Pages:
Author

Topic: Elhamdülillah ekonomimiz 2018 ilk 3 ayında %7.4 büyüdü - page 7. (Read 946 times)

legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Ben rakamlarin oynandigini dusunuyorum. Ayrica buyümenin uretime donuk olmadigi gercek. Siz ortaliga bir suru betonu dikin sonra soyle büyüdük boyle büyüdük rakamlariyla caka satin.. Fabrika kurmadan bu büyüme rakamlari asla halka yansimayacaktir..
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
Kafalar zehir maşallah  Smiley Acaba ne tarafa doğru büyüdü biz de gidip baksak. Rakamlarla olmaz büyüme çık sokağa bir bak, patatesin kilosu 4 liranın üstünde, patates. Hep büyüsen ne olacak, refah düzeyimiz hep geri giderken.
member
Activity: 462
Merit: 42
ekonomi büyürken benim cebimdeki tl niye küçülüyor benim param kalmadı ekonomi küçülsün o zaman Smiley napayım para gidiyor böyle
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Bu buyume oldu da hala neden paramiz deger kaybediyor. Dolari sadece faiz arttirmaya durdurabiliyoruz. Bunlar ekonomimizi daha da kotuye sokacaktir.
newbie
Activity: 28
İnşaata dayalı büyümeleri hiç tasvip etmiyorum. Bence gerçek büyüme  imalat sektörü ve ihracaatla olmalı. Bunu ikisiyle olmayan büyüme, ilerleyen dönemlerde mutlaka sıkıntı getirecektir.
aynen para betona akıp gidiyor böyle olmazki üretim nerde az miktar
member
Activity: 448
Merit: 33
İnşaata dayalı büyümeleri hiç tasvip etmiyorum. Bence gerçek büyüme  imalat sektörü ve ihracaatla olmalı. Bunu ikisiyle olmayan büyüme, ilerleyen dönemlerde mutlaka sıkıntı getirecektir.
member
Activity: 546
Merit: 10
TCMB'nin hazırladığı gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybını gösteren grafiğe baktım bugün. Emin Çapa'da olmasa bilemeyeceğiz. En fazla değer kaybeden biziz. bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de değer kaybediyor ama onlar hep paralel, yan yan gidiyor bizimki aya uçtu aya. ekonomimiz şu kadar büyüdü bunlar benim için önemsiz. faiz, enflasyon, dolar kuru beni bunlar ilgilendiriyor.
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
%7.4 büyümüş olabilir de nasıl büyüdü ne ile büyüdü bu büyüme sürdürülebilir mi? Yoksa büyürsün sorun yok. Rakamlardan ziyade içeriği dikkate alınmalı bence.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
2018 ilk 5 ayında yabancı para birimleri karşısında TL %20 eridi. Elhamdülillah değil El-fatiha demek lazım.
2017 de 197 milyar ithal edip 157 ihraç etmişiz, 40 milyar dolarcık açık vermişiz bir El-fatiha da buraya gelsin.
Tüik in verileri yabancı ülkeler tarafından güvenilir bulunmuyor ve şöyle bakınca enflasyon sepetine müdahele milli gelir hesabına müdahele falan kim bilir büyümeye neleri kattılar, behey doğru olsun bu tarz ekonomik verileri iyisiyle kötüsüyle vermek lazım. Muhalifi yalnızca kötü verileri iktidarcısı da yalnız iyi verileri söylediğinde bu işin pek bir tadı kalmıyor.
jr. member
Activity: 154
Merit: 3
Çöken bir ekonomi icin bunu soyleyebiliyor olmak sasirtici. buyuk bir buyume yok ortada bu yuzden bununla ovunmek sacma.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Rakamlarla oyananıp gerçekleri gözden gelmemezlik olmaz, kim ne kadar büyümüş bunları bırakalım reelde halkımız ne kadar büyüdü, alım gücü arttı mı, işsizlik enflasyon, cari açık azaldı mı bunlara bakalım
member
Activity: 350
Merit: 11
Burda gözden kaçan çok eksik var .Ekonomi 7,4 büyümüş olabilir ,lakin kimin ekonomisi büyüdü ? he ülke ekonomisinden bahsediyorsan bu büyümede halka yansıyan bir şeyin olması için fakir nüfusun azalması lazım , maalesef bizde tam tersi zenginin malı artıyor .
hero member
Activity: 756
Merit: 505
ekenomi büyümüş. yüzde bilmem kaç olmuş yok bilmem ne raporları açıklanmış gidişat iyiymiş vs. vs... bunların benim için önemi yok. ben bir ay önce pazardan 0,75 kuruş ile 1.25 TL arasında değişen fiyatla kuru soğan alıyordum. şu an 2 ile 2,5 TL arasına fiyat marketlerde 3ü buluyor. ben buna bakarım. rakam şimdi küçük gelebilir gözünüze ama oran yaptığınızda %100 lğk bşr artışa tekabül ediyor.
o da şu demek oluyor; 60- 70 TL ye gördüğün asgari pazar alışverişin sebzen meyven yemekliğin şu an 2 katı demek oluyor. bunu haftalığa vurduğunda 200- 250 TL bazında bir artış demek.
çalışanlara 250 Tl zam mı yapıldı? milletin alım gücü düştü.
diceğim o ki o grafikler yüzdeler oranlar büyüme falan hepsi traş özetle.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Sadece ekonominin büyümesi; cari açığın kapanması hatta ihracatın ithalattan fazla olmasıyla, katma değeri yüksek teknoloji ihracatıyla desteklenmediği sürece hiç bir anlamı yok.

ben devletin ekonomisinin bir ailenin ekonomisi gibi düşünürüm. Bu ailenin bireyleri arasında dönen para her yıl artıyor bu iyi bir şey olarak görülebilir fakat sıkıntı bu ailenin her ay borcu daha fazla artıyor. her ay bankalardan diğer ailelerden borç almak zorunda kalıyor. Bu gerçek manada bir büyüme sağlamaz bizde. İşin kötü tarafı bu daha büyük zarar oluşturur aslında.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
Asil sorun buyuyememek degil zaten ekonomimiz diger ulkelere gore cok az gelisiyor ve otomatikmen geride kaliyoruz.
newbie
Activity: 168
İstatistik sizin girdiğiniz verilere göre büyük resim hakkında fikir edinme sanatıdır bence. Burada önemli olan verileri manüple etmeden büyük resimi temsil eden bir örneklem seçimi de önem kazanıyor.
jr. member
Activity: 82
Ekonominin büyümesini öyle finansal verilerle uğraşarak değilde daha mantıklı ve somutsal olarak yaklaşalım. Ülkenin geliştiği üretimiyle doğru orantılıdır. Eğer tarım, hayvancılık ve üretim konusunda her geçen gün büyüme varsa, tarımla uğraşan halinden memunsa, hayvancılık yapan kar yapıp halinden memnunsa brşeyler büyüyor demektir. Olayı siyasi malzeme haline getirmeye gerek yok, herkes halini vaktini akrabasını, mahallesinin yaşama kalitesini bilir...

Mesele ama surda güzel kardesim... tarimci hayvanci iyi para kazaniyorsa bu dogal olarak fiyatlari yükseltir... bu gayet normaldir dünyanin en gelismis ülkeleri ve sehirlerinde gida ürünleri cok pahalidir misal Lonrda veya Tokyo... niye? Cünkü kimse hayvancilikla ugrasmak istemez bilgisayar basinda parasini kazanir ve o hayvacilik isini yapanda ona göre fatura keser...
jr. member
Activity: 82
beyin yakıcı bir konu bu lan

düşün ekonomi %7,4 büyüdü ancak paran 1 ayda %30 değer kaybetti hahah adamlar nasıl bir kafa yaşıyor kaybı söyleyen yok.

Sana söyle anlatiyim senin misal 10 tane bitcoinun var... bunlarin bugünki degerli nerdeyse 70,000 dolar... gecen sene 11 inci ayda 200,000 dolardi... simdi senin kayibin 130,000 dolar mi yada 0 mi? sonucta 10 tane bitcoinun vardi ve hala 10 tane bitcoinun var.. degisen birsey yok... yane 1 saat calisip 10 ekmek aliyordun (misal) ve hala 1 saat calisip 10 ekmek alabiliyorsun... asil kriz disardan aldigin gida ve aletlerde basliyor cünkü o durumda bitcoinlarini bozmaya mecbur kaliyorsun... Arkadas gibi bos bos anlamadigimiz konulardan konusacagimiza biyerden tutsak bu Cennet vatanimizi nerelere getirebiliriz ama iraacat yok.

Misal ben Karadenizliyim ve Karadenizde dünyanin 50% findigi üretilir... yane dünyada iki findikdan biri Karadeniz bölgesinden gelir. Simdi eskisi gibi degil kimse sadece karin tokluguna calismak istemiyor, cocuklara iphone, nike ayakkabi ve araba sart olmus günün sartlarinda ve ona göre de isciligi cok olan findigin maaliyeti artiyor... dogal olarak findik fiyatlari patliyor... aslinda bu Ülkenin gelismesinin bir gösterir ama gelde bunu "ülke batiyor" diye algilayanlar var... bizim Köyde (Rizede) kadin iscilerin günlük yegmiyeleri 150 lira oldu (yane bugünki kurda bile 25 dolardan fazla para yapiyor) bunu bi 22 isgünü ilen carpsan 25 x 22 = 550 dolar yapiyor... yane kadin diyorki 550 dolardan asagiya calismam, demek ki bir nevi bi rahatlik var ve bu fiyati ödeyen de... ekonomiden, matematikden anlamayan biri, hic amerika, almanya avrupa görmeyen birisi icin gayet normaldir bunu anlamamasi ama ekonomi öyledir ister begen ister begenme...

Hem yukardaki arkadasa diyecegim sudur: Demiski gelismis ülkelerde gelirler daha cok homojendir... misal amerikada 44% yilda 30,000 dolar veya daha az kazanir... 3% ise 250,000 dolar veya daha fazla...
Veya Almanyada nakit servetin (5 trilyon euro) 66% ilk 10% undur... geri kalan 33% 40% ve en alt 50%lik kisimin nerdeyse yok denecek kadar nakit serveti vardir... yane bulasikmakinsei bozulsa kredi cekecek durumda...

ama sen tabiiki gelismis ülkeler olarak almanya ve amerikayi kast etmedin... Mars veya Saturnu demistin dimi?  Wink
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
'İstatistik koskocaman bir yanılgıdır' diyen bir arkadaşım vardı o geldi aklıma. Bu kadar dehşet yükselme içerisindeyiz madem de bunun yansımasını kendimizde nasıl göremiyoruz aklım almıyor  Undecided
newbie
Activity: 210
2018 ilk ayında %7,4 büyüme güzel karşılanmalı. ama bu büyüme rakamları ülkeye gelen yatırımlarda güvence olduğu içinyabancı yatırımcının ilgisini çekiyor.  dünya ekonomisi ile kıyaslama yaptığımız zaman büyüme oranları gayet güzel
Pages:
Jump to: