Pages:
Author

Topic: Dolar ne olur ? - page 22. (Read 30639 times)

hero member
Activity: 1582
Merit: 520
April 26, 2017, 03:01:31 PM
Dolar referandum sonrasında düşüşe geçti anlaşılan dış borçlanma dolar üzerinden yapılıyor ve ülkeye bu fona devredilen ve likidite sağlamak için kullanılan ve teminat gösterilen Türkiyenin varlıkları işe yarıyor ve bu hükümet dış borçlanmayı daha da arttırıyor ama bu böyle gitmeyecek görünen gerçekler ekonomi hiç iyi değil bir yerde bu patlayacak ve dolar alacak başınıgidecek.
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
April 26, 2017, 02:35:40 PM
borsacı bir arkadaşla sohbet ettik bugün. dolar 2,5tl seviyelerine gerileyecek diyordu. Undecided nekadar inandırıcı bilmem

insanoğlu ne tuhaf. dolar biraz artıp 3,80 lira görünce 7 lira olacak diyenler türemişti. buralarda duramaz aşağı düşer dediğimiz zaman işitmediğim hakaret kalmadı, sonuç ortada

şimdi de biraz düşünce hemen 2,5 liraya kadar düşecek diyenler türüyor. Smiley

Sen ne ayaksın arkadaşım, sen değilmiydin doların yönü yukarı yönde demedin mi, sende her devrin adamı olmuşsun kardeşim, bu dönemde çok yaygın bir davranış bozukluğu.

ayak mayak ne biçim laflar bunlar ya. valla sıkıldım artık

evet dolar 5.5tl olacak ama birkaç sene sonra. önce 3,35 görecek.

öyle roket gibi çıkmak yok. roketleyeceğini sanıp bir haftada uçacak kaçacak diyerek insanları gaza getirenlere laf ediyorum ben.

O zaman refarandumdan sonra 4 olacak diyenlere ne hakla rencide ediyorsun, daha üzerinden bir hafta geçmiş ? Ne kadar toy olduğun bu kadar fevri davranmandan belli.

Ne sacmaliyorsun sen ya? Ben kimseyi rencide etmedim. Sen kendi uslubuna bak once.

Referandumdan once 4 olur dediler. oldumu? Olmadi. Eee. Demek ki adamlar yanıldı bu kadar basit.

Sacma sapan konusuyorsun resmen ya. Bi mesajin da hakaret icermesin efendi gibi yaz. Toy moy ne ya. Seni cebimden çıkarırım ben. Hadi git işine. Ignored.

Amk salağı, bu forumda senin kadar beyinsizini görmedim, gel iddia girelim dolar 3.35'i görmeyecek, iddia girmeyeceksen ve hala yazıyorsan orospu çocuğusun.

@Lmmee git götünün kıllarını aldır amk ayısı
sr. member
Activity: 532
Merit: 251
April 26, 2017, 01:50:16 PM
Günlük düşünmeyin arkadaslar gectigimiz ayda boyle olmuştu nisanin girmesiyle beraber dolar 75 yapti bilginize. Mayista farkli senaryolar var 8li rakamlar bile gündeme gelebilir

mayıs ayında yirmibeş 25 tl olabilir. ytd
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
April 26, 2017, 05:46:03 AM
Günlük düşünmemek gerek millet evvelsi aylarda, Mayis ayinda  farkli aksiyonlar bekiyorum amerikan dolarinda

legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
April 26, 2017, 01:20:06 AM
borsacı bir arkadaşla sohbet ettik bugün. dolar 2,5tl seviyelerine gerileyecek diyordu. Undecided nekadar inandırıcı bilmem
Dolar 2.5 olması icin Tr nin inanılmaz atılımlar yapması lazım. Dünyadan pozitif olarak ayrısması lazım. cok hayalperestmiş arkadasın. ayrıca borsayıda suan suni olarak yukselttiklerini yukardan kucuk yatırımcıya mal yıgdıklarını düsünüyorum. ne zaman tarihi zirve lafını duysa vatandas borsaya hucum eder yabancıda kafaya cakıverir
sr. member
April 25, 2017, 11:42:12 PM

insanoğlu ne tuhaf. dolar biraz artıp 3,80 lira görünce 7 lira olacak diyenler türemişti. buralarda duramaz aşağı düşer dediğimiz zaman işitmediğim hakaret kalmadı, sonuç ortada

Sen ne ayaksın arkadaşım, sen değilmiydin doların yönü yukarı yönde demedin mi, sende her devrin adamı olmuşsun kardeşim, bu dönemde çok yaygın bir davranış bozukluğu.

öyle roket gibi çıkmak yok. roketleyeceğini sanıp bir haftada uçacak kaçacak diyerek insanları gaza getirenlere laf ediyorum ben.

O zaman refarandumdan sonra 4 olacak diyenlere ne hakla rencide ediyorsun, daha üzerinden bir hafta geçmiş ? Ne kadar toy olduğun bu kadar fevri davranmandan belli.

Ne sacmaliyorsun sen ya? Ben kimseyi rencide etmedim. Sen kendi uslubuna bak once.

Referandumdan once 4 olur dediler. oldumu? Olmadi. Eee. Demek ki adamlar yanıldı bu kadar basit.

Sacma sapan konusuyorsun resmen ya. Bi mesajin da hakaret icermesin efendi gibi yaz. Toy moy ne ya. Seni cebimden çıkarırım ben. Hadi git işine. Ignored.
sr. member
April 25, 2017, 04:57:28 PM

Dolar zaten Bakarsan eğer şu an düşmesi bir şey kazandırmayacak. Sonuçta türk lirası zaten değer kaybetmiş durumda. Yukardada yazmıştım yine tekrarlıyım 3.50 aşağısını görse bile tekrar hızlı bir şekilde yükselir ama bu ne zaman olur bilinmez çok fazla aşağıya ineceğini hiç zannetmiyorum açıkcası büyük sürpriz olur.

3.50 aşağısını görmez gördüremezler, aslında görür mekez bankası tahmini göz önünde bulunursa, ama 10-15 puanlık artış olacak ocaktaki gibi.

Ocak ayına baktığımız da
Gecelik Faiz oranı
Gelen 8, 00 Beklenen 8, 50 Önceki 8, 00
Bir haftalık Repo faiz
Gelen 9, 25 Beklenen 9, 25 Önceki 8, 50

Gecelik Borçlanma Faizi
Gelen 7, 25 Beklenen 7, 25 Önceki 7, 25
Sonuç USD/TL 3, 74 ten 3, 8263 seviyesine sert bir hareket gerçekleşmiş.
full member
Activity: 240
Merit: 102
April 25, 2017, 04:52:17 PM
evet çıkarsa zaten dolar 1-2 ay yükselmez sürekli yerinde sayar , ellerindeki tüm kozları oynayacaklar sonrasında ise yükselişe geçtiğinde bulunur bahaneler.

her zaman söylüyorum üretmeyen bir ülke facia gibidir. Üretmekten kastım yol,köprü,hastane değil.

saygılar.
hero member
Activity: 882
Merit: 507
April 25, 2017, 04:41:04 PM

Dolar zaten Bakarsan eğer şu an düşmesi bir şey kazandırmayacak. Sonuçta türk lirası zaten değer kaybetmiş durumda. Yukardada yazmıştım yine tekrarlıyım 3.50 aşağısını görse bile tekrar hızlı bir şekilde yükselir ama bu ne zaman olur bilinmez çok fazla aşağıya ineceğini hiç zannetmiyorum açıkcası büyük sürpriz olur.
sr. member
April 25, 2017, 04:24:48 PM

sr. member
April 25, 2017, 04:21:38 PM

sr. member
April 25, 2017, 04:18:12 PM

sr. member
April 25, 2017, 12:43:50 PM

sr. member
Activity: 350
CrowdWiz
April 25, 2017, 12:28:21 PM
hero member
April 25, 2017, 10:01:42 AM
25 şubat tarihli yorumum hala geçerlidir.

3,55ten tepki bekliyordum ve gerçekleşti, 3,75-80 üzerinde tutunursa yeni zirve görebiliriz ki bu 4,50 olur en fazla. 7tl imkansız görüyorum.
ama bu tepki sınırlı kalır ise çok daha aşağı seviyeler, 3,30-3,10 gibi yerler mümkün.

Merhaba,
Kısa vade 3,76 gibi satış yerse 3,67'yi öngörüyor musunuz? 3,67 sonrasında tekrar 3,74 olabilir mi? İyi forumlar dileklerimle.

şu an zaten kısa vadede 3,7466dan satış geldi. 3,61 kırmazsa yukarı gitmeyi ve 3,80 test etmeyi isteyecektir.
3,55ten alanlar satıp karı cebe koydular ve izliyorlar.

bugün itibari ile 3,61 direnci çalıştı. buradan destek alıp 3,75 üzeri tutunursa yeni rekorlar görürüz.
3,61'i de kırarsa 3,58 takip edeceğiz. 3,58'in aşağısı uçurum, iki sene boyunca dolar bahsini kapatacağız anlamına gelir.

seçime kadar uçar kaçar 4,00 olur diyen kaybedenlerin hakaretlerine gereken cevabı verdiğimize göre yeni duruma bakabiliriz.

an itibari ile dolar 3,65tl. buralardan 3,62ye kadar kademeli alırım, 3,72ye gelince satarım. 3,75in üzerine atıp tutunduğunu görürsem tekrar alırım ve 4.05e kadar elimde tutarım. 3,70li seviyelerde tutunamayıp aşağı düştüğünü görürsem her zaman dediğim gibi dolar bahsini kapatırım.
haftasonuna riski dağıtarak bölmek en mantıklısı.

an itibari ile usdtry: 3,57
dolar 4.0 olur diyenler neredeler?

benim için dolar bitmiştir. zaten almıyordum, sadece takip ediyordum. artık takip de etmeyecek ve borsanın 100k olmasını seyredeceğim. size iyi tatiller, seneye görüşürüz.
bir kac saat once Bist kırmızıya düştüydü ama dilerse koyu kırmızı olsun, bir kere terste kaldim, bir daha kapisinin onunden gecmem
sr. member
Activity: 546
Merit: 262
April 25, 2017, 07:33:45 AM
AKPM Türkiye'yi tekrar denetim altına aldı(2004 yılında Türkiye denetimden çıkmıştı,bu karar ile birlikte denetimden çıkıp denetime tekrar giren ilk ülke olduk) dolardaki düşüş ivmesi şuan tersine döndü
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
April 25, 2017, 07:07:45 AM
Arkadaşlar burda bir şeyleri kararlaştıralım herkes doların düşeceğini sanıyor bunu sakın düşünmeyin. Bu düşüşün nedeni ekonomi iyiye gittiğinden değil mb'nin rezerv durumuna bakın anlarsınız durumun ne olduğunu şu anda ekonomi iyiye gitmiyor çok yakın zamanda bir takım anlaşmalara gidilecek çünkü başka bir çare yok.

legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
April 25, 2017, 05:50:23 AM
Burada kısa vademi uzun vademi olduğu cok belirtilmiyor. uzun vadede doların yukseleceğini düşünmeyen yok heralde. aslında herkes aynı lafları ediyor ama farklı yonlerden konusuyor. Ben sahsen her ay duzenlı olarak dolar alıyorum aldıgım rakama cok takılmıyorum. 3.80den aldıgımda var 2.50den aldıgımda. bu seviyelerde kalırsa bu ay normalden bıraz daha fazla almayı dusunuyorum. 3.50 benim icin artık doların dibi dahada altına sarkacagını cok dusunmuyorum.
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
April 25, 2017, 05:41:05 AM
Ne diyim. Umarım sizden etkilenip dolar alan olmamıştır

Umarım siz de dahil internette tanımadığı birinin yazdığı bir yazıdan etkilenip hiçbir emtiaya yatırım yapan olmamıştır. Böyle bir yatırım planının düşüncesi bile korkunç. Smiley
Düşünsene 3.57'den dolar satıyorsun ve 6 ay sonra baktığında dipten satmış olduğunu görüyorsun. Wink
hero member
April 25, 2017, 02:30:09 AM
amerikan vergi reformu var yarin, trump reis seçim vaatleri arasında yer aliyo ve bu nedenle maalesef dolar tahmin etmet çok zor.
Pages:
Jump to: