Pages:
Author

Topic: Cüzdana gelen fazla coinin hukuksal boyutu (Read 658 times)

full member
Activity: 201
Merit: 100
August 27, 2018, 11:46:10 AM
#46
For me, they can not get anything. Wait if you have appealed the payment emrine. In this case, the other party has to prove that you are overpaying your stock market. Even those you write here can be used as evidence in the case.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Hukuki boyutu var mıdır bilmem. Olay bankadan para çekerken atm'nin fazla para vermesi falan olsaydı avukatlar bu konuda bilgiliydi istediğin avukat ile görüşüp durumu çözebilirdin ama yeni bir iş ne kadar anlaşılacak. Aynı zamanda karşındaki borsanın kendisini yetiştirmiş birkaç tane avukatı vardır. Bu konuda daha bilgili oldukları için bu işin peşine düşmeni tavsiye etmem. Borsa ile karşılıklı anlaş. Fazladan gelen coinleri gönder olayı kapatsınlar.
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
Dava ve icra masrafları avukatlık ücreti işleyecek faiz derken elinden fazla para çıkar. Benim düşüncem hemen iade et gerisini düşünme. hukuksal boyut başını ağrıtabilir.
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
Adına üzüldüm dostum ama karışık bir durum ki hakimler bu olaya çok uzak olduklarından işi kavramakta zorluk çekecekler bu kesin bu nedenle önce derdini nasıl anlatacaksın onu düşün bence
member
Activity: 322
Merit: 11
Fazla gönderdikleri zaman çok güzel geri istedikleri zaman kuyruğu sıkıştırıp hukuki boyutu var mı Smiley En iyisi iadedir hiç icra dosya masrafları falan oluşmadan borsa ile anlaşıp karşılıklı bu sorunun çözülmesidir. Sonra çok daha yüklü bir masrafla karşılaşabilirsin.
full member
Activity: 413
Merit: 100
Hukuksal boyutu var elbette adamlar icrayı başlatır tahsil etmeye çalışır, sende gerekli zamanlarda itirazlarını yaparsın kanıtlamak karşıdakine kalır. Son noktada mahkeme olaya karar verir kaybedersen masraf, faiz, anapara ekstra ödersin. En iyisi mi baştan iade ederim ben olsam, ne uğraşacam vaktim kıymetlidir.
member
Activity: 392
Merit: 11
Hocam hiçbir şey olmaz. buyrun gidin mahkemeye verin deyin. Savcıya da bu piyasanın volatil oluşundan bahsedin doğal olabileceğini söyleyiin harcadığınızı belirtin. kimse ne hak iddia edebilir ne bir şey yapabilir en fazla sebepsiz zenginleşmeden dolayı vergi çıkabilir bir miktar.
sr. member
Activity: 484
Merit: 250
HubrisOne
Senin iradene kalmış fazla geleni hemen şimdi iade edebilirsin bir yardım kurumuna  bağışlaya bilirsin veya uhdende tutabilirsin. Doğru olan iade etmen zaten ticaret yoluyla para kazanacaksın.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
acaba miktar ne kadardı ki farkında olmadan böyle bir işlem yaptınız. ben her gün girip girip kontrol ediyorum mesela.

Fazla gelince dikkatinden kaçmıştır demekki Smiley Şaka maka mesala 3 btc yerine 1.5 btc göndermiş olsalardı ortalık yıkılırdı. 6 btc gelince oh be dedi ve umursamadı. Sonrası da bu şekilde.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Hiçbir şey olmaz hiçkimse de bir şey yapamaz. cüzdanınıza girdiği andan sonra sizindir siz sadece isterseniz iade edersiniz.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
Herhangi bir hukuksal boyutu yok zaten bu piyasa illegal olmasa bile legal diyebileceğimiz bir konumda değil. Şahıstan değil de borsadan gelirse en fazla yapacağı şey borsadaki varlıklarınızı dondurmak veya hesabınızı kapatmak olur.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
acaba miktar ne kadardı ki farkında olmadan böyle bir işlem yaptınız. ben her gün girip girip kontrol ediyorum mesela.
member
Activity: 490
Merit: 10
Hocam e-devlet'ten ya da uyap'tan dava ne olarak açılmış bakar mısın? Tamamen dümen atıyor olma olasılıkları daha yüksek. Sistemsel hatalardan sen sorumlu değilsin.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
 Bitcoin cüzdanına hataen gelen fazla coinlerin tekrar iade edilmesi halinde hukuksal problem yaşanmaz. Uyanıklık yapmayalım. Yoksa sonuçları kötü olur.
newbie
Activity: 2
Merit: 0
Arkadaşlar İlk Yazdığım mesajda olduğu gibi. Bir arkadaşıma' da Fazladan btc göndermişlerdi. Arkadaşım Fazla gelen Btc leri bozdurmadı sakladı. 4 gün önce kendisine icra yazısı geldi. Arkadaşım avukata başvurdu ve itiraz etti. Bugün karşı tarafın avukatı kendisine ulaştı ve arkadaşım Fazladan Gelen BTC leri geri göndererek davayı kapattılar. Bilginize Gelen Coini TL ye çevirmediyseniz fazladan gelen coini sakladıysanız coin cinsinden iade edebilirsiniz. Bilginize. Karşı taraf coin cinsinden iadeyi kabul ediyor.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
dikkatli bir şekilde takip edecegim olay gercekten sonucların ı merak edıyorum edıtlersen sevinirim.
newbie
Activity: 2
Merit: 0
Kardeş Olayın Hukuki boyutu şu şekilde;
Eğer sana gelen fazla BTC leri farklı bir COİN cinsine veya TL ye çevirmediysen bunu uygulayabilirsin.

Bir avukat eşliğinde öncelikle sana gelen bu İcraya itiraz ediyorsun. Daha sonra karşı tarafın avukatı ile görüşüyorsun ve Fazla gelen BTC leri yine BTC cinsinden ödeyeceğini beyan ediyorsun.Karşı taraf kesinlikle bunu kabul edecektir. Karşı taraf bu konuyla ilgili bir protokol hazırlayacak. Senin avukatın ve sen diğer taraftan yetkili biri ve avukatı Adliyede buluşuyorsunuz. Sen elindeki BTC leri protokelde yazan BTC cüzdanına transfer ediyorsun. Ayrıca Avukatlık ücreti ve masrafları falan ödemiyorsun. Bunları karşı taraf ödeyecek. Ödetebiliyorsan eğer kendi avukatlık ücretini de onlardan tahsil et çünkü bu hata senden değil onlardan kaynaklı. Onların hatasından dolayı avukat tutmuş oluyorsun. Protokol sonucunda birbirinizden alacak vereceğiniz kalmadığı konusunda mutabık kalıyorsunuz.
sr. member
Activity: 506
Merit: 251
Türkiyede faaliyet gösteren borsaların birinde transfer işlemi sırasında sistemsel bir hata yüzünden ödeme çift yansımış dikkatsizliğim sonucu bunu fark etmedim ve gelen coin başka coine çevirerek dış ülke borsasınına göndermiş oldum. bunun akabinde hesabım kapatılmış icra takibi başlamış ve tl bazında para çekmemiş olmama rağmen yine tl bazında tarafıma hiç uyarı yapılmadan dava dosyası açılmıştır. 
Coin olarak geri istemedikleri için saçma bir kur karşılığında tl olarak istemeleri haksızlıktır.
 Örneğin xx tl iken yanlışlık olup dondurulan hesaba karşılığında yanlış gönderilen aynı tutarda coin  yerine ( ki kur düştüğü için yarı yarıya fark ediyor) o günün kuruyla tam olarak tl istemektedirler.
işin hukuksal boyutunu geçmek istemiyorum ama ortada şark kurnazlığıyla hakkından fazla para talep ederek açılan bir icra dosyası var. Konuştuğum avukatlar bunun altından bir şey çıkmayabileceğini söylüyor ama mide bulandırıyor. 100 ltc fazla geçtiyseler yine 100 ltc talep etseler konuyu uzatmayacağım.
Yapılan ödeme emrine tabii ki itiraz edeceğim ama bu konuda bilgi sahibi olabilmeniz ve yapılabilinecekler konusunda yardım edebilmeniz için buraya bırakıyorum konuyu...

Kırmızı renkle işaretlediğim sıralama ile yazıyorum.

1- Ödeme çift yansımış, tek hesaptan çektiğinizin 2 katı tek seferde mi geldi (aynı adresten 2 kat fazla)? yoksa aynı adresten sizin adresinize 2 defa mı ödeme oldu ? Yada sizin adresinize iki farklı adresten iki ödeme mi geldi ? Bunların hepsi farklıdır ve mutlaka dikkat çeker, dikkat çekmemesi bana göre mümkün değil, hele ki 100 LTC den bahsediyorsunuz.

2 - Neden uyarı yapmamışlar merak konusu, bankalar bile kredi kartı yada kredi ödemesi 1 gün geciktiğinde hemen arıyorlar ortalama 90 boyunca ödeme alamazlarsa icra takibine başlıyorlar. Bu arkadaşlar sizi gerçekten hiç aramadı mı? Yoksa aradılar da banka falan sanıp yada tanımadığınız numara falan diye mi cevap vermediniz ?

3- TL olarak isteyebilirler ama asıl mesele TL olarak gösterdikleri borcun karşılığı olarak ne gösterdiler ? Mesela banka size icra davası açtığında şu kadar kredi kartı borcu yada şu kadar kredi borcu diye dava açıyor. Şu kadar borçlusun demiyor, borcun sebebi ile dava açıyor. TL nin karşılığı olarak ne yazmışlar ? Sizin için şahsi ve önemli olan kısımları kapatıp tebligatı burada paylaşabilir misiniz ?

4- Elinize tebligat geçtiyse karşı tarafın avukatına ve dolayısı ile karşı tarafa ulaşma imkanınız var, neden karşı tarafla bire bir görüşerek size fazladan gelen 100 LTC yada her neyse, davayı geri çekin ödemenizi hemen yapayım demediniz ?

Benim görüşüm, sizin bu kadar çırpınmanızın altında bir şey olması, çektiğiniz coini başka borsaya aktardınız takas yaptınız aldınız sattınız her neyse sonunda zarar ettiniz ve bu miktarı karşılayacak imkanınız yok, yada para tatlı geldi ve bir şekilde üstüne yatmak istiyorsunuz e tabii 100 LTC bugün nerden baksanız 66 bin lira civarında az da para değil.

Umarım sorununuz kısa zamanda ve her iki tarafında zarar etmemesi ile sonuçlanır.
full member
Activity: 387
Merit: 186
Evet arkadaşlar forumdaki hukukçuları piste alalım... Cheesy Burada yapmanız gereken hamle ödeme emrine dümdüz itiraz etmek degil, elinizdeki makbuzlara dayanarak kısmi itirazda bulunmanızdır. Siz borcun ne kadarını kabul edip etmediginizi bu kısmi itirazda belirtecektiniz, sonrasında karşı taraf itirazın kaldırılmasını/ iptalini talep ettiginde hakim, bunu inceleyecek ve takip ona göre kesinleşecek. Son noktada ödeme yapmak durumunda kalırsanız ve bunu haksız bulduysanız istirdat davası açabilirsiniz. Genel prosedür böyle işler. Fakat işin içine borsalar ve coinler girdiği için mahkemenin kafası karışacaktır Cheesy
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
İşin ayrıntılarına göre hukuksal boyut değişir  ayrıntı bilmeden yorumlamak kolay değil, fakat itiraz edilecekse süresini geçirmemek lazım, itiraz süresi geçerse her türlü o parayı alırlar bildiğim kadarıyla.
Pages:
Jump to: