Pages:
Author

Topic: devlet bitcoini bitirmeye karar verirse ne yapar ? - page 12. (Read 2671 times)

newbie
Activity: 126
Merit: 0
Bitcoin piyasalarını yasaklarlar
Ve ya yüksek oranda vergi koyarlar o da kârı bitirebilir
full member
Activity: 264
Merit: 100
Merkezsiz bir projeyi devlet asla ve asla bitiremez. Bitcoin ne zaman yatirimcilarina zarar ettirir degeri 1000 dolarin altina duser o zaman iste bitcoin bitmistir herkes icin
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Dünya'nın ve teknolojik gelişimlerin gerisinden geliyoruz evet, ama devlet bitcoinin önlenemez ve yasaklarla bitirilemez olduğunun farkındadır kanımca. Milli coinimizi üretmek bile gundemdeyken yasaklamak olamaz. Yuksek vergilendirmeyle caydırıcı bir hale getirilebilir. Ama buda Türkiye'de bu işle ilgilenen ciddî bir kitle varken 2019 seçimlerinden  önce olmaz.
sr. member
Merit: 250
Türkiye'nin herhangi bir şekilde Bitcoin'i bitirmeye çalışacağını zannetmiyorum çünkü devletler kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen varlıklardır. Şu an insanların elinde Bitcoin olduğunun farkındalar ve geçen aylarda Bitcoin borsalarından birinde vergi incelemesi yaptıkları ortaya çıktı. Ben 2019 seçimlerinden sonra önce borsaları sonra da normal Bitcoin kullanıcılarını vergilendireceklerini düşünüyorum.
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
Hangi devlet? kaç tane devlet? çoğu ülke bitcoini serbest kılmış. Arizona vergileri bitcoinle ödemeyi onaylamış. Merkezi olmayan bir sistemi kanlı canlı takım elbise giymiş başkan bozuntuları bitiremez. Bizler borsacılar minerlar ne zaman bitcoin tutmayı bırakır elindekileri satmaya çalışırsa o zaman biter yinede sıfıra inmez
hero member
Activity: 629
Merit: 508
Devlet sadece borsaları kapatsa şuan kriptopara'yla ilgilenenlerin %95'i bu işi bırakır. Tüm ülkeler ortak karar alıp kendi ülkelerindekileri kapatırsa ticareti yine elden ele devam eder veya localbitcoins gibi sitelerden devam eder %100 bitirmeleri mümkün değil ama çoğu kişi batmış olur.
newbie
Activity: 61
Devletin bitcoin'i bitirebilmesi için Türkiyede ki internet hizmetini tamamen kapatmaları gerek bunu yapamayacaklarına göre  Cool
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Hiçbir devlet bir şeyi bitirmeye çalışmaz, bugün nasıl terör örgütleri bir başka ülkenin çıkarlarına hizmet ediyorsa yarında bu adamlar Bitcoin işinin içinde olacaklar ve kendi politikalarına göre Bitcoin'in fiyatıyla oynayacaklar. Şimdiden fiyatla oynamaya başladılar.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Bu saatten sonra devlet bitcoini bitirmektense balını kaymağını yemenin yollarını yapacak. Her devlet bütçe sağlayacak bir şeylerin arayışında, böylesine sirkülasyon olan bir piyasayı istese de tam olarak yok edemeyecegi icin vergi peşine düşer artık Smiley
hero member
Activity: 784
Merit: 500
Türk borsalarını kapatmak dışında hiçbir şey yapamaz zaten Bitcoin'i olan adam çok rahat bir şekilde o parayı bozdurup yurt dışından yurt içine sokabilir. Ben engelleyebileceklerini düşünmüyorum.. Öyle bir yasaklama olsa Türkiyedeki Bitcoinleri %10-%15 komisyonla bozacak tonla yabancı ortaya çıkar.
sr. member
Merit: 252
Bankaların borsalara para transferini engeller, kripto paraları yasakladığını açıklar, borsaları kapatır, kripto para alıp satmayı suç kapsamı içine alır. Ülkemizin kripto paralarıbitirmek gibi bir hedefinin olduğunu sanmıyorum. Bir diğer yoluda aşırı yüksek vergilendirme. Vergi çok yüksek olursa yatırımcılar kripto para piyasasının riskleri de olduğundan, piyasadan uzak durabilirler.
jr. member
Activity: 140
Merit: 4
W12 – Blockchain protocol
Bizde çareler tükenmez güzel ülkemin güzel vatandaşları yeni bir yöntem bulur işine bakmaya devam eder öyle yada böyle yapılır yani
full member
Activity: 840
Merit: 103
Hicbirsey yapamazlar sadece torrent gibi sitelerini felan kapatmaya calisirlar ama hala torrent var oyle degil mi ? Smiley Ayni mantikla ve daha az ag trafigi harciyor blockchain hatta.
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Böyle şeyler olması mümkün tabi yani özellikle bizim ülkemizde imkansız değil ama bence aşırı gereksiz olur bunların gerçekleşmesi. Pek ihtimal de vermiyorum ben zaten.
member
Activity: 94
Merit: 10
Dünyada 200 küsür ülke var. Hepsinin bir araya gelerek ortak bir karar alması mümkün değil. Zaten hiçbir konuda anlaşamıyorlar. Her kafadan farklı bir ses çıkar, devletler Bitcoini bitiremez.
member
Activity: 196
Merit: 10
One Token to Move Anything Anywhere
Bu yazdıklarınızın olma ihtimali %0.00001 gibi birşey aslında bitcoini bitiremez hiç bir ülkenin gücü yetmez anca g20 gibi zirvelerde toplanılır konuşulur blockchain üzerinden bir şeyler yapılırsa yapılır.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Devletler Bitcoini bitirme kararı aldılar elbette fskat bunu yasaklarla ve spekülasyonlarla bitiremeyeceklerini anladılar. Yeni taktik yasal düzenleme ve yüksek vergilerle kontrol altına almaya çalışmak ve yatırımcıyı bezdirerek uzaklaştırma yoluna gidecekler ve bunu yatırımcıları düşünüyor izlenimi vererek yapacaklar. İcolara gelecek olan kısıtlamalarla da altcoinleri bitirmek niyetinde olduklarını düşünüyorum. Muhtemelen içlerinden merkezileşmrye yatkın olanları destekleyip, hatta yatırım yaparak ön plana çıkaracaklar. Kendi menfaatleri için uypun olan kripto paraları ön plana çıkararak diğerlerini değersiz hale getirmek için çabalayacaklar diye düşünüyorum. Yani böl, parçala, yönet taktiğini kripto paralara da uygulayacaklar gibi.
jr. member
Activity: 110
Merit: 2
member
Activity: 252
Merit: 11
Kontrol etmeye çalışmak veya vergi alabilme imkanı varken öyle savaşma falan olmaz.
vergi koyarak kazancını sağlarlar ve bazı coinleri el altından destekleyerek kontrol altına almaya çalışır.
newbie
Activity: 126
Yüksek meblalar da vergi koyacaktır
Ya da borsaları kapatıp yasaklayacaktır
Pages:
Jump to: