Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 665. (Read 1109568 times)

legendary
Activity: 1554
Merit: 1000
yabancı piyasalar 10 dolar geri çekildi, şuanda toparlanıyor gibi, tabi btcturk te tık yok,zaten geriden geliyordu, düşüşten etkilenmedi
Kısa sürede toparlandı, Stamp ve Finex 270$ın üzerinde şu anda. Huobi de 1800 yuanın üzerinde tutunuyor ne güzel. (283$ da o an itibariyle)

Eğer bir iki pump daha olursa 300$ ı aşarız.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
yabancı piyasalar 10 dolar geri çekildi, şuanda toparlanıyor gibi, tabi btcturk te tık yok,zaten geriden geliyordu, düşüşten etkilenmedi
legendary
Activity: 1274
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
400 dolara doğru gidiyoruz . Hep birlikte 400 dersek olur Smiley
400 dedin şimdi eli uzun gelecek Grin

Çinliler 300$'ı zorluyor ama diğer borsalar 10$ geriden takip ediyor.  Huobi 284.85/1808.96
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
400 dolara doğru gidiyoruz . Hep birlikte 400 dersek olur Smiley
legendary
Activity: 1064
Ben 4. teoriyi eklim biri kara para aklıyo heralde Smiley

Para öyle aklanmaz. Türkiye piyasasındaki spekülatörler fiyata yön veriyor. Yurtdışı onların umrunda değil. Ne zaman arbitrajcılar artar, o zaman piyasa bağımsız hareket etmeyi bırakır.
full member
Activity: 160
Merit: 100
1- Belki olabilir ama bu kadar satışı onlar yapıyorlarsa kendierini baltalamış olurlar, alış isteklerini karşılayıp alış yapıcak kimse kalmaz ve bireysel satışın önünü keserek; alış/satışı durdurup bu hareketli dönemde kazancakları komisyonlarını kaybederler.
2- Madenciliğin karsızlığını düşünürsek genel forumun laflarıyla, düşük kar'dan dolayı yurtdışı exchange'de bozdurup; yurt dışı fiyatıyla paralel bir fiyat olduğunda türkiyeden bozdurması gerekirdi. Ama şunada artışı kovalayan alımcılar büyük rakamlarda alım yaptıkları için kolayca bozdurmak istiyo olabilir. Normalde piyasa rakamlarının çok altına bozdurabilir okadar yüklü btc'yi.
3-Gene bu teoride'de fiyat farkından çok zarar ederler.

Ben 4. teoriyi eklim biri kara para aklıyo heralde Smiley
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
btcturkte surekli birisi veya birileri en az 50 btc lik pasif satis emri koyuyor ve geri cekmiyor,satilana kadar duruyor, sonra yeni 1 tane daha koyuyor. son bir kac gundur boyle,

son bir kac gunde bu sekilde piyasaya en az 250 btc verildi (tum orderlari api den takip ediyorum)

fiyat dusuk kaldi, cunku bu satici olan kisi, sattigini geri almiyor, 50 btcleri bloklar halinde satip cikis yapiyor. haliyle icerde duzenli kullanicilarin hemen hemen hicbirinde tl kalmadi, hafta sonu etkisi de onemli..

bu kadar yuklu satis yapip tl ye donen kim veya amac ne derseniz?

3 teorim var,

1. btcturk kendi komisyonlardan kazandigi parayi artik yavas yavas tl ye doneyim diyerek kendi borsasinda pasiften satiyor olabilir. btcturkun kasasinda kendine ait su an 100lerce btc olmali.

2. bilmedigimiz bir yerli madencimiz var, trde veya baska bir yerde ufak capli bir ciftlik kurmus ve kredi almis ve urettigini bloklar halinde fiyata bakmadan hemen tlye gecmek icin ucuzdan satiyor.

3. yurtdisindan yuklu miktarda para transferi olabilir. turkiyeye 500.000 tl para transfer etmek isteyen bir yurtdisi kullanicisi, yurtdiisndn aldigi 500.000 tl lik btcyi , btcturke transfer edip TL ye cevirip, turkiye transfer etmek isteyebilir.

ancak kacirilan bir nokta var, btcturkun alim gucu belli, daha dogru soylemle, btcturktteki piyasayi belirleyen kullanicilarin alim gucu belli. alim gucu tukenince, fiyat artamiyor. su an mesala 760 noktasina yine bir 50 btc civari satis emri koyulmus. alistaki toplam para son 3 gunde, 300.000 TL den , 120.000 TL lere dusmus durumda.

Bana gore 1.teori agir basiyor.

legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
Btcturkteki duvarı erittim ve btc ye geçtim. Smiley GÜncel kurla 780tl olması gerekirken 755 ten btc alınabiliyor hala btcturk te.

Şu anda en az 800 olması lazım ama Btctürk kullanıcıları farklı bir dünyada yaşıyorlar.
Koinim hacimsiz 840 TL'de.

Evet bende onu görerek alım yaptım.H.sonu ve saat erken diye düşük sanırım.Pazartesi 800tl leri bulur.761tl de ufak bir duvar var sonra 797 ye kadar yol açık.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Btcturkteki duvarı erittim ve btc ye geçtim. Smiley GÜncel kurla 780tl olması gerekirken 755 ten btc alınabiliyor hala btcturk te.

Şu anda en az 800 olması lazım ama Btctürk kullanıcıları farklı bir dünyada yaşıyorlar.
Koinim hacimsiz 840 TL'de.
legendary
twn
legendary
Activity: 1204
Merit: 1011
Türk tüccarlar uyanmış. Kimse direk bitstamp kurundan alım satım yapmıyor. Panik alımda yok. Btcturk kendi piyasasını yapmış gibi. Serzenişlerinizede aldıracakları yok. Bunu kabullenicez artık.
orası oyle ama koinimde dünya apaayrı bir boyutta 400$ ı geçmişiz orada Smiley

9.80   Yüksek   1,250.00   Düşük   728.22   Son İşlem   839.99   Ortalama   873.00
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
Türk tüccarlar uyanmış. Kimse direk bitstamp kurundan alım satım yapmıyor. Panik alımda yok. Btcturk kendi piyasasını yapmış gibi. Serzenişlerinizede aldıracakları yok. Bunu kabullenicez artık.
twn
legendary
Activity: 1204
Merit: 1011
bizimkiler  uyuyor btcturk 750 de takılmış, 15 btc lik satış var para olsa hepsini süpürürdüm ,

bu arada huobi 1825 yuan oldu, koptu gidiyor
supursen ne olacak piyasamız apayrı bir boyutta gidiyor. geçen gün düşüş olduğunda sattım alttan alırım diye fiyat 2 gün daha yükselmeye devam etti. tekrar yükselişe geçti diye bu sefer geri aldım. bu seferde piyasa yükselirken bizimkiler satmaya başladı. windows explorerdanmı işlem yapıyorlar napıyorlar bu kadar geriden gelinmezki Smiley
legendary
bizimkiler  uyuyor btcturk 750 de takılmış, 15 btc lik satış var para olsa hepsini süpürürdüm ,

bu arada huobi 1825 yuan oldu, koptu gidiyor
legendary
Activity: 1274
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
bitcoin neden hep abd dolarıyla ölçülüyor örneğin abd de ekonomik olarak bir sorun baş gösterse %20 değer kaybetse bitcoin de aynı oranda değer mi kaybedecek

sadece bitcoin mi abd dolari ile olculuyor?

dunyada her sey, emtia dahil abd dolarina endekslidir.
aslında çok fazla parametre var olayı etkileyen, bu fazla yüzeysel bir cevap,
o değil fazla hızlı artıyor sanki korkutuyor.
Çin'den gol haberi var Grin
 Bitstamp 266.54$
 BTC-e 265.615$
 Bitfinex 267.46$
 Huobi 282.91$/1794.45 Yuan.
Vay arkadaş!
legendary
Activity: 1484
bitcoin neden hep abd dolarıyla ölçülüyor örneğin abd de ekonomik olarak bir sorun baş gösterse %20 değer kaybetse bitcoin de aynı oranda değer mi kaybedecek

sadece bitcoin mi abd dolari ile olculuyor?

dunyada her sey, emtia dahil abd dolarina endekslidir.
aslında çok fazla parametre var olayı etkileyen, bu fazla yüzeysel bir cevap,
o değil fazla hızlı artıyor sanki korkutuyor.
legendary
 Nakitte olduğum için yükselmesi benim için üzücü.Treni kaçırdık,düşmesini beklemekten başka yapıcak birşey yok benim için.Btc de olmayı umardım.
legendary
Kasım öncesi yükseliş erken başladı ama önemli olan kalıcı olması.

sakin sakin cikarsa, kalici olur, panic alimlari baslamadi, umarim da baslamaz..

benim için 300 çok önemli, hep oraya kadar çıkıp, sonrasında hop tekrar 200
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037

sakin sakin cikarsa, kalici olur, panic alimlari baslamadi, umarim da baslamaz..
hero member
Activity: 490
Merit: 500
Jump to: