@Cryptotic hat çıkartıldığında senin kendi hattın o esnada açıksa, şebeke bile gitmeyebiliyor. arama yapamadığını veya mobil data ile internete bağlanamadığını anladığın zaman ancak birşeylerin ters gittiğini farkediyorsun.
bankalardaki hesaplarda bu yöntemle boşaltılıyordu eskiden. seneler önce bankalar operatörlerle anlaşma yaptılar. şuan sim in seri numarası değiştiğinde bankaları arayıp veya şubenize gidip onay vermeden o hatta herhangi bir doğrulama mesajı gelmiyor.
fakat malesef bu bitcoin sitelerinde böyle bir anlaşma söz konusu değil. genelde sms gönderimlerini orginator firmalardan yaptıkları için operatör ve sim değişikliklerini görmeleri mümkün olmuyor.
özetle, hack durumu ya da sistem açığı vs. söz konusu değil. manipulasyona gerek yok.
olay en yüksek güvenlikte bile gerçekleşebilecek, söz konusu ülkenin türkiye olması ve insan faktöründen dolayı insider işi ve nitelikli hatta basit dolandırıcılık.
@BHSMC google authenticator çözüm olabilir evet. 2FA da SMS doğrulama malesef çok mantıklı bir çözüm değil.Offline token ler her zaman daha sağlıklıdır. sms te çok farklı atak yöntemleri ve sms i elde etme yolları mevcut.
@Bitcoin-Turkiye @DByte Türkiye de gayrimeşru alemi malesef sanıldığı kadar büyük değil. bir iş olduğu zaman herkez herkezi tanır, yanlış yaparak, insanları basamak olarak kullanarak ta birşey elde eden biri oldu mu da böyle deşifre edilir.
@Egosmaster telefon yönlendirmeyi yeni hattı çıkardıktan sonra yapıyorlar
@DByte o kadar sosyal mühendisliğe gerek yok. bu tarz işler düşük profilli kurnaz dolandırıcılar ile insan faktörü kullanılarak yapılan şeyler.
@BTCHakan türkiyede sahte kimlik elde etmenin bedeli 250TL den başlıyor. En kolay şeylerden biri. Bunun UV+IR vesairesinden geçenleri de var 400 e 500 e.
Hat çıkartmak Türkiye deki en eski dijital dolandırıcılık işlerinden biri. İlk zamanlar hat çıkarılıp cihaz alınır satılırdı, sonra banka hesapları bu yöntemle boşalmaya başladı, şimdide bu.
@braxisin utopik konuşmalar size birşey kazandırmaz. evet konuştuğu diğer kişi benim. kimlik istediği, gsm bayisi bulmasını istediği kişi de benim. sonra hareketlerini etik bulmayan adama kapıyı gösterende benim. ve şuan kaybınızı tazmin etmenize küçükte olsa şans sağlayanda benim.
sen hukuki delili bekleyebilirsin, o zamana kadar da o arkadaş taylandda kokteylini yudumlar.
mağdurlara geçmiş olsun. en azından faili şikayet şansınız var gidin şikayet edin. kendi hesabına vs. çekmiştir muhtemelen paraları. aksini akıl edicek zekaya sahip insanlar değiller.
vay anam vay neler dönmüş ya.. O içerideki adamı bence sen tanıyorsun. Madem yardım etmek niyetindesin içerdeki adamın ismini da ismini vermen gerekiyor. Bu adamın bu işteki yerini anlatman gerekiyor. Hangi borsa olduğunu da söylemen gerekiyor ki düğüm çözülsün.