biraz vakıf her tarafça bilinir. Benim açımdan beklentimin üzerinde sorunsuz hizmet veriliyor.
hero member
Activity: 616
Merit: 503
@coaex - LBMA certified Gold & Silver
February 12, 2015, 09:13:36 AM

Hayır, çalışamarımıza bir kısıtlama getirmeyeceğiz. Bu işin piyango ile zerre kadar ilgisi yok. Bu inside trading de değil. Insider trading, bir varlığın fiyatını etkileyecek bilgiye içerden sahip olmak demektir, başka bir şey değil.

Çalışanlarımız da müşterilerimizle aynı şartları taşıdığı, aynı kurallara uyduğu sürüce bir ayrım yapmayı düşünmüyoruz. Hatta her çalışanımıza Bitcoin ile ilgilenmesini, satın alıp kullanmasını teşvik ediyoruz.

Kerem Tibuk

zürriyet gazetesi haberciliğini bırakalım lütfen. cımbızla çekip alıp manşet yapmanın kimseye faydası yok. uzun açıklaması orada, oldukça da tatmin edici.
insider trading öyle bir şey değil dedik, anlatamadık. kalktı gitti, kerem tibuk açıklama yaptı. yapar da, haklı.
kanıtı olmayan insider trading iddiasında bulunmasın. benim de şüphelerim oluyordu, vardı ama kanıtım olmadığı sürece kerem tibuk'a hak veririm, yine de 100% güvenmem.
zaten kimseye güvenmem, bitcoin ile iş yapıyorsan her şeyden şüphe duymalısın. biraz rasyonel düşünürseniz siz de hak verirsiniz bu düşüncelere. yine de tercih sizin..
hero member
Activity: 519
Merit: 509
February 12, 2015, 08:49:52 AM
BTCTürk ilk açıldığı gün işlem yapmış müşterilerinden biriyim. İlk günlerde şirketin sermayesiyle dışarıdan getirilen BTC ler olmasaydı borsada işlem hacmi sıfır olacaktı. Şimdi insider trading diye yaygara çıkarılan şey daha ilk günden şirket sahibi tarafından açık açık yapılıyordu. Buna kimse itiraz etmedi çünkü Türkiye'de borsada satacak BTC'si olan çok azdı.
O zamanlar BTCTürk de döviz büfesinden çok farklı değildi.

Şirket sahiplerinin benim ve tüm üyelerin her hareketini, pozisyonunu görebildiğini ve ona göre oynayabileceğini bildiğim halde güvendiğim tek şey buna tenezzül etmeyecek kadar tok gözlü olduklarına inanmam, başka bir deyişle de ufak paralar kazanmak için şirket itibarını riske atmak istemeyeceklerini düşünmemdi. Güvenim  kendilerini tanımamdan değil rasyonel düşünen herkesin bu seçimi yapacağını hesaplamamdan geliyor.

Hem Türkiye'de bitcoin'i yaygınlaştırmaya çalışıp hem de zaten var olan bir girişimi baltalamak da akıllıca değil. Eğer bitcoin ile ilgili bir iş yapmayı düşünüyorsak direkt ya da dolaylı
olarak BTCTürk gibi bir şirketin yaşadığımız ülkenin sınırlarında faaliyet göstermesi bizim için avantajdır. Şirketle direkt çalışmasak hatta rakip borsa bile açsak BTCTürk'ün yarattığı üye kullanıcı kitlesi bizim için de potansiyel müşteridir.

BTCTürk'e güven oyumu verdikten sonra şunu da eklemek isterim: Tekelciliğin önlenerek müşterinin korunması için aynı sektörde benzer hacimde birkaç borsa olmalıdır.
sr. member
Activity: 266
Merit: 250
February 11, 2015, 06:19:29 AM

Kerem Tibuk

legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
February 11, 2015, 03:58:01 AM
bende son tartışmalarda uslup dışında btcturk ün bir hatası olmadığını düşünüyorum açıkçası. hiçbir denetleme ve düzenlemenin olmadığı bitcoin ekosistemi içerisinde oldukça iyi bir iş çıkarıyorlar. türk bticoin yatırımcıların bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum . bu yüzden  forumda da kendisini görmüşken Kerem Tibuk beye kendi adıma teşekkür ediyorum

Bende bu yoruma katılıyorum.Btcturk'ten işlem bazında son derece memnunum.Burada bizimle iletişim halinde olmalarıda sevindirici.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
February 11, 2015, 02:36:47 AM
bende son tartışmalarda uslup dışında btcturk ün bir hatası olmadığını düşünüyorum açıkçası. hiçbir denetleme ve düzenlemenin olmadığı bitcoin ekosistemi içerisinde oldukça iyi bir iş çıkarıyorlar. türk bticoin yatırımcıların bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum . bu yüzden  forumda da kendisini görmüşken Kerem Tibuk beye kendi adıma teşekkür ediyorum
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
February 11, 2015, 02:29:30 AM

Firma sahibinin foruma yazı yazması gerçekten benim için bir ilk. Normalde çoğu firmanın müşteri temsilcisine bile ulaşmamız zor oluyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Sorunu tam olarak anlamamakla birlikte takip ediyorum
newbie
Activity: 3
February 11, 2015, 02:05:35 AM
Bu arada BTCTurk çalışanlarının önemli bir avantaja sahip olduğunu düşünüyorsanız CV'nizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Her zaman değerli çalışma arkadaşları arıyoruz.

Kerem Tibuk
newbie
Activity: 3
February 11, 2015, 01:54:19 AM

Kerem Tibuk
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
February 10, 2015, 08:15:40 PM
Herkese merhaba,

Öncelikle çalışma arkadaşlarımın son konuyla ilgili yaptıkları açıklamalar için özür dilerim. Profesyonelce değildi.1.a Bilinmesini isterim ki, çok uzun süredir Bitcoin'in Türkiye'de tanınması ve kullanılması için çalışıyoruz ve BTCTurk ile ilgili maddi beklentimiz yok denecek kadar az.  Dolayısı ile biz neredeyse kamu hizmeti yapıyor gibi uğraşırken bu tarz suçlamalara maruz kalmak1.b çalışma arkadaşlarımızı çok daha fazla incitiyor ve böyle talihsiz tepkilere1.c neden olabiliyor.

Spesifik olarak konuyla ilgili ise şunu söyleyebilirim.  Sadece para yatırma ve çekmelerde değil, sitede herhangi bir işlemde müşterilerimize karşı haksız bir uygulama olmaması konusundan son derece hassasız. Şahsen Bitcoin'e inancımın temel sebebi Bitcoin'in "dürüst para" olmasıdır. Bitcoin'i ve BTCTurk sadece ticari bir girişim olmamasının en büyük sebebi de bu.2

Yine dikkat çekmek istediğim bir başka konu ise, özellikle banka aracılığı ile TL yatırma ve çekme işlemleri ile ilgili bu kadar tepki olmasının aslında Bitcoin konu olduğunda oldukça çelişkili olması.  Bitcoin'in en büyük özelliklerinden biri halihazırdaki finans ve özellikle bankacılık sistemine karşı teknolojik bir sürü üstünlüğünün olması.  Yani biz samimiyetle çok yakın bir gelecekte Bitcoin'in var olan köhne sistemin yerini alacağını düşünüyoruz ve Bitcoinin farkında olan, satın alan kişilerin bu köhne bankacılık sisteminin eksikliklerinin faturasını bize çıkarması biraz haksızlık.

Siteye Bitcoin yatırırken nasıl Bitcoin ağının avantajını kullanabiliyorsanız, TL yatırıp çekerken doğal olarak bu köhne sistemin dezavantajlarını da yaşıyorsunuz, ve Bitcoin genel geçer akçe olana kadar da buna katlanmak zorundayız.  Sadece bankacılık sisteminin havale ve eft sistemlerindeki köhnelikle uğraşmak zorunda da kalmıyoruz açıkçası.  Banka hesabı açıp açık tutabilmek için bir sürü dertle uğraştığımız yetmiyormuş gibi resmi bir şirket olarak kara para aklama önleme (AML) ve müşteri bilgileri toplama ve denetleme işleri (KYC) ile de uğraşıyoruz. Her bankacılık işlemini manuel yapmak zorundayız.  Hem bankaların çok yardımcı olmamasından, hem de yasal gerekliliklerden dolayı.

Şayet ani fiyat değişikliklerinden faydalanmak, en azından etkilenmemek istiyorsanız, köhne bankacılık sisteminin riskini almadan BTCTurk hesabınızda TL bakiye tutabilirsiniz.  Bitcoinlerinizi dilediğiniz gibi yatırıp çekin.  Hatta bizim tercihimiz bizde bitcoin tutmamanız, zira Bitcoin bazında müşteri bakiyeleriniz bizim sorumluluğumuzda ve bu konudaki güvenlik gereksinimleri herekesin malumu.  Fakat TL söz konusu olduğunda en mantıklısı hesaplara bakiye bulundurmak gibi görünüyor.

Elbette size hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Fakat Bitcoin'in sıfırdan buraya gelmesinde en büyük etken, bitcoine inanan insanların birbirlerine sonsuz destek vermesi iken, sürekli temelsiz suçlamalara maruz kalmak1.d yerine sizlerden yapıcı eleştiriler gelmesini bekliyoruz açıkçası.

Kerem Tibuk

Öncelikle foruma hoş geldiniz, bu açıklamanızda takıldığım bir kaç kısım mevcut, alıntılayıp işaretledim.
1.a'daki özrünüz için teşekkürler, gerekli bir adım attınız.
1.b'de bu suçlamaların hiç de temelsiz olmadığı belli.
1.c'deki talihsiz tepkilerin sebebi belli; profesyonel bir biçimde konuya yaklaşmayan çalışan(lar)ınız ve iş ortağınız.
Ancak 1.d'deki "temelsiz suçlamalar" kısmına katılmıyorum; Ortada "resmi (tüzel kişi) olarak" verilmiş beyanatlar var ve bu suçlamaların sebebi de bu beyanatlar; yani temelsiz suçlama yok ortada.

2'de eklemek istediğim nokta şu: bitcoin'in dürüst olmasının en önemli sebebi "şeffaflık"tır. Günümüz bankacılık sisteminin el verdiği ölçüde; kullanıcıların "kişisel veri gizliliğine" önem vererek TL bazındaki işlemlerde daha şeffaf olmanız gerekir, ve sizden bu beklenir.

Normal bir borsada (örneğin imkb gibi) olsaydık ve çalışanınızın önceki mesajlarda yayınladığı gibi bir mesaj yayınlamış olsaydı bu borsa çalışanı "inside trade" suçlaması ile çoktan hapsi boylamıştı. Sadece ilgili çalışan değil bu çalışana destek niteliğinde mesaj yazan iş ortağınız da aynı şekilde hapse girmiş olurdu.

Sıradan bir firma çekilişle araba veriyor olsun, bu çekilişin kuralları arasında açık ve net bir biçimde şu yazar: "bu çekilişe firma çalışanları ve akrabaları katılamaz". Bunun anlamı şudur: "ben firma olarak bu çekilişin dürüst olacağını ve şirket içerisinden bir kişinin veya ailesinin bu çekilişten fayda sağlamayacağını garanti ediyorum".

Şimdi sorum şu: Siz şirket olarak buna benzer olayların yaşanmaması adına şirket çalışanlarınızın kendi borsanızda işlem yapmasının önüne geçecek misiniz? Bir kısıtlama getirecek misiniz? Mesela şöyle bir şey: şirket çalışanlarımız 1 ayda en fazla 5000 tl'lik işlem yapabilir vs gibi.

şirket çalışanlarına neden sınırlama getirilsin arkadaş bu yarışma mı jürisi mi bu arkadaşlar ne alaka?
kanunları geçtik keyfi istekler babında takılıyoruz .
bende bazı şeyler istiyorum ama yaparlar yapmazlar kendileri bilir ,yapmadılar diyelim ne olacak ayıp mı etmiş olacaklar?
çalışanların alım-satım yapması gayet normal inside trading falan da olmaz.
Btcturk gayet iyi çalışıyor , emre nin konuşması da kaba sayılmaz Kerem bey de gayet nazik bir dil kullanmış
firavun un yönettiği ülkedesiniz neleri dert ediyorsunuz.
sr. member
Activity: 266
Merit: 250
February 10, 2015, 08:08:33 PM
Herkese merhaba,

Öncelikle çalışma arkadaşlarımın son konuyla ilgili yaptıkları açıklamalar için özür dilerim. Profesyonelce değildi.1.a Bilinmesini isterim ki, çok uzun süredir Bitcoin'in Türkiye'de tanınması ve kullanılması için çalışıyoruz ve BTCTurk ile ilgili maddi beklentimiz yok denecek kadar az.  Dolayısı ile biz neredeyse kamu hizmeti yapıyor gibi uğraşırken bu tarz suçlamalara maruz kalmak1.b çalışma arkadaşlarımızı çok daha fazla incitiyor ve böyle talihsiz tepkilere1.c neden olabiliyor.

Spesifik olarak konuyla ilgili ise şunu söyleyebilirim.  Sadece para yatırma ve çekmelerde değil, sitede herhangi bir işlemde müşterilerimize karşı haksız bir uygulama olmaması konusundan son derece hassasız. Şahsen Bitcoin'e inancımın temel sebebi Bitcoin'in "dürüst para" olmasıdır. Bitcoin'i ve BTCTurk sadece ticari bir girişim olmamasının en büyük sebebi de bu.2

Yine dikkat çekmek istediğim bir başka konu ise, özellikle banka aracılığı ile TL yatırma ve çekme işlemleri ile ilgili bu kadar tepki olmasının aslında Bitcoin konu olduğunda oldukça çelişkili olması.  Bitcoin'in en büyük özelliklerinden biri halihazırdaki finans ve özellikle bankacılık sistemine karşı teknolojik bir sürü üstünlüğünün olması.  Yani biz samimiyetle çok yakın bir gelecekte Bitcoin'in var olan köhne sistemin yerini alacağını düşünüyoruz ve Bitcoinin farkında olan, satın alan kişilerin bu köhne bankacılık sisteminin eksikliklerinin faturasını bize çıkarması biraz haksızlık.

Siteye Bitcoin yatırırken nasıl Bitcoin ağının avantajını kullanabiliyorsanız, TL yatırıp çekerken doğal olarak bu köhne sistemin dezavantajlarını da yaşıyorsunuz, ve Bitcoin genel geçer akçe olana kadar da buna katlanmak zorundayız.  Sadece bankacılık sisteminin havale ve eft sistemlerindeki köhnelikle uğraşmak zorunda da kalmıyoruz açıkçası.  Banka hesabı açıp açık tutabilmek için bir sürü dertle uğraştığımız yetmiyormuş gibi resmi bir şirket olarak kara para aklama önleme (AML) ve müşteri bilgileri toplama ve denetleme işleri (KYC) ile de uğraşıyoruz. Her bankacılık işlemini manuel yapmak zorundayız.  Hem bankaların çok yardımcı olmamasından, hem de yasal gerekliliklerden dolayı.

Şayet ani fiyat değişikliklerinden faydalanmak, en azından etkilenmemek istiyorsanız, köhne bankacılık sisteminin riskini almadan BTCTurk hesabınızda TL bakiye tutabilirsiniz.  Bitcoinlerinizi dilediğiniz gibi yatırıp çekin.  Hatta bizim tercihimiz bizde bitcoin tutmamanız, zira Bitcoin bazında müşteri bakiyeleriniz bizim sorumluluğumuzda ve bu konudaki güvenlik gereksinimleri herekesin malumu.  Fakat TL söz konusu olduğunda en mantıklısı hesaplara bakiye bulundurmak gibi görünüyor.

Elbette size hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Fakat Bitcoin'in sıfırdan buraya gelmesinde en büyük etken, bitcoine inanan insanların birbirlerine sonsuz destek vermesi iken, sürekli temelsiz suçlamalara maruz kalmak1.d yerine sizlerden yapıcı eleştiriler gelmesini bekliyoruz açıkçası.

Kerem Tibuk

Öncelikle foruma hoş geldiniz, bu açıklamanızda takıldığım bir kaç kısım mevcut, alıntılayıp işaretledim.
1.a'daki özrünüz için teşekkürler, gerekli bir adım attınız.
1.b'de bu suçlamaların hiç de temelsiz olmadığı belli.
1.c'deki talihsiz tepkilerin sebebi belli; profesyonel bir biçimde konuya yaklaşmayan çalışan(lar)ınız ve iş ortağınız.
Ancak 1.d'deki "temelsiz suçlamalar" kısmına katılmıyorum; Ortada "resmi (tüzel kişi) olarak" verilmiş beyanatlar var ve bu suçlamaların sebebi de bu beyanatlar; yani temelsiz suçlama yok ortada.

2'de eklemek istediğim nokta şu: bitcoin'in dürüst olmasının en önemli sebebi "şeffaflık"tır. Günümüz bankacılık sisteminin el verdiği ölçüde; kullanıcıların "kişisel veri gizliliğine" önem vererek TL bazındaki işlemlerde daha şeffaf olmanız gerekir, ve sizden bu beklenir.

Normal bir borsada (örneğin imkb gibi) olsaydık ve çalışanınızın önceki mesajlarda yayınladığı gibi bir mesaj yayınlamış olsaydı bu borsa çalışanı "inside trade" suçlaması ile çoktan hapsi boylamıştı. Sadece ilgili çalışan değil bu çalışana destek niteliğinde mesaj yazan iş ortağınız da aynı şekilde hapse girmiş olurdu.

Sıradan bir firma çekilişle araba veriyor olsun, bu çekilişin kuralları arasında açık ve net bir biçimde şu yazar: "bu çekilişe firma çalışanları ve akrabaları katılamaz". Bunun anlamı şudur: "ben firma olarak bu çekilişin dürüst olacağını ve şirket içerisinden bir kişinin veya ailesinin bu çekilişten fayda sağlamayacağını garanti ediyorum".

Şimdi sorum şu: Siz şirket olarak buna benzer olayların yaşanmaması adına şirket çalışanlarınızın kendi borsanızda işlem yapmasının önüne geçecek misiniz? Bir kısıtlama getirecek misiniz? Mesela şöyle bir şey: şirket çalışanlarımız 1 ayda en fazla 5000 tl'lik işlem yapabilir vs gibi.
EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
February 10, 2015, 07:44:51 PM
Foruma hoşgeldiniz. Yerinde bir açıklama olmuş.
Jump to: