Litecoin için 50$ bandı hedefti ve aylarca beklenirken hızla o bantlara geldi ve aylarca aşağı yönlü ufak iniş çıkış olan ama genelde hep dibe giden grafik ile 10$ altına çakıldı kaldı. Yatırımcılar arttı ve artık küçük al satlar ile millet takılıyor fiyat da çok oynamıyor..
Bitcoin e dönersek, ya litecoin gibi bir senaryoyu daha uzun vadede ve daha büyük miktarlarda yaşıyorsa? Yani 700$ görüp sonra aylarca düşüş grafiği ve sonunda 200$ da çakılı kalması gibi bir senaryo yani.. Benim korkum bu. Bu kadar trader varken yeni yatırımcı ile üretilen BTC arasında fark varken sonunun iyi olması çekimser. Oynak fiyat ile hizmet alımları gerçekleşmesi de zor mal satımı alımı da zor. İnançlı insanlar artması lazım değerini belirleyen bizleriz. Biz 600$ ile satın alırsak o değeri görür diye düşünüyorum. Bu da ne kadar zaman alır yada yönü ne olacak bilmiyorum. Baş kaldırıyı canlandırmak gerek hatırlatmak gerek. Çıkış amacı bu...
300'den satma, 350'den satma. fiyatı aşağı yönlü tetikleyeceğin yerde satıcılar kollektif olarak desin ki: "kardeş ben bu bitcoin'i en az 500$'dan satıyorum" işine gelirse, gel al işine gelmezse almazsın.
500$'ın altında alış emri girenler mecburen zamanla yukarı çekecekler alış emirlerini.
ama tek tek herkese laf anlatamazsın. alış emirleri 400'e vurduğu zaman 350'den alan traderlar satacak falan...
satış fiyatını yüksek tutmak lazım her zaman.