Millet olarak çalışmayı pek sevmediğimizi düşünüyorum. İnsanlarımız çalışmayı pek sevmiyorlar hep emekli olup yan gelip yatmak istiyorlar. Herkesin geçinebilecek kadar birikimi olsa eminim büyük çoğunluk asla çalışmazdı bir gün parayı bulup çalışmamayı hayal ediyoruz sanırım
Çalışmak istemeyişimizin başlıca sebebi sevmediğimiz işleri yapıyor olmamızdır diye düşünmekteyim sonrasında çalışma ortamı ve çalışma saatlerinin uzun olması geliyor ve ulaşım mesafesi de önemli... Çalışma saatleri çok olmasındansa daha az verimli çalışmayı tercih ederim, uzun saatler çalışmak verimi düşürebiliyor bununla ilgili bazı ülkelerde çalışmalar yapılmıştı ve daha az çalışmanın verimi arttırdığı görülmüştü.
Aslında çalışmak bir şeylerle uğraşmak aslında güzel bir şey hiç bir şey yapmayan bir kişi belli bir süre sonra kendine sarmaya ve hayattan daha çok sıkılmaya başlar çalışmıyorsanız bile bir uğraşınız olmalı bana göre. İcatları da genelde çalışmayı sevmeyen kişiler yapar çünkü uzun sürecek işleri daha kolay yoldan pratik olarak yapmak için bunu düşünürler ve bir çıkış yolu bulurlar genelde
Zengin olup çalışmak istemeyiz fakat dünyanın en zenginlerine bakıyorsunuz aksine hem çok çalışıyorlar hem de çok erken kalkıyorlar diyorsunuzdur acaba bunların zoru ne
. . . Çalışmayan gençlerimize bakıyoruz öğleye kadar uyurlar sonra kalkarlar kahvaltı yemek falan derken gün biter bütün gece oturup sabaha karşı uyurlar. Bir dönem çalışmıyorken bende benzer durumlardan geçtim hiç iyi bir alışkanlık olmadığını söylemeliyim tabi birazda bunda Psikolojik rahatsızlığımın da etkisi vardı. 2017 aralık ayında madencilikle bu serüvene başlamış oldum bir nevi hayatımda meşguliyet olmuştu ve bana iyi gelmişti dediğim gibi bir şeylerle uğraşmak çalışmak insana iyi geliyor aksine çalışmamak sanıldığı kadar iyi bir şey değil. Boşuna işleyen demir ışıldar dememişler işlemezseniz pas tutuyor tıpkı arabaların diskleri kullanılmayınca yağmur sıçramasıyla pas atar ama kısa mesafe bir yere gitseniz hemen eski haline parlaklığına kavuşur.
İnsan ya sevdiği işi yapmalı yada yaptığı işi sevmeli yoksa kesinlikle verimli olamaz hayattan zevk alamaz çünkü istemeyerek o iş yapılacak, aklı hayali hep başka yerde olacak. Hayat amacı olmalı hedefleri olmalı tutunabileceği... Tıpkı Simyacı kitabındaki simyacı gibi hedefini gerçekleştirdiğinde amaçsız kalmamak için hedefini gerçekleştirmiyor.
Atatürk Nutukta ne diyor "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir" geldiğimiz noktada çoğunluğumuz tembeliz çoğunluğumuz zekiyiz ama bu zekiliği düzgün işlerde kullanmıyoruz. Genelde hep başkalarını şikayet edip duruyoruz şikayet etmek çözüm getirmiyor kendimize çeki düzen verip birlik içinde çok çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Vakit ayırıp okuduğunuz için Teşekkür ederim. Özgün düşüncemdir kimseye ithafen yazılmamıştır.