c64k insanlara yardim ediyor, adimin adresini, evini, telefonunu veriyor, millet cikmis hala adami birseylerle itham ediyor.
Adam bastan asagi anlatmis iste nasil yaptiklarini, nasil dolaplar cevirdiklerini. Adama niye cemkiriyorsunuz? Tesekkur etmeniz gerek.
c64k;
son bir sorum daha olacak sana. Biliyorsun Paribu 2FA kullanmiyor. Peki Paribu hesabini en guvenli nasil kullanabiliriz? Arkadaslar baska kisilerin cep telefonunu ver SMS oraya gelsin demis. Ancak bu dolandiricilar o hattin kimin adina oldugunu Turkcell bayisinden ogrenip, onun adina bir kimlik duzenler ve o telefon hattini da ele geciremez mi? Nedir tavsiyen?
Offline 2FA kullanmak. Kullanmıyorsa başka sistem kullanın. Telefon işi biri yapmak istedikten sonra cidden 40 tane yolu var. çözüm değil.
Bana şimdi bir arkadaş mail yazmış. Bende mağdur olduğunu söylediği için bu şahsın diğer bilgilerinide paylaştım.
Verdiği cevap, "biz bu arkadaşı araştırdık, bulduk, trump towers ta ofisi varmış gittik bizi Bentley i ile yemeğe çıkardı, bitcoin nedir hayatında duymadığını söyledi."
Bu resimdeki arkadaş mı ? eminmisiniz ? ses kaydı var, konuşturup kendisini dinleyip kontrol ettiniz mi ? dedim ama cevap alamadım.
Yani bu resimdeki arkadaş sa zaten, kendisini bulup polis çağırmadıysanız, sizin paranızla şayet ki doğruysa aldığı bentley le sizden çaldığı parayla size yemek ısmarlamasına izin verdiyseniz ne diyebilirim ki. Allah herkese sizin gibi mağdur versin.
Adamı zaten GTB ye soksalar parmak izinden (başkasının adına chip li orjinal kimliği olduğunu da söyledim) 20 tane kaydı var dolandırıcılıktan, nitelikliden, bilişimden, kredi kartından, uyuşturucu ticareti yapmaktan, change oto getirip evrak düzenleyip satmaktan. adam açık cezaevinden firar. 1987 doğumlu.
Vallahi bravo Adamın heralde video kaydıda olsa, orda ofis gösterip, bentley le gelince her lafına inanıcaksınız.
Paribu'ya offline 2FA nasil kullanabiliriz bilen var mi arkadaslar?
paribu'da 2FA yok diye biliyorum.