yav adamlarda alım satım komisyonu yok birşey yok diyoruz hala 20 tl fahiş diyorlar şaka gibi ya.
ya arkadaş sen paribudan btc satmak için paribuya btcyi yolladıgında;
25 dolar madenci komisyonu + %0.4 alış satış komisyonu + 3tl bankaya cekim ucreti odemeiyor msn?
adamlarda 20 tl bankaya cekim ucreti var sadece insaf ya.biraz düşünün oyle yazın mesajınızı.
protesto ediyormuş birde fahiş ucreti.şaka gibi.
tl çekim işleminde uygulanan 20TL lik fahiş komisyon bedelini protesto etmek için digilira kullanmama kararı aldım.
diyeceksiniz ki diğer platformlarda fee yüksek.. fakat bu fee doğrudan madencilere, sistemin işleyişine katkıda bulunanlara gidiyor. burada ise aracı kurumun cebini doldurmaktan öte gitmiyor.
Yanlış düşünüyorsunuz. Asıl diğer platformdaki komisyonlar aracı kurumun cebini dolduruyor. BTCTürk'te 2 milyon liralık alım satım (hacim) yapmışım bu ay, 500 bini geçtiğim için %0.1-%0.2 komisyon oranlarıyla işlem yapıyorum (
https://www.btcturk.com/yardim/komisyonlar). 2 milyon liradan ortalama %0.2 aldıklarını düşünürsek bu ay 4000TL komisyon ödemişim demektir. Digilira'da bir emir girdiğinizde emriniz ne kadar büyük olursa olsun 0.003 WAVES ödüyorsunuz, %0.2 gibi bir şey yok yani.
Digilira WTRY bozumlarından da komisyon almazsa nasıl para kazanacak, hayır kurumu mu bu?
diğer platformlarla digilirayı karıştırıyorsunuz. önceki mesajımda da söylediğim gibi, alınan tx fee şirkete değil, ekosistem içindeki madencilere, pos generatorlere gidiyor.
diğer borsalardaki platform içi yapılan işlemleri söylüyorsunuz %0.3-4 maker taker fee bu feeler işletmeye gidiyor, doğrudur. işletme bedeli sunucu masrafları teknik masraflar.
digilira nın bu platformlardan farkı bir gateway olarak hizmet vermesi. açılışı sırasındaki çökmelerinden gördük ki sistem fiziksel bir sunucu olarak çalışmıyor, çalışmasına ihtiyacı da yok. sitede kullanılan script ile waves adresindeki wtry balance takip ediliyor sadece. kalan tüm işlemler waves dex de işlem görüyor.
fahiş fiyat olarak gördüğüm kısım burası.
kendi sitesinin maliyetlerini emsal bir borsa platformu ile nasıl mukayese edebiliyorsunuz anlamıyorum.
bu site bir gateway olarak hizmet veriyor ve ben gateway olarak hizmet veren bu yapının kestiği hizmet bedelini fahiş buluyorum