Merhabalar,
Son bir kaç gündür üzerinde çalıştığım bir proje nedeniyle foruma çok müdahil olamıyorum, bu arada gönüllü olarak oyunun moderatörlüğünü yapan master ziyadesiyle tüm süreci yönetiyor yeri gelmişken ona da teşekkürü borç bilirim.
Öncelikle tüm oyunculara olumlu ya da olumsuz her türlü geri bildirimlerinden dolayı teşekkür ederim, bizim için hepsi faydalı geri bildirimler bunu rahatça söyleyebilirim.
Bu bir strateji oyunu, yani karşınızda gerçek rakipler var haliyle kuralları çok iyi oturtmak gerektiği su götürmez bir gerçek, ancak kuralların oturması için bazı konuları deneyimlemek bazı senaryoları yaşamak gerekiyor, oyunu ne kadar test edersek edelim bazı koşulları yaratmak test aşamasında mümkün olamıyor ne yazık ki, örnek vermek gerekirse oyuncunun birisi çıkıp tüm pasif oyunculara savaş ilan ediyorum yazdı savaş ilanları alanına, adamın pratik zekası önünde saygıyla eğiliyorum test aşaması boyunca ne benim ne de diğer tester arkadaşların aklına gelmemişti bu
, yani ilk başta bu kuralı koymamız bu durumda imkansızdı deneyimlerimiz sonucunda ortaya bir kural çıkmış oldu.
Tarih boyunca insanlık yaşadığı her olay ve her deneyimden sonra toplum kurallarını şekillendirdi, örneğin 1970 'li yıllarda televizyonlarda sigaranın sağlığa faydalı olduğu yönünde görüntüler izlerdiniz hatta bazı çizgi filmlerde karakterlerin ağzında sigara olurdu, ama yıllar sonca kurallar değişti kanunlar artık sigaranın sağlığa zararlı olduğu çizgi filmlerde asla sigara kullanılamaması gerektiği yönünde değişti. Bu nedenle oyunun ilerleyen kısımlarında kuralları değiştirebilir yeniden düzenleyebiliriz bu bizi değil sizi korumak amacıyla yapılan değişiklikler olacaktır yoksa kural yok kanun yok herkes birbirine saldırsın der işin içinden çıkardık elbette.
Gelelim forum konusuna, bu konuda yapılan eleştirileri çok yersiz buluyorum açıkçası, bunu çok sevmem ama en basit ogame'i örnek alalım, orada da oyuncular savaş ilanlarını forum üzerinden yaparlardı ama kimsenin buna itirazı olmazdı zaten doğru olan da bu hiç oyun içinde ayrı bir yerde savaş ilanları adında bir mecra açmayı düşünmemiştik ancak yine sağolsun master böyle bir öneride bulundu, yapılacaklar listesine eklendi, ancak bu sistem getirilene kadar savaş ilanlarının duyurusunun yapıldı yer yine platoon game official forumu yani bu konuyu tartışmaya gerek yok.
Oyun'daki reklam konusuna gelince, birisi "bence aliser oyuna reklam alamıyor ondan oyundan vazgeçti" yazmış çok ayıp, gerçekten çok ama çok ayıp, zamanı gelince bunu söyleyen arkadaş zaten yanlış bir cümle kullandığını görecektir reklam konusunda çok fazla şey söyleyemem forum üzerinden ne yazık ki.
Özetle,
Platoon tamamen eğlence amacıyla geliştirilmiş, bitcoin sisteminde eşsiz bir yere sahip tamamen farklı bir oyun, her geçen gün farklı bir açığı kapatıyoruz ve çoğunlukla bu oyunun geliştirilmesinde ve yönetilmesinde gönüllülük usulü geçerli yani burada insanlara hakaret ederken, haksızlık ederken biraz elinizi vizdanınıza koymanızı bekliyoruz.
Oyun içerisinde hem eğlenip hem bitcoin kazanıyorsunuz bir çok oyuncu kayda değer çekim yaptı keşke onlar buraya bu olumlu deneyimini yazsalar ama onları da eleştirmiyorum herkesin kendi seçimi.Son olarak master görevini fazlasıyla yerine getiriyor ve olağan üstü bir hassasiyetle, herkese eşit davranıyor ve hatta oyundan kaynaklanan sorunları bile profesyonelce idare ediyor bu konuda tüm oyuncularımızdan master'a karşı biraz daha saygılı olmasını rica ediyorum.
Saygılarımla
aliser
Hatalar her iki taraftada mutlaka olacaktır. Ve hatalar oldukça daha iyi geliştirmeler gelecektir. Biraz sabırlı ve sakin olmalıyız hepimiz.
Aliser e gerçekten teşekkürler; ilk btc çekimimi yaptım bugün, hem eğlendirip hem kazandıran, ve hiçbir şey yatırmadan kazandıran bir oyunu kurgulamak, devam ettirebilmek bence büyük başarı.