gitsede bana koymaz diyebilecegim 10k dolarim hic olmadi
10 aralık tarihinde borsalara deposit edilen
BTC miktarı 48.898, borsa cüzdanlarından kişisel cüzdanlara çekilen bitcoin miktarı ise 87.942
BTC. Başlıktaki eski mesajlarımı okursanız halving gerçekleştiğinden beri borsa cüzdanlarında bulunan bitcoinlerin kişisel cüzdanlara artan bir ivmeyle çekildiğini görebilirsiniz. Tek bir günde 39.000
BTC kişisel cüzdanlara çekildi ve çekilmeye devam ediyor. Tarihsel verileri de inceledim aynı zamanda son 3 sene içerisinde en güçlü hareket gerçekleşmiş 10 Aralık'ta. Buna benzer bir fark en son 2017 yılı başında gerçekleşmiş. Bu sebeple 2021 yılı bitcoin için rekorların tazeleneceği bir yıl olacak.
Halving'den itibaren gerçekleşen deposit/withdraw hareketlerini inceleyin ve güçlenerek devam ettiğini kendi gözlerinizle görün. Şu an ATH sonrası düşüş bekleyenlerin ve satış eğiliminde olanların bitcoin'lerini ucuz fiyattan toplamaya devam ediyorlar. Dalgalanmaların sebebi tam olarak daha fazla bitcoini daha ucuza almak istemeleri.
80.000 Türk Lirası olarak düşününce çok az bir paraymış gibi hissediliyor, 10.000 doların duygusal olarak yarattığı his daha fazla geliyor. 0.5
BTC olarak tanımlayınca sanki daha da büyük bir paradan bahsediliyormuş gibi hissediyorum. 80.000 Türk Lirası olarak düşününce artık araba bile alınamayacak bir para olmasından kaynaklanıyor. Dolar da nasılsa artar hissiyatı var bitcoin'deki hissiyat benim beklentimin büyük olmasından kaynaklanıyor.
*
Veri ve görsel kaynağı