Pages:
Author

Topic: Elhamdülillah ekonomimiz 2018 ilk 3 ayında %7.4 büyüdü - page 3. (Read 946 times)

newbie
Activity: 238
Merit: 0
valla bence bu tip şeyleri yapmamak gerekiyor, toplum hepten kutuplaşıyor, uç noktalara iteleniyor
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Bu basligi acan arkadas,  beyin 404 not found durumda suanda.  Yandi kul oldu kafalar.  Kafa bedende degil artik. 
Saka bir yana da ne düşünüyordur suanda cok merak ediyorum.
member
Activity: 252
Merit: 11
fatih portakalın dediği gibi aklımızla dalga geçiyorlar. ekonominin büyümesi diye borçların büyümesinden falan bahsediyorlarsa doğru söylüyorlar. borçlarımız çok büyüdü çok
full member
Activity: 353
Merit: 100
Ekonomi ithalat tüketim ile büyüdü denebilir yalnız söylene rakamlar inandırıcı olmaktan uzak. İnşaat ile büyüyen ekonomi inşaat yüzünden çökmek üzere. elde 800 bin adet satışa hazır konut var, nakiti olanın kral olacağı günler yakın.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
bu kadar rakamlarla oynamak ekonomiden anlayan insanları salak yerine koymak küçülür daralırken büyüyoruz diyebilmek. helal olsun
newbie
Activity: 70
elhamdürillah enflasyon yüzde 15 açıklandı, elhamdilillah dolar beş oldu, elhamüllah bir kg peynir 20 lira.
newbie
Activity: 80
buraya bile siyaset karışmış Cheesy
member
Activity: 476
Merit: 10
Bu ekonomik buyume ansıl değerlendiriliyor gerçekten şaşıyor madem ekonomi buyudu gsmh da artması lazım yani vatandaşın cebindeki para artacak yada alım gücü
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Ekonomimizin büyüdüğünü düşünmüyorum bu gerçekleşen olay olsa olsa şişme olur doğru düzgün bir üretim yokken nasıl bu buyume gerçekleşir yada hangi alanda bir iddamız var ?
member
Activity: 322
Merit: 11
Ekonomimiz mi büyüdü ihracat rakamları mı büyüdü. Lan borcumuz artıyor buradan akan para ile ekonomimiz büyüdü diye mutlu oluyor andavallar.
Nasıl bir ülke olduysak
newbie
Activity: 77
Kullanılan verilere bakıldığında kandırıldığımızı kolayca anlarız. Bütün dünyayı bizim gibi sanıyorlar elin oğlu yemez. İthalatımız deli gibi arttı bu da büyümedeki en büyük etken ama bunun bize zarardan başka hiçbir katkısı yok çünkü yaptığımız ihracatla çok büyük fark var aralarında
newbie
Activity: 70
Hep büyüyoruz da nereye büyüyoruz bir kere biz büyüyorsak dünyada büyüyor ayrıca ekonomimiz büyüse bile paramız sürekli değer kaybediyor dolayısıyla insanımız alım gücü düşüyor buda bu büyümelerin koftiden olduğunu gösteriyor !
newbie
Activity: 126
Herşey ortada sanırım içimize doğru büyüdü farkedemedik. Geçen haftalarda market alışverişi 350-400 civarı tutarken bu hafta 700 lira ile kapattık bu da büyümenin göstergesi sanırım.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Evet ekonomimiz büyüyen ve gelişen bir ekonomi bunun yani sıra biazda enflasyondan bahsetsek mesela tekrar çift haneleri gördük zamlar konusu ap ayrı bir konu
newbie
Activity: 182
büyüme rakamlarına en çok etki edenlerden biri inşaat sektörü. geçenlerde emlak kredileri için indirime gittiler. satamadıkları için öyle keyiflerinden değil. ne yapacaksın? gidip bankadan kredi alıp o emlağımı yiyip, içeceksin. bu kadar inşaat sektörüyle iç içeyiz. yurt dışında bu firmaların ülkeye katkısı parasal olarak ne kadar?
newbie
Activity: 79
Çok şükür büyüyoruz beee !!!!!
full member
Activity: 392
Merit: 101
Tuik denilen kendi icinde yatista memurlarin amirlerin seflerin bu gun ne sacmalasam dedigi kalkinma hizimizi Almanyadan fazla gosteren kurumdakiler ne kullaniyor cok merak ediyorum

Rakamlarla oynamak kolay örnekleminizi, evreni temsil etmeyecek bir kesimden seçerseniz sonuçları maniple edersiniz ama ancak kendinizi kandırırsınız insanlar da size kıçıyla güler.
full member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
Hala bu konusuluyor olmasi bile inanilmaz.  Ekonominin iyiye gitmedigi ispatlanmasina ragmen bu denli buyumeyi konusmak son derece yersiz ve gereksiz.  Gunesten uzaklastikca golgede buyur ama burada  onemli olan golgenin büyümesi degil,  gunesten uzaklasmadir.

bir adama 40 kere deli dersen deli olduğuna inanırmış. Bize de bir yalanı devamlı söylüyorlar. Artık inanıyoruz biz de o yalana. Zannediyoruz ki Türkiye büyüyor ama diğer ülkeler hep bittiği için böyle sıkıntılar çekiyoruz.

Nasıl olsa yiyen var gönder gitsin matığındalar sokağa çarşıya çıkan halinden memnun değil ihtiyacı olan bir malzemeyi alırken kırk kere düşünüyor insanlar ekmekler bile pahalanmasın diye gramajlar düşürülüyor.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Konuya yorum yapayım dedim ama bir de baktım ki birileri istatistik dersi veriyo birileri ona cevap.. seviyeli bir tartışmada olsa konu dışına çıkılması biraz gerilime neden olmuş ..büyüyen ekonomiye yorum yapamadım bile..
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
Tuik denilen kendi icinde yatista memurlarin amirlerin seflerin bu gun ne sacmalasam dedigi kalkinma hizimizi Almanyadan fazla gosteren kurumdakiler ne kullaniyor cok merak ediyorum
Pages:
Jump to: