Pages:
Author

Topic: Dolar ne olur ? - page 18. (Read 30637 times)

sr. member
Activity: 532
Merit: 251
July 05, 2017, 10:22:50 AM
dikkat. bugünkü yükseliş çok sağlamdı. bu hafta 3.55i destek yaptıgını görürsek düşüş sonlandı diyebiliriz artık.

3,60'ı geçti, yeni hedef 3,70.
3,70 görüp bir miktar gerileyebilir.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
July 03, 2017, 07:51:57 PM
Dolar bugün itibariyle biraz çıkış gösterdi bizdeki şans elimde bir miktar dolar vardı daha önceleri 2 50 3 55 bandında doşaltığından hemen 3 55 görünce satış yaptım ama sonrasında bir miktar daha yukseldi bizde ki şans biz çıkarız dolardan dolar yukselir:) ama bu kadar dış ticaret açığı bulunan bir ulkede doların bu seviyelerde durması beklenemez illa ki bir gün 4 leri geçecek ama gönül ister tl miz hep değerli kalsın ama sadece gönülün istemesiyle olmuyor üretip satmak şart!
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
July 03, 2017, 03:29:39 PM
Dolar nereye kadar sabit durabilecek? Ülkemizin geldiği durum ortada kapıda bekleyen bir Terorist devlet ve Batı'da çıkması beklenen Suriyeli - Türk savaşı mevcut. Bu halk daha ne kadar bu ezilmişliğe dayanabilecek, elbet bir gün ip kopacak ve dolar daha da fırlayacak.
hero member
Activity: 969
Merit: 1000
July 03, 2017, 02:54:53 PM
Doların buraya sabitlenme sebebi bizim ekonominin durumundan değil Amerikada D.Trump'ın durumdan kaynaklandığını düşünüyorum.Nitekim euro kuruna baktığımızda tablo daha gerçekçi ortaya çıkıyor.Tüm bunlara rağmen doların yıl sonu biraz daha artış göstereceğini düşünüyorum.
full member
Activity: 406
Merit: 121
July 03, 2017, 11:48:29 AM
Bu sene sonuna doğru dolar 4 TL leri görür. MB doları düşüremez en fazla hızını yavaşlatır.
sr. member
July 03, 2017, 09:30:42 AM
dikkat. bugünkü yükseliş çok sağlamdı. bu hafta 3.55i destek yaptıgını görürsek düşüş sonlandı diyebiliriz artık.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
June 27, 2017, 01:50:44 PM
Dolar 3.5ta güzel sabitlendi, hesaplaması kolay oluyor.
Yakında 4te sabitlenecek hesaplaması yine kolay olacak. Cheesy
sr. member
June 27, 2017, 12:49:15 PM
kısa sürede 4.00 olurcular. yukarıdaki arkadasın zararının vebali üzerinizedir. kesin sizin gibi internette atıp tutanların gazına gelip almıştır 3.75ten dolar.

full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
June 26, 2017, 06:14:44 PM
15 Mart'ta 3.75'ten aldığım yüklü bir miktar doların kahrını çekiyorum hala   Angry    Daha fazla kahrolmadan doların toparlamasını istiyorum, keşke temennide bulunmanın daha ötesinde yapabileceğim bir şey olsaydı  Tongue   Smiley
sr. member
Activity: 700
Merit: 270
June 25, 2017, 11:17:06 AM
Bu başkanlık seçimi dalgasına doları tutuyorlar şu an ama nereye kadar bir kopacak tutamayacaklar işte
işte başkanlık geldi istikrar falan diye göstermelik

Nereye kadar tutacaklar bende bekliyorum açıkçası çok uzun soluklu olmayacak gibi duruyor hatta 3-5 indirip düşüyor diyede gösterirler. Cheesy
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
June 25, 2017, 10:01:14 AM
başbakan dün bankalara faizi düşürün tren kaçıyor bak diyordu.
düşürmeyene bişey yapmıcaz ama bizimde karşı koyacak gücümüz var diyor.

şimdi bunu sokaktaki vatandaş yiyebilir.ama banka nezdindeki kuruluşun hükümetin elinde böyle bir güç olmadığını
ve bunun bir tehdit olduğunu gayet açık açık anladığını düşünüyorum.
ekonumisi tehditle işleyen bir hükümetin piyasasının normal olmasını beklemek gereksiz sanırım.
dolar yükselmiyorsa sadece yükselmesini istemiyorlardır.yoksa 3 havaalanı yapmakla dolar ne düşer ne yerinde durur

On yıl önceki faizle şimdiki faizi karsilastirin bakalım devlet tehdit mi ediyor görürsünüz Wink
Bu kafalardaki 3. Dünya ülkesiyiz imajindan kurtulun . Bizi öyle gören daha doğrusu görmek isteyen diğer devletlerdir.
hero member
Activity: 644
Merit: 504
June 24, 2017, 11:39:59 PM
Her şeyin dolara endeksli olduğu uydurmadır. Dolara endeksli petrol'dür, doları güçlü kılan da budur başka bir numarası yok. Siz bir şeyleri bir yere endekslemek istiyorsanız, malı nereden aldığınızda bağlıdır, Türkiye'den alıyorsan tl'ye endekslidir. Çinden alıyorsan Yuan'a endekslidir. Türk lirası değer kaybettiğinde ihracatın artması bu yüzdendir mesela. Paran değersiz olduğu için yabancı senden malı daha ucuza temin eder. Paramız değersiz öldük bittik olayı da pek bir numara değildir, sen içerideki enflasyonu sabitleyebiliyorsan kralsındır örnek Çin. Ama saf tüketiciysen o enflasyon asla frenlenmez.

Gerçekler çok farklı. Dolar balonunun yakın zamanda sobalarda yakılan Alman markına döneceğini düşünüyorum. He bu bizim ne önemi olacak hiç bir önemi olmayacak, sonuçta her türlü tüketim ülkesiyiz. Sömürülmeye devam. 10 sene Almanya'nın ürettiği tok kapı sesli otomobiline çalışan bir ülkeden ne beklersin ki  Grin
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
June 24, 2017, 06:54:25 PM
1 yıldır elimde tuttuğum dolarlarım var. Dolarda kalmamın tek sebebi paranın tl bazında değerini korumasını sağlamak. Aldığımız bilgisayardan içtiğimiz suya kadar her şeyin dolara endeksli olduğunu düşünürsek paranın erimemesi için yapılacak mantıklı bir hareket bence. Sene sonuna da dolar 4 lira olacak zaten. MBnin yıl sonu tahminleri her zaman -10 kuruş aşağı oluyor Cheesy
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
June 24, 2017, 06:02:36 AM

şimdi bunu sokaktaki vatandaş yiyebilir.ama banka nezdindeki kuruluşun hükümetin elinde böyle bir güç olmadığını
ekonumisi tehditle işleyen bir hükümetin piyasasının normal olmasını beklemek gereksiz sanırım.
dolar yükselmiyorsa sadece yükselmesini istemiyorlardır.yoksa 3 havaalanı yapmakla dolar ne düşer ne yerinde durur

vay be. doları istedikleri fiyata getirebiliyorlar yani. büyük bir güçmüş doğrusu Smiley

doları hükümetin istediği fiyatta tutması çok zor bir şey değil.
şu an dalgalı kur politikası var ama çinde sabit kur politikası var.
yani atıyorm bir yuan 0.1 dolar olarak sabit duruyor.
bunların hepsinin ayrı olayı var haliyle buraya yazmak gereksiz.
ama bizdeki durumda doların düşmesini yükselmesini hükümet yada krizler belirler.
paranın değerini düşürerek gelin bize yatırım yapın bizim işçimiz daha ucuza çalışır ham madde daha ucuz dersin.
bu şartlar altında geçici bir sıkıntı yaşarsın insanlar açız der yazarkasa fırlatır falan ama yabancı yatırım ile ileride gelecek parayı garantiye almış olursun.

bizim hükümet seçimlerden dolayı bu tür şeylere fırsatı olmuyor her sene seçim referandum yapınca standart bir ekonomik politika yerine populist kaynaksız sabit akışsız paralara meylediyor.boyle bir ekonomi de tehditle yürüyor.
sr. member
June 24, 2017, 05:01:05 AM

vay be. doları istedikleri fiyata getirebiliyorlar yani. büyük bir güçmüş doğrusu Smiley
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
June 24, 2017, 04:16:53 AM

full member
Activity: 266
Merit: 242
June 23, 2017, 11:15:12 AM
Bu başkanlık seçimi dalgasına doları tutuyorlar şu an ama nereye kadar bir kopacak tutamayacaklar işte
işte başkanlık geldi istikrar falan diye göstermelik
hero member
Activity: 504
Merit: 500
June 23, 2017, 09:39:00 AM
borsa 100bin oldu. siz daha dolar tutmaya devam edin Smiley

Bu forumda dolara yatırım yapan insan olduğunu sanmıyorum. Yatırımlarımız ister Bitcoin ister altcoin olsun, zaten dolar üzerinden hesaplandığı için doların yüksek olması hepimizin işine geliyor. Borsanın 100 bin olmasının dolarla ne alakası var anlamadım. Dolar 3.50 altını görmedi ve yakında yeniden 4 denemesi yapacaktır.

4 denemesi anca bu yılın sonlarına yada 2018 başlarına doğru olabilir.
sr. member
June 23, 2017, 02:18:58 AM
borsa 100bin oldu. siz daha dolar tutmaya devam edin Smiley

Bu forumda dolara yatırım yapan insan olduğunu sanmıyorum. Yatırımlarımız ister Bitcoin ister altcoin olsun, zaten dolar üzerinden hesaplandığı için doların yüksek olması hepimizin işine geliyor. Borsanın 100 bin olmasının dolarla ne alakası var anlamadım. Dolar 3.50 altını görmedi ve yakında yeniden 4 denemesi yapacaktır.

yanlış sanıyorsun. dolara yatırım yapan var. okumamışsın demek ki burda yazılanları
full member
Activity: 434
Merit: 112
June 22, 2017, 10:38:50 PM
hiçbir politikamızın sağlıklı olmadığını düşününce bu dolar 4 te olur 5 te 8 de 10 da 20 de
Pages:
Jump to: