Pages:
Author

Topic: Cep telefonlarına nekadar bağlıyız..? - page 4. (Read 2063 times)

sr. member
Activity: 1667
Merit: 271
Bilgisayar başındayım zaten sürekli, ama çok afedersiniz tuvalete gidecek olsamda hemen telefonumu alıyorum elime, , yemek yerkende telefonla inceliyorum piyasayı felan, tam bir bağımlı olmuşum anlayacağınız..
member
Activity: 238
Merit: 10
Çok aşırı derecede bağlıyız. 7 den 70e diyemeyeceğim artık 3 yaşından 80 yaşına kadar herkesin elinde telefon tablet artık o derece yani.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
Okadar bağlıyız ki afedersiniz eşim telefonsuz wc bile gitmiyor artık o dereceye geldik.
newbie
Activity: 30
Merit: 0
Bir araştırma vardı insanların günün %40ını telefonla geçiriyorlar diye ne kadar doğrudur tam bilemem ama doğruluk payı olabilir gibi geliyor.
newbie
Activity: 140
Oturup dışarıdan baktığınızda arkadaş ortamında bile neredeyse 3 dk telefona bakilmadigi sayılı arkadaş ortamı olur. Dışarıda insanların çoğunluğu ellerinde telefonla yolda yürüyor. Bunlar çok fazla ki bende öyleyim diyebilirim.
jr. member
Activity: 168
Gün içindeki bircok işimi telefondan hallettigim için ( veya öyle dusugundugum için ) telefon elimden düşmüyor diyebilirim. Tabi olmasa da işlerimi halledebilirim ama bahanem bu oluyor her zaman.
newbie
Activity: 252
eskiden olsa tlflarda sadece zilsesiyle oyna hadi birde yılan filn oynardın, ki biderece hadiş birde birbirini çaldırırdın atardın kenara tlfu, şimdi ne app ler sosyal media milyon tane uygulama, okadar bilgi,iletişim en meşhur sanatçısına bir tık uzaklık  işimiz zor.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Özellikle foruma ve borsalara girdiğimden beri telefon elimden düşmez oldu benim de Cheesy Önceden de pek farkı yoktu tabi de şuan daha fazla.
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
Olabildigince bagliyiz kesinlikle. Gun icerisinde oldukca fazla vaktimizi caliyor. Bu durum oldukca sikintili bence.
jr. member
Activity: 140
Merit: 3
Ders ve yemek harici nerdeyse hep bakıyorum diye bilirim. Çoğu zaman arkadaşların muhabbeti sarmadiginda da elim telefona gidiyor. Kurtarıcı gibi birşey. Çok fazla kullanıyorum 😂
jr. member
Activity: 74
Bilgisayardan bir tık daha fazla. Yani bilgisayar başındayken telefon kullanıyorum ama telefonda iken bilgisayar çok kullanmıyorum. Hayatımın çoğunluğu bunlar diyebilirim.
jr. member
Activity: 62
Merit: 5
 Grin

jr. member
Activity: 154
Merit: 4
2012 itibariyle revize edilip bilime sunulan, Ruhsal hastalıkların sınıflandırmasında kullanılan Psikiyatrik Sınıflandırma Sistemi Tanı Listesi'nin (DSM-V) daha ileri çalışmalar gerektiren ruhsal hastalıklar bölümüne, kişiyi yalnızlaştırarak depresyona sokabilen "internet bağımlılığı" da eklendi.

Bu internet bağımlılığı kapsamına akıllı telefonlar da giriyor maalesef. Zaman ilerledikçe bu durum bir patoloji olarak kabul görmeye başlayacak.
Hatta Şubat-Nisan 2017 dönemlerinde İstanbul'da özel bir Psikiyatri hastanesinde klinik stajı yapıyorken internet/bilgisayar bağımlısı olup da tedavi gören birkaç hasta vardı. Denk gelip görmüştüm.
member
Activity: 143
Telefon olmadan 1 hafta yaşayabilecek bir kişi olduğunu düşünmüyorum ben hatta bazıları bir gün bile işte o derece bağlıyız.
member
Activity: 462
vücudumuzun resmen bir parçası olmuş durumda artık akıllı telefonlar.. insanların tüm algılarını kapattığını rahatlıkla söyleyebilirim sokakta bile insanlar kafalarını telefonlarından kaldıramıyor sağa sola çarpıyor bu hale gelmiş bir bağımlılık söz konusu derecesini artık varın siz hesaplayın..
newbie
Activity: 152
doğru kullandığım için sıkıntı yok, sosyal medyaya mesafeli olun..
full member
Activity: 266
Merit: 100
https://cryptassist.io
2006 dan beri cep telefonu kullanırım. Her sene yeni model çıktığı zaman hemen alırım. Sabah uyandıktan yatana kadar elimden bırakmam. Daha bağımlılık yaptığını görmedim.
newbie
Activity: 54
bir şeye bağlı olmak kötü değildir, ona nasıl bağlı olduğun problem ve bağlı olduğun şey neye yarıyor?..
newbie
Activity: 128
aşırı bağlıyız öyle ki kimliğimi unuttuğum zamanlar oluyor evden çıkarken ama telefonu asla unutmuyorum ... Cheesy
newbie
Activity: 336
Cep telefonu hayatımızın mezar taşı olarak kalıcılığını sonsuza kadar daha da artarak devam ettirecektir.
Pages:
Jump to: