Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 84. (Read 1109298 times)

sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Şubat ayına kadar Bitcoin domanince 72-73 görülecek galiba . Ve orada ikili tepe yaptıracaklar sanki. Bitcoin düşse de çıksa da altcoinler düşmeye devam ediyor. Bu önemli bir veri. Altcoinler için 2016 sonuna benziyor piyasa.2016 yılı aralıktan 2017 Şubata kadar altcoinler bitcoin karşısında erimisti.

Aynısı olursa Şubata kadar altcoinler acı cekebilir. Martta gelen teşviklerle Altcoinlere yol açılacak yaz ayları ise daha bereketli olur. Her açıdan yazın sadece satış yaparim alış yapmam evimi arabamı bile kış aylarında alırım çünkü her kış fiyatlar düşer.

Şahsi fikrim bu aylar iyi değerlendirilmeli diyorum. Altın bile indirimde şuan. Kış indirimi devam ediyor.

YTD
legendary
Activity: 2338
Merit: 2591
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
...
Son bir şey daha eğer dolar tutuyorsaniz kendi tercihiniz ama ben dolar sohbetlerinden köşe başı dolar ne olacaklardan ve artan dolarizasyondan bunaldım. Yaşasın kripto para yaşasın metaller diyorum. Yetti gerçekten.

Dolar sadece kendisinden daha büyük çöküşte olan diğer fiat paralar karşısında kısmen değer koruma aracı olabilir, bu konuda aynı fikirdeyiz. İpleri sahibinin elinde olan kukla sadece sahibinin yansımasıdır. Piyasada 100 birim dolar varsa 20 birim daha dolar basılır, 20 birim doların 19'u sahibine gider ve sadece 1 birim piyasaya dağılır. Sonuç olarak hiç kimsenin haberi olmadan cebindeki paranın değeri (verdiği emeğin karşılığı) azalmış olur. Kuklanın iplerini tutan bu durumu halkın hayatını kolaylaştırmak için yaptığını söyler ve hiç kimse hesap sormaz.

Dolar neredeyse 80 yıldır hiç negatif enflasyon yaşamadı, 1934'ten beri 3 kere çok küçük oranlarda negatif enflasyon oranı yakalanmış ki bu oranlar oldukça komik oranlar ve sonuncusu 1955 yılında -%0,37. Her sene bir miktar daha para emekçilerin cebinden onların haberi dahi olmadan alınmaya devam ediyor. Değerli metaller yada BTC türevi birimler dışında bu enflasyondan kurtulmanın bir yolu yok.

Dolar Enflasyonu

100 sene önce 1 dolarla alabildiğiniz bir eşyayı bugün alabilmek için 20 dolardan daha fazla ödeme yapmanız gerekiyor. Başka bir deyişle 100 sene önce sahip olduğunuz 100.000 Amerikan dolarının bugün değeri sadece 5000 dolar.

1 Doların Enflasyonu

1 Doların Satın Alma Gücü

*Veri Kaynağı
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
Biraz önce eve geldim
3 bira içmiştim
Kedimi sevdim...

....
Sonra odama geçtim piyasalara baktım
Herkes kıyamet senaryosu çiziyordu
Yok 1929 yok çöküş yetti be.
Dolarizasyon midemi bulandiryor artık
Gidip biraz daha kripto para satın aldım
Bitcoin ve daha niceleri
Ne biliyormusunuz
Canı cehenneme herşeyin
Ne olacaksa olsun
Buradayım ve hazırım

İyi geceler

Son bir şey daha eğer dolar tutuyorsaniz kendi tercihiniz ama ben dolar sohbetlerinden köşe başı dolar ne olacaklardan ve artan dolarizasyondan bunaldım. Yaşasın kripto para yaşasın metaller diyorum. Yetti gerçekten.

YTD

aramıza hoş geldin Smiley
gündem den yorulunca gözünüzün görebildiği en uç noktaya bakın ve bana teşekkür edin önce beden ve ruh sağlığı. Smiley
sr. member
Biraz önce eve geldim
3 bira içmiştim
Kedimi sevdim...

....
Sonra odama geçtim piyasalara baktım
Herkes kıyamet senaryosu çiziyordu
Yok 1929 yok çöküş yetti be.
Dolarizasyon midemi bulandiryor artık
Gidip biraz daha kripto para satın aldım
Bitcoin ve daha niceleri
Ne biliyormusunuz
Canı cehenneme herşeyin
Ne olacaksa olsun
Buradayım ve hazırım

İyi geceler

YTD
sr. member
Kumar devam ediyor. Biri yine slot makinesinin, kolu çevirdi. Dönüyor her şey dansöz gibi.

full member
Activity: 546
Merit: 100
konuda ilerlerken 2014te atılan mesajı gördüm ve mesaj şu: " 560tl yi geçmiş daha da artması ümidiyle." Sad duygulandım resmen abi o zamanki fiyata bak bi de şimdiki fiyata bak ah ah o zamanlar nerdeydik be Sad
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
21.454 $

Teknoloji ve yeniliklere hiç bir güç engel olamaz. Binlerce yıldır hayatımızda bir şeyler değişmeye devam ediyor ve belki de torunlarımız fiat para yada kağıt paranın ne demek olduğunu bilmeyecekler. Bitcoin gelecekte bir gün başarısız olsa dahi bir şeyleri değiştirmeye başladığı tartışılmaz bir gerçek.

Bitcoin basaramazsa;
Kendine inananları dahil çoğu kişiyi batıracaktır  Smiley

Bitcoin önünde çok engel var. Filmin sonu nasıl bitecek göreceğiz.

YTD.

dur tahmin edeyim elinde 0,0001 btc bile yok degil mi? sende 1000$ a dussede alsaydık tayfasındansın di mi?  Smiley

1000 dolar olsun 100 tane alacağım  Wink
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
100 bin dolar olunca bu mesajı alıntılayın.

100 bin dolar olunca 100 tane alacağım  Wink
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
FUD. olarak düşünme dostum. Sadece tehlikeli duruyor dikkat edin demek istedim. burdan 50k ya da cıksa sasırmam, 10k ya da düşsse şaşırmam. Yoksa 100K olsun beni mutlu eder.

Sadece size özel dememiştim onu. Ayı piyasasında aylarca bekleyenlerin boğanın ilk kıpırtılarında panik yapıp ufak kar marjlarıyla satmasını istemem. Cefasını çekenler sefasını sürsün. Yoksa sonları 2017 rallisinde erkenden çıkanlar gibi olur kafalarını dağa taşa vururlar.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 418
yine donsuzlar basmış başlıgı  Grin

felaket senaryoları filan inşallah kotu olmaz sonular filan komik olmayın lan.tipik turk olmayın.
sizin yemedi yiyenler kazandı kazanıyor bu kadar basit bitti.ne kadar ekmek o kadar kofte.o riski alamıyorsan o parayida kazanmazsınız bu kadar basit.

bu arada 3 sene sonra gelen ath  24k  olmaz bu cok net.30k olur 40 k olur ama 24k gibi bir rakamda yeni ath olmaz.
benim gonlum 50-60 arası bir yerde bir gercek ath olmasından yana.genelde konusulan realist rakamlarda buralar zaten.
legendary
Activity: 2338
Merit: 2591
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Karanlık sulardayız. 2017 ve diğer yıllarda oldugu gibi olursa en tepeye bir arpa boyu yol kaldı gibi. Umarım forumdan zarara giren olmaz..

Beklentilerimiz tamamen farklı, 2016'ya benzetiyorum bu seneki grafikleri. Tabi ki geçmiştekinin aynısı olacak diye bir kural yok ancak gerekçelerimi anlatayım.

2. halving tarihi: 9 Temmuz 2016 (BTC=~680$)
Halving sonrası eski ATH kırılış tarihi: Halvingden 6 ay sonra Şubat 2017 (BTC=~1130$)
Bir sonraki halving öncesi görülen ATH: Halvingden 17 ay sonra Aralık 2018 (BTC=~19300$)

3. halving tarihi: 11 Mayıs 2020 (BTC=~9700$)
Halving sonrası eski ATH kırılış tarihi: Halvingden 6 ay sonra Kasım 2020 (BTC=~19300$)
Bir sonraki halving öncesi görülen ATH: ?

Halving sonrasında görülen psikolojik etkiyle borsa cüzdanlarındaki bitcoin miktarının azalışını ve kurumsal şirketler tarafından oluşturulan etkiyle birleştiğini de hesaba katarsak hala gerçek ATH noktası için zaman olduğunu düşünüyorum.

*Görsel kaynağı 1

sr. member
Activity: 1652
Merit: 304
kycfree
Düzeltme gelse bile ben bitcoinin 20 bin doların üstünde kalacağını düşünüyorum boş yere korku yaşamaya gerek yok ama bu zamanlarda biraz temkinli davranmakta fayda var kaldıraçlı işlem yapıyorsanız kaldıraç oranlarını düşürmenizi şiddetle öneririm.
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Belki de ralliye yeni başlıyoruz ama bazıları şimdiden FUD oluşturmaya başlamış. Bırakın da insanlar keyfini çıkarsın. Smiley
FUD. olarak düşünme dostum. Sadece tehlikeli duruyor dikkat edin demek istedim. burdan 50k ya da cıksa sasırmam, 10k ya da düşsse şaşırmam. Yoksa 100K olsun beni mutlu eder.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Belki de ralliye yeni başlıyoruz ama bazıları şimdiden FUD oluşturmaya başlamış. Bırakın da insanlar keyfini çıkarsın. Smiley
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Karanlık sulardayız. 2017 ve diğer yıllarda oldugu gibi olursa en tepeye bir arpa boyu yol kaldı gibi. Umarım forumdan zarara giren olmaz..
member
Activity: 756
Merit: 17
24000 doları da gördük. ufaktan bi korku oluşmaya başladı. bakalım çöküş kaç dolardan gelcek bu sefer. umarım tekrar 7-8klara düşmez.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Gün geçtikçe piyasanin daha fazla hareketli olacağını düşünüyorum bu gidişle yılbaşında veya yılbaşına doğru güzel ve yeni bir rekor gelebilir.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 418
24k de cok uzun kaldık ama moralim bozulmaya basladı artık  Grin
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
alt ta kalanın canı çıksın.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452