Pages:
Author

Topic: Vinde Bitcoin fara KYC: ATM-urile Bitcoin Romania care respecta anonimitatea (Read 1364 times)

legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Scuze, imi scapase dilema voastra legata de acest subiect...



Nu e bai, doar ca nu intelegeam ce s-a intamplat cu topicul, de nu-l mai gaseam. Stiam ca e scris de tine si, mai intai, am cautat in partea principala a sectiunii romanesti, in primele 3 pagini. Ioc. Pe urma am cautat la Presa -- acelasi rezultat. Nu mi-a trecut prin minte sa caut si la Monede Alternative. Si pe urma mi-a dat prin minte sa caut in postarile lui kevin ca, daca as fi cautat prin ale noastre, as fi cautat eu mult si bine, la cate postari am facut de la scrierea respectivului topic. In fine, l-am gasit pana la urma Smiley



Mi-e frică.  Sincer.  Pentru că vedem foarte bine că UE detestă Bitcoin, deci o legislaţie în favoarea noastră nu văd să primim.  Aştept să fim trataţi ca nişte terorişti indiferent ce vrem să facem.  Că am cumpăra, că vindem sau că vrem să deschidem o afacere în domeniu.

Sa stii ca, uneori, tot raul e spre bine. Ai scris mai sus o parte din ideea de la baza unui viitor topic al meu. Ce scriu eu acum este a doua idee de baza si de aici voi si dezvolta topicul. Uneori, cand este prea haituit, vanatul se intoarce si incepe sa vaneze vanatorul. In cazul nostru (nu doar al romanilor, ci al tuturor bitcoiner-ilor), opresiunile guvernamentale au inceput devreme, inca din 2012 si, pana acum, nu au facut decat sa sporeasca. Intre timp, noi am sarit din lac in put. In loc sa ne folosim de Bitcoin pentru a elimina cat mai mult guvernele si bancile din mediul inconjurator, am ajuns sa inventam exchange-uri centralizate, unde ne predam senini datele personale, ba mai mult: asociem si un cont bancar cu exchange-ul respectiv, sa fim siguri ca ne bagam de tot in gura lupului.

Insa toate opresiunile acestea vor atinge si o limita superioara, apoi vor scadea: vanatul se va arunca asupra vanatorului. Cum? Pur si simplu, ma gandesc eu: vazand ca nu mai are incotro si statul este tot mai mult pe urmele lui, poate ca bitcoiner-ului i se va lumina mintea si va incepe sa foloseasca aceasta creatie minunata a lui Satoshi asa cum a fost ea gandita -- in anonimitate! Si va renunta, in sfarsit, la exchange-urile centralizate, va renunta la a retrage veniturile din crypto intr-un cont bancar, va face tranzactii anhonime si peer-to-peer cu apropiatii, reusind, in cele din urma, sa indeplineasca visul lui Satoshi: acela de a elimina guvernele si bancile din ecuatie. Si astfel, va deveni si stapanul finantelor sale, fara sa mai stie un tert despre ce face cu banii sai proprii. Dar mai e pana acolo. Inca nu a ajuns suficient de adanc cutitul la os. Bitcoiner-ul de rand (care viseaza sa se imbogateasca peste noapte din crypto, ca asa e la moda acum -- /s) mai are de inghitit multe din partea statului, a bancilor, a ANAF-ului, DIICOT-ului sau din cauza altor entitati, pana cand va ajunge el sa-si spuna "Gata! Nu mai pot! De azi voi folosi Bitcoin asa cum a spus Satoshi, nu cum m-am trezit eu sa-l folosesc!"...



Avem vreo actualizare pentru celelalte ATM-uri, bitMahavi şi Pro Hash?  A folosit cineva vreunul dintre ele?

Draga IntimitateG, m-oi misca eu rapid (in general vorbind), dar nu chiar ca fulgerul Smiley Ieri scrisesem asta:

Sunt curios insa sa aflu cum functioneaza cele oferite de Pro Hash, BitMahavi si AtmByte. Si, uite, luna asta o sa merg pe la toate sa aflu si am sa revin cu informatii. Sunt, dupa multi ani, in sfarsit, mai liber, asa ca o sa profit de aceasta libertate pentru a face mai multe lucruri pe care le aman de mult timp. Si acesta este unul dintre ele.

O sa ma duc eu sa le incerc, dar pe parcursul lunii, nu am avut cum de ieri pana azi. Si asa, toata saptamana asta a fost haotica pentru mine... Sa vad, poate voi reusi in acest weekend, dar nu promit.
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
S-ar putea sa se intample mai repede, iar asta doar la presiunea UE care probabil va cere destul de curand o legislatie unitara in domeniu.
Mi-e frică.  Sincer.  Pentru că vedem foarte bine că UE detestă Bitcoin, deci o legislaţie în favoarea noastră nu văd să primim.  Aştept să fim trataţi ca nişte terorişti indiferent ce vrem să facem.  Că am cumpăra, că vindem sau că vrem să deschidem o afacere în domeniu.

Avem vreo actualizare pentru celelalte ATM-uri, bitMahavi şi Pro Hash?  A folosit cineva vreunul dintre ele?

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
Hahahahah! Da, asa e! Dupa ce am pierdut vreo jumatate de ora (cautand intre ultimele postari ale lui kevin, care stiam cu siguranta ca a postat in acel topic), am reusit sa-l gasesc: CIUGUban: un fel de CBDC, faza pe comune

Scuze, imi scapase dilema voastra legata de acest subiect...

Si, cred ca nu doar noi, ci si functionarii publici care trebuie sa se ocupe cu ce e legat de crypto...

Nu m-ar mira ca pentru ei sa fim niste borfasi care au bani din droguri (nu asta era singura utilitate a bitcoin?) si deci meritam sa ni se puna cizma in gura.
As fi extraordinar de surprins sa vad deschidere de la ei in acest domeniu atat de devreme (devreme pentru Romania, nu pentru bitcoin).

Nu cred că are nici care dintre noi o speranţă prea mare că vom avea o legislaţie cum trebuie privind Criptomonedele.  Nici acum, nici în cinci sau zece ani.

S-ar putea sa se intample mai repede, iar asta doar la presiunea UE care probabil va cere destul de curand o legislatie unitara in domeniu.
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Nu cred că are nici care dintre noi o speranţă prea mare că vom avea o legislaţie cum trebuie privind Criptomonedele.  Nici acum, nici în cinci sau zece ani.  Abia avem legislaţie bine pusă la punct în alte domenii care există deja de sute de ani de zile.  În concluzie, aştept să facă Statul la un moment dat o românească.  Şi mare ghinion pe primul care va fi la fel de confuz ca Statul Român privind legislaţia şi va ajunge cu ei în instanţă, unde probabil că nimeni nu va înţelege nimic pentru că nimeni nu prea are habar de subiect.

Momentan, cred că încă stăm oarecum bine.  Se poate mai rău.  Sau se putea să fie mai bine.  Suntem undeva la mijloc, deci să ne bucurăm de ce avem.

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Cred că ştiu despre ce vorbeşti.  Cumva acea monedă care avea legătură cu reciclarea, care probabil nici măcar Criptomonedă nu era?

Hahahahah! Da, asa e! Dupa ce am pierdut vreo jumatate de ora (cautand intre ultimele postari ale lui kevin, care stiam cu siguranta ca a postat in acel topic), am reusit sa-l gasesc: CIUGUban: un fel de CBDC, faza pe comune. Si da, nici macar criptomoneda nu era. Despre asta vorbeam... nu s-a mai auzit nimic despre aceasta initiativa. Rea nu era; nici tocmai buna. Dar era, cel putin, interesanta...



Cu siguranata, retinerea dansei, nu se datora politicii bancii ( banca care, cel putin din experienta mea, a avut o politica de acceptare tacita, tot timpul).

Uite d-asta bancile merita reactii de genul:

Mai jos este o reactie a unui utilizator al aceleiasi banci. Reactia este amuzanta insa totodata ar trebui luata in serios:

Sursa foto: Facebook



Cum spune şi Gazeta, pentru cei mai mulţi români este încă o zonă gri pentru că niciodată nu s-a prea mediatizat legislaţia privind încasarea veniturilor din Criptomonede. [...]

Chiar şi cu reglementările de la ANAF, legea este foarte confuzantă.  Şi totuşi, toţi de aici ştim mai multe decât omul de rând despre subiect.  Îmi imaginez cât de dificil este pentru omul de rând să înţeleagă ce şi cum este de făcut dacă face un leu din Bitcoi.

Este foarte dificil, pentru oricine, sa priceapa cum aplica guvernantii legea. Tin minte ca, dupa aparitia acelei legi, ne-am zbatut creierele cateva luni cei cativa romani de aici, ca sa intelegem exact modul de functionare. Confuzia provenea din urmatorul motiv: in functie de valoarea profitului din tranzactii crypto inregistrat pe parcursul unui an trebuie platit si CAS 25% sau nu? Stiam ca impozitul de 10% trebuie achitat; stiam, de asemenea, si ca, in cazul in care profitul inregistrat cumula mai mult de 12 salarii minime pe economie trebuia platit si CASS 10%; dar nu stiam si de CAS. CAS-ul se achita in functie de natura venitului. Daca era incadrat la anumite categorii era posibil sa fie obligatorie si plata CAS-ului. Si, dupa mai multe luni de dezbateri, am gasit, intr-un final, ca veniturile din crypto sunt incadrate la categoria de alte venituri, asa ca nu trebuie platit si CAS-ul...

Oricum, sunt multe zone gri, daca nu chiar negre, si nu stiu cum se vor descurca respectivii oameni, daca vor trebui sa se confrunte cu statul. De pilda, minerii care au cumparat echipamente, au obtinut criptomonede, insa afacerea lor e pe minus, deoarece echipamentele miniere au costat mult mai mult decat ce au obtinut ei din preschimbarea criptomonedelor cu fiat. In teorie (si, probabil si in ochii statului), ei sunt pe 100% profit ca doar ei produc criptomonedele, nu? Ei bine, nu! Pentru ca si echipamentele alea cu costat o caruta de bani; energia electrica a costat alta caruta de bani, iar minerul nu a apucat sa-si acopere nici macar prima caruta pana acum. Dovedeste asta cuiva! Sau fa-l sa inteleaga.

In fine, discutia este lunga si sunt multe cazuri de acoperit... Cert este ca, asa cum stau lucrurile acum, ne aflam intr-o nebuloasa. Si, cred ca nu doar noi, ci si functionarii publici care trebuie sa se ocupe cu ce e legat de crypto...
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Parca NeuroticFish daduse un link, la un moment dat, cu nu-stiu-ce-catun din Romania care vrea sa creeze o criptomoneda alternativa proprie (da, suna amuzant). Pai crezi ca s-a mai auzit ceva de atunci...? Cauti oricat pe net, nu gasesti nimic, in afara de stirea aceea initiala.
Cred că ştiu despre ce vorbeşti.  Cumva acea monedă care avea legătură cu reciclarea, care probabil nici măcar Criptomonedă nu era?

-----

Cu siguranata, retinerea dansei, nu se datora politicii bancii ( banca care, cel putin din experienta mea, a avut o politica de acceptare tacita, tot timpul).
Curios cum în România aproape orice ţine de subiectul Criptomonede este tabu sau zonă gri.  Cred că a fost zonă gri o perioadă bună de timp.  Înţeleg într-un fel de ce mulţi încă văd aşa.  Cum spune şi Gazeta, pentru cei mai mulţi români este încă o zonă gri pentru că niciodată nu s-a prea mediatizat legislaţia privind încasarea veniturilor din Criptomonede.  Dacă vrei să faci o afacere, deja ştii o parte din ce trebuie făcut chiar şi dacă provii din zonă rurală.  Dacă vrei să îţi cumperi o maşină, e imposibil să nu afli cum se procedează.  Dar mergi la oricine vrei şi spune-i sau întreabă ceva de Criptomonede.  O să te ia cineva în serios?  Din proprie experienţă, aş zice că nu.

Chiar şi cu reglementările de la ANAF, legea este foarte confuzantă.  Şi totuşi, toţi de aici ştim mai multe decât omul de rând despre subiect.  Îmi imaginez cât de dificil este pentru omul de rând să înţeleagă ce şi cum este de făcut dacă face un leu din Bitcoi.

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 1582
Merit: 1057
Ar fi interesant de aflat de ce s-a implementat procedura asta.  E lăsat la liberă alegere pentru operatori sau încep şi autorităţile române să îi tragă oleacă de limbă şi urechi pe operatori?

În State, măcar ştim că deciziile şi reglementările sunt în mare parte publice.  Nu aflăm prea multe nici despre tot ce stă în spatele proceselor Know Your Customer şi Anti Money Laundering.  Dar ştim măcar că statul aplică presiune.  La noi, totul e vag şi se întâmplă cumva după cortine.

Să fie decizia operatorilor de a implementa sisteme şi proceduri de felul ăsta pentru a evita situaţia în care sunt întrebaţi de o tranzacţie şi să nu aibă ce să răspundă sau se exercită presiune asupra lor?

-
V-am pupat,
IntimitateaG
Tind sa cred ca este putin din ambele... De exemplu, acum vreo doua saptamani, intr-o discutie telefonica cu un consultant ING, printre altele, l-am intrebat si despre situatia tranzactiilor efectuate de mine intre contrul ING si diferite exchange-uri.. Daca pana atunci discutia a fost mai mult decat formala, ulterior, respectiva doamna si-a schimbat complet modul de comunicare oferind raspunsuri cel putin "seci", precum, nu stiu, nu sunt in masura sa.. nu putem discuta despre asta la telefon, taind din start orice extindere a discutiei... Mi s-a parut ciudat comportamentul dansei avand in vedere ca aveam un istoric al discutiilor atat "fata in fata"cat si telefonic,  destul de lung. Practic ii era frica sa discute, sa ofere raspunsuri, despre zona crypto.

Cu siguranata, retinerea dansei, nu se datora politicii bancii ( banca care, cel putin din experienta mea, a avut o politica de acceptare tacita, tot timpul).





 
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Ar fi interesant de aflat de ce s-a implementat procedura asta.  E lăsat la liberă alegere pentru operatori sau încep şi autorităţile române să îi tragă oleacă de limbă şi urechi pe operatori?

Sincer, nu cred ca are Politia treaba cu cazul si totul tine de exigenta operatorilor. Daca era vreo obligativitate in acest sens, atunci toate ar fi trebuie sa se alinieze noilor norme, ceea ce nu se intampla. Cum spuneam anterior, la Bitcoin Romania nu exista "exigenta" aceasta pe care o manifesta Shitcoins.club... Dupa ce ma voi edifica si cu ATM-urile celorlalte firme vom avea o idee mai ampla insa, in acest moment, ce stim sigur e ca o firma actioneaza in maniera X iar cealalta in maniera Y.

La noi, totul e vag şi se întâmplă cumva după cortine.

Intr-adevar, nu prea apar multe in presa despre sectorul crypto. Nici macar celebra "lege de impozitare crypto" nu a fost prea mediatizata, desi era prima lege din Romania care se adresa veniturilor obtinute din crypto... Trebuie sa stai tu, cetatean fiind, sa cauti, sa te informezi... Noroc ca ne mai putem strange aici si mai impartasim unul celuilalt ce a mai auzit...

Parca NeuroticFish daduse un link, la un moment dat, cu nu-stiu-ce-catun din Romania care vrea sa creeze o criptomoneda alternativa proprie (da, suna amuzant). Pai crezi ca s-a mai auzit ceva de atunci...? Cauti oricat pe net, nu gasesti nimic, in afara de stirea aceea initiala.



Să fie decizia operatorilor de a implementa sisteme şi proceduri de felul ăsta pentru a evita situaţia în care sunt întrebaţi de o tranzacţie şi să nu aibă ce să răspundă sau se exercită presiune asupra lor?

Eu unul cred ca este decizia operatorilor. Daca s-ar fi exercitat presiune, aceasta ar fi fost exercitata asupra tuturor, nu? Nu doar asupra unora... Dar, uite, cand o sa mai merg la ATM-uri am sa si intreb. Sper sa nu uit.
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Ar fi interesant de aflat de ce s-a implementat procedura asta.  E lăsat la liberă alegere pentru operatori sau încep şi autorităţile române să îi tragă oleacă de limbă şi urechi pe operatori?

În State, măcar ştim că deciziile şi reglementările sunt în mare parte publice.  Nu aflăm prea multe nici despre tot ce stă în spatele proceselor Know Your Customer şi Anti Money Laundering.  Dar ştim măcar că statul aplică presiune.  La noi, totul e vag şi se întâmplă cumva după cortine.

Să fie decizia operatorilor de a implementa sisteme şi proceduri de felul ăsta pentru a evita situaţia în care sunt întrebaţi de o tranzacţie şi să nu aibă ce să răspundă sau se exercită presiune asupra lor?

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
M-am interesat ieri şi am aflat ceva, dar din sursă la mâna a doua.  Înţeleg că bancomatele Shitcoins şi totodată camerele sunt în permanenţă monitorizate de cineva.  Prin asta înţeleg că procesul KYC e declanşat manual, nu automat.

Pai scrie si la ei pe pagina:

Sunt curios insa sa aflu cum functioneaza cele oferite de Pro Hash, BitMahavi si AtmBytes. Si, uite, luna asta o sa merg pe la toate sa aflu si am sa revin cu informatii. Sunt, dupa multi ani, in sfarsit, mai liber, asa ca o sa profit de aceasta libertate pentru a face mai multe lucruri pe care le aman de mult timp. Si acesta este unul dintre ele.

Ma bucur sa aud ca ai mai mult timp (sper ca e de bine, adica legat de terminarea lucrarilor de amenajare si nu de pierderea vreunui job). De-abia astept sa vad mai multe recenzii!
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Mă aştept să fie un cost mai semnificativ de atât pentru că îmi imaginez că dacă vreau ca operator să cumpăr un soft de genul ăsta, aş cumpăra unul care şi sortează sau găseşte feţe similare.  Că până la urmă softul îl foloseşti cu un motiv.  Ori pentru a detecta clienţi suspecţi, ori pentru a identifica dacă un client care a iniţiat o tranzacţie suspectă a mai frecventat bancomatul, ori pentru a declanşa procesul Know Your Customer de îndată ce clientul depăşeşte o sumă prin mai multe tranzacţii cumulate.  Altfel e o investiţie irosită, cred.

Nu ma pot pronunta cu siguranta, insa cred ca aparatele sunt achizitionate de la un fabricant impreuna cu soft-ul instalat pe ele. S-ar putea sa ma insel, insa eu asa am impresia. Si, din ce tin minte, prin 2017 intrasem in legatura cu un producator (strain) de aparate... Nu mai stiu care era faza... parca citisem despre producator pe Coin Telegraph, apoi m-am gandit eu cum ar fi sa vina si in Romania si le-am dat un email... ceva de genul (la momentul respectiv existau doar ATM-urile oferite de Bitcoin Romania -- ma refer la cele cu posibilitate de cash in / cash-out). Si stiu ca am schimbat cateva email-uri atunci cu acea firma, dar nu tin minte sa fi spus ceva despre achizitia separata a soft-ului...

Acesta este motivul pentru care cred ca producatorul livreaza aparatele cu tot cu soft. Si, daca e asa, atunci tot producatorul face si mentenanta, eventuale actualizari de software etc. Posibil sa ma insel insa.

Ar fi terifiant dacă aş ajunge în dreptul unui astfel de aparat şi aş vedea scris mare pe ecran 'Vă rugăm să vă uitaţi spre cameră pentru a putea folosi ATM-ul'.

Pai, ce crezi? La Shitcoins.club aproape ca asa este. Nu scrie mare pe ecran sa te uiti la camera pentru a putea folosi aparatul, dar scrie pe site. E tot aia =)))

Am o convingere că producătorii de bancomate Bitcoin oferă fie direct, fie prin intermediul altor companii tip Blockchain Analysis sau care se ocupă cu recunoaşteri faciale, o unealtă de genul acesta contra unui cost lunar.

Despre asta chiar nu pot sa ma pronunt... nu stiu nimic in acest sens.

Este adevărat, Shitcoins este o 'casă de schimb' mai aparte. [...] Eu am încercat să evit să lucrez cu ei.  Întotdeauna mi se pare ceva dubios la bancomatele alea.

Si eu la fel. Si cred ca este decizia cea mai inteleapta. De cand am auzit prima oara de numele lor mi s-a aprins un beculet ca nu e in ordine ceva la firma asta...

Sunt curios insa sa aflu cum functioneaza cele oferite de Pro Hash, BitMahavi si AtmByte. Si, uite, luna asta o sa merg pe la toate sa aflu si am sa revin cu informatii. Sunt, dupa multi ani, in sfarsit, mai liber, asa ca o sa profit de aceasta libertate pentru a face mai multe lucruri pe care le aman de mult timp. Si acesta este unul dintre ele.
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Gandeste-te la faptul ca si camera unui mobil are recunoastere faciala -- ma refer la patratelele acelea care apar cand faci poza. Dar poza se poate face si daca nu detecteaza camera fetele, nu? Ma rog, in cazul ATM-urilor, ma gandesc ca si un soft similar celui de pe mobile poate functiona, cu diferenta ca, atunci cand softul nu distinge fetele, nu ti se permite sa umbli la aparat.
Mă aştept să fie un cost mai semnificativ de atât pentru că îmi imaginez că dacă vreau ca operator să cumpăr un soft de genul ăsta, aş cumpăra unul care şi sortează sau găseşte feţe similare.  Că până la urmă softul îl foloseşti cu un motiv.  Ori pentru a detecta clienţi suspecţi, ori pentru a identifica dacă un client care a iniţiat o tranzacţie suspectă a mai frecventat bancomatul, ori pentru a declanşa procesul Know Your Customer de îndată ce clientul depăşeşte o sumă prin mai multe tranzacţii cumulate.  Altfel e o investiţie irosită, cred.

Ar fi terifiant dacă aş ajunge în dreptul unui astfel de aparat şi aş vedea scris mare pe ecran 'Vă rugăm să vă uitaţi spre cameră pentru a putea folosi ATM-ul'.

Până la urmă există încă o posibilitate pentru toată treaba cu recunoaşterea facială.  Am o convingere că producătorii de bancomate Bitcoin oferă fie direct, fie prin intermediul altor companii tip Blockchain Analysis sau care se ocupă cu recunoaşteri faciale, o unealtă de genul acesta contra unui cost lunar.

=))) Pe bune? Ma rog, ma astept la orice de la ei. Nu stiu daca ai gasit acest topic mai vechi -- Bancomatele Shitcoins si o mica tzeapa -- insa si acolo sunt descrise niste situatii cel putin bizare create de aceeasi companie. Printre altele, s-a mentionat inclusiv asta:
Cred că era doar o opţiune, nu o obligativitate.  Puteai să retragi banii de la ATM sau puteai să suni un operator şi să realizezi tranzacţia faţă în faţă.

Este adevărat, Shitcoins este o 'casă de schimb' mai aparte.  Cred că şi bancomatele lor sunt unice ca design.  La fel pare şi soft-ul.  Şi pare-se că şi modul în care funcţionează.  Interesant topic-ul.  Eu am încercat să evit să lucrez cu ei.  Întotdeauna mi se pare ceva dubios la bancomatele alea.

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Cred că aceeaşi situaţie se aplică la mai toate bancomatele.  Softul de recunoaştere facială nu cred că este atât de bine dezvoltat încât să dea rareori greş.  Ar fi prea scump şi nu s-ar mai merita afacerea, bănuiesc.  De ce aş investi ca operator de bancomat Bitcoin într-un soft scump de recunoaştere facială?

Ummm... nu stiu daca este chiar asa de scump un soft de recunoastere faciala... Gandeste-te la faptul ca si camera unui mobil are recunoastere faciala -- ma refer la patratelele acelea care apar cand faci poza. Dar poza se poate face si daca nu detecteaza camera fetele, nu? Ma rog, in cazul ATM-urilor, ma gandesc ca si un soft similar celui de pe mobile poate functiona, cu diferenta ca, atunci cand softul nu distinge fetele, nu ti se permite sa umbli la aparat. Asta e si mai simplu de realizat, daca se procedeaza manual, asa cum ai auzit tu...



Înainte să aflu informaţia de mai sus îmi imaginam că fie există un soft de recunoaştere facială care avertizează operatorii dacă pare ceva suspect sau nu este detectată nici o faţă, fie există un operator care monitorizează permanent camerele şi tranzacţiile.  A doua variantă mi se pare cea mai puţin probabilă.

Probabil ca, daca soft-ul depisteaza ca nu poate aplica patratele pe fete (am sa merg in continuare pe exemplul cu camerele telefoanelor), ar putea declansa un sistem de alarma, indiferent de forma lui. Crezi ca e asa greu? Repet, compara cu camerele telefoanelor. Referitor la posibilitatea de a avea un operator uman care sa stea si sa se uite acolo 24/24 -- nici eu nu cred asa ceva. Una la mana, nu cred ca s-ar justifica costurile cu salariile (gandeste-te la cate ATM-uri exista in tara); a doua la mana, angajarea de oameni pentru functii de genul mi se pare foarte riscanta din perspectiva firmei (daca tu vrei sa te asiguri ca niciun "mascat" nu-ti foloseste aparatul, pai nu angajezi oameni, care ar putea sa se duca sa fumeze sau sa mearga in pauza fix cand vine clientul "mascat" la aparat si scapa nedepistat). E mult mai simplu sa ai un soft care sa faca lucrurile astea...



Într-o vreme, Shitcoins practica şi schimburile faţă în faţă la sume semnificative.  Te puteai întâlni cu un operator şi tranzacţia avea loc faţă în faţă.

=))) Pe bune? Ma rog, ma astept la orice de la ei. Nu stiu daca ai gasit acest topic mai vechi -- Bancomatele Shitcoins si o mica tzeapa -- insa si acolo sunt descrise niste situatii cel putin bizare create de aceeasi companie. Printre altele, s-a mentionat inclusiv asta:

Pare sa fie o mica inducere in eroare. Aparatul iti spune ca iti da o suma, in contul tau intra alta. La bancomatele lor o tranzactie obisnuita decurge asa: introduci banii, scanezi adresa si apoi trimiti banii catre ea. Dar inainte sa trimiti banii, iti da voie aparatul sa alegi ce taxa de mineri vrei. Mie mi s-a transferat la adresa suma minus 47 lei fara sa fiu intrebat ce si cum. Si daca nu e suficient ce s-a intamplat, de azi dimineata mi se ignora complet orice mesaj catre ei. Se fac ca ploua.

Mi-au zis la telefon ca e vina mea ca nu am pus inainte adresa si apoi banii, fara sa stie ca sunt client mai vechi care a mai scanat inainte adresa. Dar pana pui bancnotele in bancomat, isi da singur clear la adresa si trebuie oricum la final sa o scanezi, deci care-i rostul? Pana acum am avut mereu probleme cu ei. Nu e prima oara cand stau cu orele sa imi vireze banii, dar e prima oara cand sunt cu adevarat nesimtiti si in loc sa isi accepte gresala, dau vina pe client si il mai si fura.



Întotdeauna m-am întrebat dacă se cer documente de verificare a identităţii în situaţia asta sau se pune mai mult preţ pe intimitate în situaţia asta decât dacă foloseşti bancomatul.

Buna intrebare. In primul rand, iti dai seama, nici nu ar trebui sa existe situatia de "a te intalni fata in fata cu clientul". Toti ar trebui lasati sa isi faca treaba prin intermediul ATM-urilor. Dar asta e un "romanism", sa zic asa. Si, cum deja primul "romanism" l-au facut deja, e foarte posibil ca, in cadrul intalnirilor fata in fata, sa aplice si alt romanism, acela de a se face ca uita de KYC. Poate baga si baietii un ban in buzunar. Asa, fara sa stie statul Smiley
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
M-am interesat ieri şi am aflat ceva, dar din sursă la mâna a doua.  Înţeleg că bancomatele Shitcoins şi totodată camerele sunt în permanenţă monitorizate de cineva.  Prin asta înţeleg că procesul KYC e declanşat manual, nu automat.

Cred că aceeaşi situaţie se aplică la mai toate bancomatele.  Softul de recunoaştere facială nu cred că este atât de bine dezvoltat încât să dea rareori greş.  Ar fi prea scump şi nu s-ar mai merita afacerea, bănuiesc.  De ce aş investi ca operator de bancomat Bitcoin într-un soft scump de recunoaştere facială?

Înainte să aflu informaţia de mai sus îmi imaginam că fie există un soft de recunoaştere facială care avertizează operatorii dacă pare ceva suspect sau nu este detectată nici o faţă, fie există un operator care monitorizează permanent camerele şi tranzacţiile.  A doua variantă mi se pare cea mai puţin probabilă.

Într-o vreme, Shitcoins practica şi schimburile faţă în faţă la sume semnificative.  Te puteai întâlni cu un operator şi tranzacţia avea loc faţă în faţă.  Întotdeauna m-am întrebat dacă se cer documente de verificare a identităţii în situaţia asta sau se pune mai mult preţ pe intimitate în situaţia asta decât dacă foloseşti bancomatul.

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Şi eu am auzit că, cel puţin Shitcoins, cere buletinul de ceva timp în anumite situaţii.  Nu există nici unde o pagină cu Termeni şi Condiţii oare?

Am intrat, de curiozitate, pe site-ul lor cel primitiv (stiam de mult ca e primitiv) si am vazut ca nu are nicio rubrica speciala pentru Termeni si Conditii Smiley Asta ca sa intelegeti cat de primitiv e. Insa, pe pagina principala, chiar in partea cea mai de sus a paginii, apare saritor in ochi ceva similar cu T&C:



Când vine vorba de recunoaştere facială, e vorba de mai mult decât o glugă în cap şi o mască.  Ochii, urechile şi până când şi mersul sau stilul, postura, ochelarii şi nu numai sunt parte din această recunoaştere facială.  Nu ştiu dacă noi avem tehnologii atât de avansate în România.  Deşi Poliţia Română ştiu că dorea să achiziţioneze aşa ceva acum câţiva ani.  Americanii cu siguranţă au deja.

Nici eu nu stiu daca Politia a ajuns la performanta aceasta dar, cu siguranta, aceste ATM-uri nu merg asa departe, din moment ce subliniaza doar aceste aspecte -- hanorac, gluga...

Ma rog, una peste alta, ne-am lamurit cum sta treaba, la momentul actual, cu shitcoins.club. Voi adauga o nota in topic-ul despre ATM-urile Shitcoins.club (intrucat noi acum discutam in topic-ul gresit, sa zic asa Smiley) referitoare la acest aspect si am sa ii scriu si lui fillippone, in topicul lui original.
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Şi eu am auzit că, cel puţin Shitcoins, cere buletinul de ceva timp în anumite situaţii.  Nu există nici unde o pagină cu Termeni şi Condiţii oare?

Când vine vorba de recunoaştere facială, e vorba de mai mult decât o glugă în cap şi o mască.  Ochii, urechile şi până când şi mersul sau stilul, postura, ochelarii şi nu numai sunt parte din această recunoaştere facială.  Nu ştiu dacă noi avem tehnologii atât de avansate în România.  Deşi Poliţia Română ştiu că dorea să achiziţioneze aşa ceva acum câţiva ani.  Americanii cu siguranţă au deja.

De aia e dificil dacă ţine cineva morţiş să nu fie recunoscut în nici un fel, mai ales dacă vine vorba de un aparat care are camere la nivelul capului.  Multe tipuri de recunoaştere facială scanează mai ales urechile şi simetria feţei.  E foarte dificil să păcăleşti un soft de genul.  Postura o schimbi uşor.  Te cocoşezi 5 minute, doar cât mergi la bancomat.  Gura o acoperi cu mască, ochii cu nişte ochelari de soare, mersul cu nişte pietre sau bucăţi de Lego în pantofi care să te facă aproape să urlii până termini cu retrasul sau cumpăratul Criptomonedelor.

Urechile le acoperi cu gluga.  Stilul îl schimbi cu uşurinţă.  Dar dacă punem toate laolaltă, iese aşa.  Un client care vine spre bancomat de parcă a făcut pe el, cu glugă în cap, cu ochelari de soare şi mască medicală.  Cred că parte din ideea de a cumpăra anonim este să o faci dar să arăţi în acelaşi timp în cât mai mare măsură similar cu orice alt client.

Dacă un operator de bancomat se uită rapid peste toate imaginile capturate în timpul operaţiunilor clienţilor din ultima lună de zile şi printre toate pozele există o singură poză cu cineva care parcă tocmai urma să lanseze un atac biologic, imaginea aia iese în evidenţă suficient cât să îşi pună operatorul întrebarea, 'De ce face asta?'.

Apoi nu ştiu dacă nu cumva softurile de recunoaştere facială mai au o chichiţă care să declanşeze automat un semn roşu dacă apare un client pentru care softul nu detectează trăsături faciale.  Aici merg pe pură speculare.

-
V-am pupat,
IntimitateaG
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Poate ne dai mai multe detalii de cazul/cazurile cand ti s-a cerut buletinul?

Asta sunt si eu curios sa aflu.



Si din cate stiu si eu, buletinul se cerea doar la sume mari.

La Bitcoin Romania nu ti se cere deloc buletin. Dupa cum scrisesem si in OP (am marcat cu galben partile importante),

Pentru sume pana in 5000 RON nu se percepe KYC (este necesar doar un numar de telefon unde sa fii anuntat cand este procesata tranzactia - acesta se ofera facultativ, clientul putand sa verifice si singur cand este confirmata tranzactia si sa revina ulterior la aparat): [...]

Pentru sume intre 5000 si 10.000 RON se percep "cateva date personale", insa nu stiu ce reprezinta aceste cateva date personale, deoarece nu am avut nevoie sa schimb o suma atat de mare insa acestea constau doar in un numar de telefon (informatia am obtinut-o direct de la Bitcoin Romania, ulterior scrierii topic-ului. Pe numarul de telefon oferit se va trimite un cod, care va trebui ulterior introdus in aparat pentru eliberarea banilor). Daca atunci cand era vorba de sume intre 1 si 5000 RON numarul de telefon era optional si era folosit strict pentru a anunta clientul cand poate retrage banii, la sume intre 5000 si 10.000 RON acesta este obligatoriu, explicatia oferita de Bitcoin Romania fiind urmatoarea: in cazul in care cineva doreste sa scoata o suma atat de mare, daca i s-ar fura tichetul, hotul nu ar putea lua banii de la ATM intrucat nu ar avea si codul trimis prin sms.

Pentru sume de peste 10.000 RON trebuie sa fii utilizator inregistrat

Acum, ce sa zic, daca ATM-ul altei companii cere buletin de la o anumita suma in sus, sunt doua trei posibilitati (doar doua fiind viabile, din perspectiva mea): (1) retragi in mai multe tranzactii de sume mai mici, (2) folosesti ATM-ul altei firme sau (3) le dai buletinul -- ultima varianta fiind cea pe care nu as alege-o niciodata.



Inca cel putin pentru o vreme nu este deloc ciudat sa porti masca medicinala pe fata. Poate fi pentru COVID si alti virusi, poate fi pentru intimitate.

Intr-adevar, asa este. Nu va fi nimeni intrigat de aparitia cuiva cu o masca pe fata -- ma refeream la masca medicinala, desigur Smiley Si aceasta, coroborata cu o gluga pe cap iti asigura o mascare suficient de buna.
legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
Nu se mai respecta anonimitatea.
Majoritatea ATM-urilor au recunoastere facial, iar din cand in cand (cel putin shitcoins) cer verificarea buletinului, apoi cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala..... va dati seama singuri

Inca cel putin pentru o vreme nu este deloc ciudat sa porti masca medicinala pe fata. Poate fi pentru COVID si alti virusi, poate fi pentru intimitate.
Si din cate stiu si eu, buletinul se cerea doar la sume mari. Poate ne dai mai multe detalii de cazul/cazurile cand ti s-a cerut buletinul?
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
Nu se mai respecta anonimitatea.

Ba da, se respecta. Trebuie sa te ajuti si tu putin, dar se respecta Smiley

Majoritatea ATM-urilor au recunoastere facial, iar din cand in cand (cel putin shitcoins) cer verificarea buletinului, apoi cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala..... va dati seama singuri

Daca cere buletinul, e simplu: nu il dai si te duci la alt ATM. La Bitcoin Romania mie nu mi s-a cerut niciodata buletinul. Despre ATM-urile operate de alte firme nu ma pot pronunta. Dar, daca iti cere buletinul din cand in cand, asta nu inseamna mereu. Poate se intampla doar de la sume mai mari in sus...? Daca e asa, poti face mai multe retrageri mai mici.

In privinta recunoasterii faciale -- nu am scris si partea asta in OP, dar m-am gandit ca fiecare incearca sa se protejeze cumva in aceasta privinta. Nu te opreste nimeni sa porti o masca de protectie pe fata, coroborata cu un hanorac, cu gluga pe cap, sau un fes. Nu? Smiley

In fine, ideea e sa nu fii atat de negativist. Inca se mai poate sa beneficiem de anonimitate. Cat timp? Greu de spus. Dar, in prezent, ne putem bucura de ea...
HrN
sr. member
Activity: 339
Merit: 250
Nu se mai respecta anonimitatea.
Majoritatea ATM-urilor au recunoastere facial, iar din cand in cand (cel putin shitcoins) cer verificarea buletinului, apoi cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala..... va dati seama singuri
Pages:
Jump to: