Çin aşısına gönüllü oldum, kabul edildi ve 21 Aralığa randevu verildi, hiçbir tereddütüm yok, bu firma Sars 1 aşısını geliştiren firma zaten ......
Gerçekten çok detaylı şekilde bildiklerinizi yazmışsınız gönüllü olmanız hem kendiniz bu kadar emin olduğunuz için kendiniz açısından iyi hem de topluma yaptığınız katkı açısından iyi.Bir sorum olacak bu arada bu kadar olumsuz özellik olmasına rağmen o zaman şirketler neden mRNA teknolojisi olan aşılara yöneliyor
Hocam yanlış anlaşılma olmasın, olumsuz özellikler var demiyorum, dediğim şu, uzun vadede nasıl etkileri olacağı konusunda fikrimiz yok ve normal şartlarda aşı bu kadar sürede kesinlikle piyasaya çıkamazdı, buna imkan yok. Şöyle düşünmek lazım, alüminyum tencereler de ilk başta piyasaya sürüldüğünde büyük ilgi gördü, çok büyük avantajlar sunuyordu, bir anda yaygınlaştı ama
yıllar sonra bakıldı ki, alüminyum mikro dozlarda içeriğe (dolayısıyla tüketenin bedenine) karışıyor ve alüminyum sağlık açısından çok riskli.
Benim mRNA prosesine tereddütüm bu noktada, yoksa belki de mükemmel bir yöntem olacak, bilemiyoruz.
Çin aşısına gönül....
sanırım benım yazımdan dolayı gonullu oldunuz forumda bı olumlu yazan ben varım cunku cın asısı hakkında
valla amerıkan yada avrupalı fırmalara helal olsun o kadar ıyı algı olusturdularki mrna gibi cok yeni bi teknolojiyi (mrna ile uretılmıs uzun sure gecmıs aşı yok) overek cin asısını gomerek herkesın kafada cin asısı kotudur ımajı cızdıler. neden amerıka cın asısı sıparısı vermıomus dıyenler bıle var(hic dunya haberlerıde takıp etmıyorlar cin ile amerıka arası gerılımden habersızler)
cin asısının en iyi tarafı su. ası ölü virus yani tutmazsada en fazla vucudunuza verılen sey ne bılıosunuz. en kotu ıhtımalle coronaya karsı bagısıklıgınız olmaz. otesi olması ımkansız. mrna da ise direk rna veriliyor uzun vadede ne gibi sorunlar yaratabilir kimse bilemez
Evet hocam aynen öyle oldu, o yazıdan sonra "sanırım körlemesine hüküm veriyorum" dedim ve şunu bir kere daha anladım ki, önyargı gerçekten çok güçlü bir unsur.
köklü bir firma tarafından geliştirilen güvenilir bir aşı
çerçöp listelenmiş olsa da nasdaq hisseleri listelenen bir firma hocam. zaten çin'de bildiğim kadarıyla bu aşı işiyle uğraşan 4 tane mi firma var. bize gelecek olan hangisi:))) çin'den aşı gelecek ama sinovac'a ait olan gelecek demedi sanki kimse.
insanları tedirgin eden kısım çin'in ürettiği aşıyı sadece 3 ülkenin alması ve o ülkelerin de dünyanın en fakir ülkeleri olması: türkiye
ben aşı olacağım ama bana liste bakımından en son sırada duruyorum. belki devlet baba bana kıyak geçip öne atabilir. son sıradan 2. sıraya geçebilirim hiç belli olmaz. bunun dışında oxford'un aşısının işe yaramasını isterim. sebebi ise fiyatının düşük olması. böylece dünyadaki fakir halklar da aşılanma yapabilir.
Bize gelecek olan ve denene Sinovac gospodin, aşı gönüllü başvuru sayfasında açıkça belirtiliyor zaten:
Araştırma sırasında kullanılacak aşı, Çin Halk Cumhuriyetinde özel bir biyoteknoloji firması olan Sinovac tarafından geliştirilmiştir. Aynı firma 2003 yılında Dünya'da görülen SARS-CoV virüsü içinde aşı geliştirmiştir. SARS-CoV virüsü, SARS-Cov-2 yani COVID-19 virüsünün bir önceki tipidir. İki virüsün aynı aileden olması sebebiyle, aşı geliştirme aşamaları hızlı gerçekleşmiştir. https://covid19asi.calismasi.info/