Pages:
Author

Topic: devlet bitcoini bitirmeye karar verirse ne yapar ? - page 15. (Read 2671 times)

member
Activity: 182
Merit: 11
Yüksek vergiler koyar tck ya bu mecralardaki coinlerin vergi kaçırma durumlarında caydırıcı cezalar koyabilir aklıma ilk gelenler bunlar şu anlık
member
Activity: 126
Merit: 10
Devletler bitirmeye karar verirse önce exchangeleri kapayarak başlar ardından alış-veriş  yapılacak başka şeylerin önünü keerler elden ticaret gibi ütüne cezalandırmalar gelir ve biter.
full member
Activity: 316
Merit: 100
Devlet bitcoini bitirmek değil tam tersine kendi kripto parasını yaratmak istiyor. Dünyadaki irili ufaklı bütün ülkeler projeler oluşturuyorlar, yerel para yerine elektronik para gelecek.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Bitcoin direk yoldan birilerine net zararlar veren birşey değil bu yüzden devletler halkını karşısına almak istemez. Yasak gosterse de acik kapi birakir. Bir şekilde yapanlar yine olur yeni yatırımcılara kapanır kapı. Bitcoinin yasaklanması gibi saçma bir gelişme olmaz bence.
member
Activity: 70
İnternet çalışmaya devam ettiği sürece devlet borsaları asla kapatamaz. Yasaklama ve kısıtlamalar daha çok kaosa neden olur. Tek çözüm yolu yasal düzenleme ve tanımadır.
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
Devlet Bitcoini bitirmeye karar verirse ilk yapması gereken şey internetin fişini çekmek olmalı, bunun  dışında yapabileceği pek bir şey yok şimdilik.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Türkiye'nin tümden bir yasaklama kararı alacağını sanmıyorum. Bir çok teknolojik gelişimi geç takip ediyor olabiliriz fakat biz Hindistan veya Güney Kore değiliz. Rusya, Amerika, Japonya ve bir çok Avrupa ülkesi kripto paralar konusunda yasaklama yerine yasal düzenleme getiriyor. Hem bu yasaklamanın ülkemize ne yararı olacak. Biz Amerika değiliz ki Dolar değer kaybedecek diye endişelenelim. Buna ihtimal vermiyorum yakın gelecekte.
member
Activity: 143
Borsaları kapatır daha önce yaptığı gibi, başka yapacak birşeyleri yok. Bence de artık herşeyi kapatmak yerine düzenleme yöntemleri araştırılmalı
full member
Activity: 350
Merit: 100
EndChain - Complete Logistical Solution
Saydıklarını yapması için şuan bir sebeb yok zaten yapacağınıda sanmıyorum hadi oldu varsayalım illa ki bir yolu bulunur türk insanına istediğin kadar engel koy kafası ticarete basıyor Smiley
member
Activity: 98
Devletler Bitcoin ve kripto paraları bitirmeye karar vermez. Bunun ekonomik sürecin bir parçası olduğunu kabul ediyorlar, sadece çok hızlı yayılmasına engel olmaya çalışıyorlar.
member
Activity: 756
Merit: 17
Devlet öncelikle bireylerin banka hareketlerini kontrol eder ilk olarak bildiğimiz borsaları yasadışı bir posisyona sokar.Oraya yollanan paralara el koyar.Ama elden alış satışları devletin kolay kolay önleyebileceğini düşünmüyorum.
member
Activity: 182
Öncelikle yasalara göre bitcoin veya diğer bütün koinler o ülkede yasak olur ve yapılan açıklamalardan tutun tv programları bile btc aleyhine olur
newbie
Activity: 224
Merit: 0
isterlerse yapabileceklerini düşünüyorum.ama bir şekilde çözümü bulunur.netice de sanal bir durum söz konusu  Smiley öyle bir durumda illegal iddaa gibi, muhtemelen yurt dışı kaynaklı hesaplar üzerinden yürütürüz.
newbie
isterlerse yapabileceklerini düşünüyorum.ama bir şekilde çözümü bulunur.netice de sanal bir durum söz konusu  Smiley öyle bir durumda illegal iddaa gibi, muhtemelen yurt dışı kaynaklı hesaplar üzerinden yürütürüz.
newbie
öncelikle bitirmekten ziyade faydalanmaya çalışır (vergi vb.). bitirmek isterse kripto parayla uğraşmayı suç ilan etmesi lazım, o da kanuna aykırı olur.ama burası türkiye bir yolunu bulup, bir kanun çıkarıp, ceza olarak yasaklayabilirler.ütopya tabi Smiley
sr. member
Activity: 476
Merit: 300
şimdi şöyle düşünün 2 3 sene öncesine kadar  mesela devletlerin yada sizin ve çevrenizdeki bu tarz işlerle ilgilenenlerin dışında yani kendi ortamınızın dışında bitcoin ile ilgisi olan bilgisi olan varmıydı. yoktu tabi ki varsa da bu kadar bizlere yansitilan birşey yoktu borsalar yoktu haliyle kapanacaklar gibi bir dertleri de yoktu devletin bu kadar haberi yoktu yada bizim onların bu kadar işlerin içlerinde oldukları bilgisi yoktu o yüzden de yarın öbür gün devlet müdahale eder mi korkusu da yoktu . işin sonunda aslinda en başa döneceğiz cok kötü bir durumda yani . o yüzden rahat olun sistem devam ettiği sürece sıkıntı yok eski güvenilir arkadaşlar tekrar ortaya cikacaktir tekrar alişverişler elden ele vs başlayacaktir. bitmez yani bu iş Smiley
newbie
Activity: 126
Güney Kore ve Japonya’da olduğu gibi Yüksek vergiler koyup insanları bu platformdan uzaklaştırabilir
member
bunlar bizim içimizdeki kurtlardan başka bir şey değil, böyle bir şeyi yapmaları kolay değil ki limonatadan bile vergi alan devlet gel gör ki böyle bir piyasayı bitirmek yerine faydalanmaya çalışır sonuna kadar
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Arkadaşlar bu sistem sadece bizim gibi basit kullanıcılara hizmet vermiyor ki nerden biliyorsunuz devletler bunu kendi açıklarını kapatmak ya da haksız mağruz kaldığı ambargolarla bu sistemi kullanarak başa çıkıyor ? Benim düşüncem en kötüsünü düşünmek gerekirse ;nasıl silah ve uyuşturucu bitirilmek istediği halde bilinçli olarak serbest bırakıla biliyorsa bu sistemi büyük güçlerin baskıları olsa dahi göstermelik yasalar çıkarılarak serbest bırakılır.
full member
Activity: 252
Merit: 105
Devlet sıkı bir denetim ve vergi yolu ile caydırıcı kısıtlamalar koyabilir en fazla, aramızda Bitcoin alım satımını yasaklayamaz ya tamamen blockchain sistemine de müdahale edecek hali yok.
Pages:
Jump to: