Author

Topic: Cumpar crypto cu bani cash (Read 237 times)

legendary
Activity: 1680
Merit: 6520
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
February 26, 2021, 02:31:22 PM
#12
serios, nu stiu ce am de cateva zile

Astenia de primavara? Smiley

Revenind la subiect, cum spune si NeuroticFish, pot aparea blocuri / lanturi orfane, insa probabilitatea e mica. La nivel de retea, da, se poate, dar sa manipuleze cineva reteaua pentru a iesi o manarie de genul in favoarea sa -- greu de crezut... Daca nu chiar imposibil.

Referitor la confirmari, ATM-urile Bitcoin Romania cereau pe vremuri 3 confirmari pentru a elibera bani. Acum au scazut la o confirmare. Daca s-ar putea manipula reteaua, cred ca ar fi buluc de bitcoineri la ATM-urile lor Smiley Cred ca e vorba doar de probabilistica aici si, mai mult, de o probabilitate mica.

Si referitor la comision, cel mai simplu e sa te uiti in mempool sau sa setezi mereu comision cu prioritate din portofel. Eu nu am avut probleme pana acum nici macar la comisioane setate pe medium. De pilda, Bitcoin Wallet for Android are comisioane "uzuale" la medium, dar la setare High Fee costa enorm. Nu toate portofelele calculeaza la fel un "High Fee". La o tranzactie oarecare, Jaxx arata un comision High de 40.000 sats, iar Bitcoin Wallet arata vreo 700.000. Iar comisionul mediu din Bitcoin Wallet era cat cel High la Jaxx. De aceea cred ca reperul trebuie sa fie mempool-ul, nu (doar) portofelul.
legendary
Activity: 3500
Merit: 6205
Looking for campaign manager? Contact icopress!
February 26, 2021, 12:59:50 PM
#11
Spre exemplu, crezi ca o tranzactie cu 1 confirmare si RBF on este mai sigura decat o tranzactie neconfirmata cu RBF off? Din ce stiu, tranzactiile in general se considera ca fiind "batute in cuie" abia dupa ce au minim 6 confirmari. Avand in vedere faptul ca este vorba de o suma mare de bani, cred ca reversibilitatea unei tranzactii cu 1 confirmare nu ar fi ceva imposibil.

O confirmare uneori nu ajunge. E caz destul de rar, dar inca se intampla. Adica are loc un chain split si blocul cu confirmarea aia ajunge pe chainul care ramane cel mai scurt si care este uitat. (Poate trebuie mentionat ca nodurile de pe chain-ul bun inca au tranzactia ta in mempool, nu in vreun bloc).

In general asemenea chain split nu are mai mult de 1-2 blocuri si, dupa cum ziceam, se intampla rar.
Clar, asta inseamna ca cineva ager (si mai ales cu RBF on) mai are o sansa sa fure acei bani, dar trebuie sa se alinieze prea bine astrele ca sa aiba aceasta "sansa" si sa si fie pe faza... Deci intram foarte tare pe speculatii. (Wallet-ul tau sa fie pe chain-ul gresit, wallet-ul lui pe chainul bun, nu mai verificati pe niciun alt block explorer...)

Fiind probabil sume mai substantiale decat 200-300$, intr-adevar, eu as astepta 3 confirmari. Daca sender-ul plateste suficient de bine minerii, asta inseamna jumatate de ora, nu e capat de lume; mai sta omul si bea aldamasul Smiley  [de fapt nu as astepta, ca nu as face face-to-face, dupa principiul lui LoyceV din celalalt topic al tau]

Problema este - ca am avut si eu tranzactii cu Bitcoin, dar am vandut chestii - ca cel care a trimis bitcoinii va zice "ma, eu am trimis banii, hai si da-mi partea mea, ca ma grabesc". Si zice asta fiindca intr-adevar traim intr-o lume grabita, nu neaparat ca vrea sa dea teapa. Si poate ca nici tie nu iti vine sa stai (cel putin) jumatate de ora "aiurea". Si atunci lasi loc sa apara surprize (si nu de alea placute).
legendary
Activity: 1134
Merit: 1597
February 26, 2021, 12:34:38 PM
#10
Hm, da, subliniasem la inceputul postarii mele importanta confirmarilor si la final pare ca incercam sa spun altceva.. serios, nu stiu ce am de cateva zile. Cheesy Insa acum mi-au aparut cateva semne de intrebare referitoare la tranzactiile face-to-face in anumite contexte.

Spre exemplu, crezi ca o tranzactie cu 1 confirmare si RBF on este mai sigura decat o tranzactie neconfirmata cu RBF off? Din ce stiu, tranzactiile in general se considera ca fiind "batute in cuie" abia dupa ce au minim 6 confirmari. Avand in vedere faptul ca este vorba de o suma mare de bani, cred ca reversibilitatea unei tranzactii cu 1 confirmare nu ar fi ceva imposibil.

Daca luam contextul actual, in care Bitcoin se afla intr-o continua congestie de retea iar mining fees cresc substantial, ajungi sa platesti sume exorbitante de bani pentru a avea tranzactia minata in urmatorul block. Fiind tranzactie f2f, nu prea ai tot timpul din lume pentru a te asigura ca totul s-a confirmat inainte de a te ridica de la "masa negocierii".. deci ce faci? Astepti 2-3h pana apare prima confirmare?

Aici oare sa fie mai bine ca tranzactia sa nu aiba RBF? Din curiozitate, am postat si in board-ul Technical si astept mai multe pareri. Momentan, cred ca e mai usor sa redirectionezi o tranzactie cu 1 confirmare decat sa scoti din mempool una neconfirmata. Huh
legendary
Activity: 3500
Merit: 6205
Looking for campaign manager? Contact icopress!
February 26, 2021, 11:27:45 AM
#9
Din ce stiu, functia RBF poate fi oprita. Daca tranzactia initiala (spre contul tau) a fost initiata cu functia RBF off, atunci nu se mai poate redirectiona suma. Daca nu ma insel, unele block explorere iti arata daca o tranzactie are functia aceasta on sau off. Si conform mesajului lui @NeuroticFish dintr-un alt thread, Blockchair face asta. Insa va rog sa ma corectati daca gresesc iar, ca aparent uneori nu stiu unde mi-e mintea..

Optiunea de "replaceable by fee" este o setare in wallet. In Electrum poti foarte usor sa o setezi pe on sau pe off. Si da, cel putin Blockchair afiseaza daca tranzactia este replaceable sau nu.

Cum poti evita o astfel de problema?

Ei, aici nu sunt de acord cu tine. Oprirea RBF nu iti ofera certitudinea ca tranzactia va intra in buzunarul tau.
Chiar de curand se plangea cineva ca nu ii intra o tranzactie, nu era RBF, dar era "la capatul" unei lungi liste de tranzactii neconfirmate. Unele cu RBF, altele fara, dar asta nici nu mai e de interes, ca daca un parinte este "uitat" de mempool si cheltuit din nou, toti copiii devin tranzactii invalide.
O tranzactie neconfirmata este un risc imens. Ca sa eviti probleme trebuie sa dai/lasi banii doar dupa ce ai tranzactia confirmata. Iar daca este vorba de sume mari (unde "mare" depinde de tine), poti astepta si dupa 2,3,6 confirmari.
legendary
Activity: 1134
Merit: 1597
February 26, 2021, 09:47:35 AM
#8
Daca ai putea sa impartasesti cateva detalii despre cazul nefericit despre care ai auzit, ar fi super...
 Sincer chiar nu vad cum ar putea sa ma pacaleasca, atat timp cat monedele au intrat in contul de binance..
 Se poate sa dea cancel sau ceva dupa ce pleaca?
 Care sunt semnele dupa care sa ma uit, sa realizez in timp real ca e scam sau ca are planuri dubioase?
Prefer sa nu dezvalui mai multe detalii despre cazul nefericit. Ideea e sa nu pornesti la drum linistit si sa te trezesti, cum s-ar spune, "cu mana in fund".

Din moment ce tranzactia este confirmata, poti considera ca e totul OK. Insa in cazul in care inca e neconfirmata tranzactia, exista metode prin care poti sa pacalesti persoana cu care tranzactionezi.

Exista o functie numita Replace-By-Fee pe care o poti folosi in momentul in care o tranzactie este inca neconfirmata. Ce face functia aceasta? Cu toate ca ai transferat 0.5 BTC din adresa A in adresa B, tranzactia nefiind inca minata, poti redirectiona aceeasi suma din adresa A in adresa C, insa cu un mining fee mai mare. In final, te trezesti cu doua tranzactii: prima, din contul A in contul B cu mining fee scazut si, a doua, din contul A in contul C cu mining fee ridicat. Minerii vor alege cu siguranta pe cea de-a doua tranzactie din moment ce are mining fee mai ridicat, anuland-o pe prima.

Acum sa ne uitam din nou asupra cazului pe care l-a exemplificat mai sus @GazetaBitcoin. O sa iti prezint o a doua posibila varianta de teapa:

Doresti sa cumperi de la mine BTC. Ne intalnim face-to-face, imi arati adresa ta, o scanez si iti virez 1 BTC in portofel. Instantaneu, observi ca ti-au intrat banii in portofel.. asa ca imi dai banii si pleci. Intre timp, eu mai am o a 2a persoana pregatita la un laptop cu portofelul meu pe el. In momentul in care il anunt ca noi doi ne-am ridicat de la masa, el va initia o a doua tranzactie folosind functia Replace-By-Fee, redirectionand banii care initial au fost virati spre tine in alta adresa detinuta tot de mine insa cu un mining fee mai ridicat.

Concluzie? Tu ajungi acasa fericit ca ai 1 BTC in cont, insa in momentul in care deschizi portofelul observi ca de fapt nu ai primit.. nimic.

Cum poti evita o astfel de problema? Din ce stiu, functia RBF poate fi oprita. Daca tranzactia initiala (spre contul tau) a fost initiata cu functia RBF off, atunci nu se mai poate redirectiona suma. Daca nu ma insel, unele block explorere iti arata daca o tranzactie are functia aceasta on sau off. Si conform mesajului lui @NeuroticFish dintr-un alt thread, Blockchair face asta. Insa va rog sa ma corectati daca gresesc iar, ca aparent uneori nu stiu unde mi-e mintea..
legendary
Activity: 3500
Merit: 6205
Looking for campaign manager? Contact icopress!
February 26, 2021, 05:36:57 AM
#7
autorul descrie cum a fost jecmanit de 2 insi cu care voia sa faca schimb crypto-fiat

Exista atatea modalitati sa fii furat la un schimb face-to-face ca mie clar imi este frica sa fac asemenea operatiune, indiferent daca as cumpara sau vinde.

Clar, pe @cashforcrypto il avantajeaza ca potentialii vanzatori sa il contacteze fara frica, dar abordarea mi se pare gresita, fiindca oamenii pot sa isi faca o anumita parere despre el pe baza unor asemenea afirmatii..
legendary
Activity: 1680
Merit: 6520
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
February 26, 2021, 04:53:36 AM
#6
Multumesc pt timpul acordat, sa imi scrii atatea informatii, o sa stau sa le analizez pe rand.

Cu placere Smiley Aici, pe forumul acesta incercam sa ne ajutam cat de mult putem intre noi... Sper sa mai ramai pe aici.

Asa pe scurt,pot sa zic ca imi este greu sa cred ca la un atm voi gasi un curs convenabil pt care sa merite efortul(cu atat mai putin un curs mai mic decat cel de referinta, cum ai scris in postare), dar voi studia situatia. Faza cu exchangeurile descentralizate pare interesanta

Ca idee, sa stii ca nicaieri nu vei gasi sa schimbi la un curs CoinMarketCap. Orice casa de schimb valutar, fie ea centralizata sau descentralizata, va avea un curs mai mic la achizitia de la clienti si unul mai mare la vanzarea catre clienti, similar bancilor sau exchange-urilor de fiat. Acelasi lucru e valabil si la ATM-uri. In cazul exchange-urilor descentralizate, nu casa de schimb stabileste pretul, ci utilizatorul, intrucat exchane-urile descentralizate actioneaza doar pentru a-i pune pe utilizatori in legatura unii cu ceilalti. Insa si pe aceste exchange-uri descentralizate actioneaza multi oameni care cu asta se ocupa, adica cu afaceri de vanzare-cumparare crypto. Ruland sume mari si urmarind doar profit din treaba asta, si ei folosesc un pret mai mic decat cel de pe CoinMarketCap la achizitia de BTC si unul mai mare decat cel de pe CoinMarketCap la vanzare.

Intr-adevar, daca te-ai vedea cu un prieten si ati face un schimb crypto-fiat, voi intre voi va puteti intelege la un curs CoinMarketCap, care e avantajos de ambele parti. Ca si cum ai schimba cu acel prieten lei pe euro la curs BNR. Insa pe exchange-urile descentralizate activeaza utilizatori care fac din aceste schimburi o afacere, deci nu vei gasi nicaieri curs CoinMarketCap, iar in privinta exchange-urilor centralizate si a ATM-urilor cred ca situatia e clara.

Nu prea ai ce face pentru a gasi curs CoinMarketCap. Gandeste-te insa ca orice schimb valutar (in toata lumea) este in defavoarea clientului. Pe tine te intereseaza sa fii dezavantajat cat mai putin, dar cu siguranta vei fi dezavantajat la schimb.

O alta chestie ce vreau sa spun, este vis a vis de aceasta "periculozitate" in a tranzactiona face to face. Cred ca este un pic exagerata frica..
 Suntem in 2021... cred ca tre sa fii tampit sa iti propui sa te intanlesti cu cineva si sa incerci sa il pacalesti, sa il talharesti sau mai stiu eu ce ganduri or avea in cap "baietii buni" Smiley si pentru sumele astea.. si pt pedepsele care exista  Grin

Oh really

Uite, in acest topic - Try to track stolen bitcoins, autorul descrie cum a fost jecmanit de 2 insi cu care voia sa faca schimb crypto-fiat. Tipul este un roman, vorbeste o engleza de balta si e greu de inteles ce spune din prima, insa daca citesti cu atentie toate postarile lui din acel topic, vei intelege. Am schimbat chiar si cateva mesaje cu el. In mare, s-a intalnit cu 2 tipi pe la Universitate, deci in buricul targului, sa zic asa, pentru a le vinde 1,5 BTC. Oamenii ce au facut? I-au dat adresa portofelului (utilizau Jaxx) si au pus pe masa telefonul cu portofelul, pentru a vedea, chipurile, cand intra tranzactia si apoi sa-i dea banii.

Intre timp, unul dintre cei doi s-a scuzat si a plecat, invocand o urgenta. Celalalt i-a spus sa stea calm, ca telefonul lor e pe masa si se vede cand intra banii. Apoi a vrut sa fuga. Pagubasul a reusit sa-l prinda si, intamplator, a vazut o patrula de politie. A strigat dupa ajutor, politia a intervenit, s-au dus la sectie - cu tot cu telefon. Dar, ce sa vezi? Cel care plecase mai avea Jaxx instalat pe alt telefon si a dat import la passphrase-ul folosit pentru portofelul de pe telefonul lasat acolo la bar. Astfel, omul a importat acel portofel, in care intrasera intre timp cei 1,5 BTC si, evident, i-a trimis mai departe.

La politie, ce sa vezi? Cel prins a sustinut ca nu stie cine era celalalt, iar pe telefon nu mai era nimic Smiley Celui prins nu i-au facut nimic, intrucat el nu a actionat in niciun fel in mod direct in acest furt si sustine ca nu-l cunoaste pe faptas. Astfel ca pagubitul se afla in situatia de a fi cuvantul sau impotriva cuvantului tipului prins. Cum poate el demonstra ceva? Evident, politia nu i-a facut nimic, intrucat nu avea nicio baza in acest sens. Iar pagubitul a ramas intepat cu 1,5 BTC.

Ce parere ai de treaba asta?
newbie
Activity: 5
Merit: 0
February 26, 2021, 04:43:52 AM
#5
 Daca ai putea sa impartasesti cateva detalii despre cazul nefericit despre care ai auzit, ar fi super...
 Sincer chiar nu vad cum ar putea sa ma pacaleasca, atat timp cat monedele au intrat in contul de binance..
 Se poate sa dea cancel sau ceva dupa ce pleaca?
 Care sunt semnele dupa care sa ma uit, sa realizez in timp real ca e scam sau ca are planuri dubioase?
legendary
Activity: 1134
Merit: 1597
February 25, 2021, 05:23:30 AM
#4
Bisq cel putin ofera taxe naspa de tranzactii in timpul saptamanii. Daca vrei sa lucrezi prin el, lucreaza in weekend. Pentru a avea confirmari imediate, ei folosesc taxe mai ridicate.

Eu nu m-as arunca inainte pe ideea ca nu poate sa existe asemenea incidente. Nu ai fi primul - cunosc personal un caz.

Daca e insa un lucru la care as zice sa ai grija, acel lucru e legat de confirmarile blockchain. Ai grija sa fie macar o confirmare a tranzactiei inainte sa predai banii si sa iti iei talpasita!
newbie
Activity: 5
Merit: 0
February 25, 2021, 04:25:30 AM
#3
 Salut!
 Multumesc pt timpul acordat, sa imi scrii atatea informatii, o sa stau sa le analizez pe rand.
 Asa pe scurt,pot sa zic ca imi este greu sa cred ca la un atm voi gasi un curs convenabil pt care sa merite efortul(cu atat mai putin un curs mai mic decat cel de referinta, cum ai scris in postare), dar voi studia situatia. Faza cu exchangeurile descentralizate pare interesanta..
 O alta chestie ce vreau sa spun, este vis a vis de aceasta "periculozitate" in a tranzactiona face to face. Cred ca este un pic exagerata frica..
 Suntem in 2021... cred ca tre sa fii tampit sa iti propui sa te intanlesti cu cineva si sa incerci sa il pacalesti, sa il talharesti sau mai stiu eu ce ganduri or avea in cap "baietii buni" Smiley si pentru sumele astea.. si pt pedepsele care exista  Grin
 Zilele trecute m am intanlit cu un tip care voia sa scoata de pe un site de poker (site care nu avea autorizatie de joc pe romania si in loc de 1% cat era impozitul pt castigurile din activitatea respectiva, daca era autorizat, il plateau in crypto si se incadra la alt tip de taxe), a venit cu sotia/iubita, ne am vazut in promenada mall, totul a decurs okay.. Avea un pic peste 1.90 ... Smiley dar nu m am gandit nici o secunda la vreo prostie.
 Intre timp am mai luat din cercul personal de prieteni 18k plus 8k de la tipul respectiv, ( care zicea ca ar mai avea un prieten care face 4k-5k pe luna si ar vrea sa ne cunoastem... )
 Usor.. usor.. se misca lucrurile.
 Cam atat de aici, bafta tuturor Grin, hai cu primavara mai repede :d, hai cu vaccinul minune si pa pa restrictii de circulatie si mastile pacii  Grin
 
legendary
Activity: 1680
Merit: 6520
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
February 22, 2021, 05:53:50 AM
#2
Salut si bine ai venit pe forum!

Sper sa reusesti sa gasesti sa cumperi BTC de atatia bani. Suma e exorbitanta... Iti recomand insa sa fii cu mare bagare de seama daca te vei implica in tranzactii directe cu alti oameni. Ar putea fi periculos! Daca esti interesat de tranzactii peer-to-peer, ai putea incerca unele exchange-uri descentralizate (adica exchange-uri care nu iti cer date personale), cum ar fi Bisq, LocalCryptos sau HodlHodl. alternativ, ai putea incerca sa cumperi BTC si de la ATM-uri. Cursul este mai dezavantajos decat daca ai cumpara direct de la o persoana (cu care ai putea negocia pretul), insa operatiunea ar fi mai sigura.

Daca te orientezi spre aparate care vand BTC, iti recomand doar ATM-urile normale ale unor firme din domeniu, nu si aparatele de tip "Statia de plata" care se regasesc prin centrle comerciale (care au un curs dezastruos). ATM-uri crypto de unde poti cumpara (si vinde, de asemenea) poti gasi in reteaua Bitcoin Romania, BitMahavi, Prohash, shitcoins.club si AtmByte. La Bitcoin Romania, de exemplu, la achizitia de la aparat, ai un curs cu 4,5% mai mic decat pretul BTC de pe CoinMarketCap. Aparatele permit utilizarea anonima in limita unor anumite praguri. La Bitcoin Romania, tranzactiile de pana in 5000 RON sunt anonime; pentru cele intre 5000 si 10.000 RON iti cere aparatul un numar de telefon mobil; la cele de peste 10.000 RON trebuie sa fii inregistrat pe platforma lor (unde, evident, nu mai esti anonim). Poti efectua, eventual, mai multe tranzactii de 5000 RON, daca doresti sa nu dai nici numarul de telefon.

Gasesti mai multe informatii despre aceste ATM-uri in aceste topic-uri (si in postarile din cadrul lor): Cumpara Bitcoin fara KYC: ATM-urile Bitcoin Romania care respecta anonimitatea, Noile ATM-uri crypto cash-in / cash-out de la AtmByte si Cumpără Bitcoin fără KYC: ATM-ul Bitcoin din Milano care respectă anonimitatea.

Daca esti din Bucuresti, esti cel mai avantajat, intrucat aici gasesti cele mai multe bancomate. Insa si in restul tarii vei gasi, doar ca sunt mai rare. Pentru mai multe detalii despre locatiile ATM-urilor poti intra pe site-urile acestor firme.
newbie
Activity: 5
Merit: 0
February 20, 2021, 04:26:37 PM
#1
Salutari tuturor!

Pentru toti cei interesati de metode cum sa transformi crypto in bani cash, avand in vedere legislatia actuala, comisioane, banci, schimb valutar, taxa impozit profit, taxa asigurare, taxa pensie si mai stiu eu ce taxe or mai fi in piata, contactati ma, sunt deschis la negocieri.
Vreau sa intru in piata crypto. Cumpar de maxim 150.000 euro. Prefer mai multe tranzactii de 10 k euro decat cateva tranzactii mari. Accept si tranzactii mai mici. Cand voi atinge suma, voi anunta aici ca sa inchid postul.
Ma puteti gasi pe telegram la 0764.871.442
                    si wickr: "totulpentrutine"   ( este un nickname/username vechi, nu are legatura cu zona crypto sau cu anuntul acesta)

Multumesc!
Jump to: