Pages:
Author

Topic: Elhamdülillah ekonomimiz 2018 ilk 3 ayında %7.4 büyüdü - page 4. (Read 946 times)

legendary
Activity: 1264
Merit: 1008
Tüm dünya bize götüyle gülüyor gibi hissediyorum. Her yıl maaşı dolar bazlı olarak eriyen biz, büyüdük diyen yine biz hey Allah'ım ya.
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
tersten mi büyümüş? enflasyon oranı bugün açıklandı %15.39.. gıdaya, benzine, otomotive herşeye zam! beyin yoksunuzunuz bu haberlere inanıyorsanız yobazın çomarısınız!
full member
Activity: 504
Merit: 120
Bize büyüyen birşeyler var ama bu kesinlikle ekonomi değil. İşin ilginci o kadar büyüyüp rahatsız edecek noktaya gelmesine rağmen halen rahatsız olmayan büyük bir kesim var. İlla g.tümüze girmesi gerekiyor onun sanırsam. Sonumuz hayrola.
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
Bana göre büyümenin en önemli göstergesi vatandaşın refah seviyesinin artmasıdır. Şimdi birisi bana çıksın desin son 1 yıl dan bu güne refah seviyem artı diye. Kimse kimseyi kandırmasın, hergün yükselen fiyarlar ferahımızı düşürüyor.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
Ekonomimiz büyüyor ve pazarda fiyatlarda büyüyor.  Tv de haber yapıp soğan patateşekkür düştü diyorlar ama daha bugün pazardaki fiyatlar 6 TL.  Ama ekonomimiz büyüyor.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Bende bu büyümeye anlam veremiyorum herked borç içindr dış borcun durumu belli dolar ortada ama her ay büyüyoruz bir gariplik yok mu bunda  Huh
jr. member
Activity: 252
elin conisi 1 telefon çıkartıyor bizim paramızla 6000 TL, dolar kuru uçuyor 10.000'e bile gelir. Türk lirası değersiz, hayat pahalılığı var. bizim karnımızı ekonomik büyüme doyurmuyor. büyüyen malum sektördekiler. onlar zenginleşiyor, halk hayat pahalılığı karşısında daha da fakir.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
Ekonomimiz buyuyor zamlar büyüyor, paket ambalajları küçülüyor bu gidişle buyuk ekonomimiz ile buyuk bir çökünte yaşaya biliriz. Neyse herkes ayağını yorganına göre uzatmalı
jr. member
Activity: 126
En son verilen örneklerden biri inşaat sektörüyle ilgili, kaçak yapılabilecek belgesiz ruhsatsız yapıları da alınan ruhsatlara %40 civarı ekleniyormuş. Herhangi bir belge görmüş değilim ama söylenti bu yönde
full member
Activity: 420
Merit: 100
Orta direk denen kesimin genişlemesi ve refah seviyesinin artması önemliydi ama zengini çok zengin fakiri çok fakir oluyoruz gidişat bu yönde, kimi yer kimi bakar kıyamet ondan kopar.
full member
Activity: 686
Merit: 111
ben artık güvenmiyorum istatistiksel verilere. ekonomi hangi alanda büyüdü ? ithalat mı ihracat mı ? zenginin daha zengin , fakirin daha fakir olduğu bir ülkede büyümek... ayrıca hangi sektörde büyüdük ? tarım ? sanayi  ? hizmet ? ben söyliyim kesin hizmet sektörüdür.
member
Activity: 224
Merit: 10
Hocam tamam ekonomi buyudu diyelim hadi. Neden surekli olarak bir turk lirasinda deger kaybi goruyoruz tamam su siralar dolara karsi birseyler oluyor fakat dolarin dususu gecici emin olun bundan. Ekonomimizin buyudugu felan yok. Yok olup gidecegiz.
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
Hiç bir şeyin büyüdüğü geliştiği yok! Atv haber izleyip buralarda yalan yanlış şeyler yazmayın. Medyanın %95 akp kontrolünde atv habere göre dolar 4.95'lere çıkmışken 4 tl diye kur fiyatı verebilen bir medyadan bahsediyoruz.. Patetesin, soğanın bile fiyatı ortada hiç bir şeyin büyüdüğü geliştiği yok artık uyanın!
member
Activity: 308
Hala bu konusuluyor olmasi bile inanilmaz.  Ekonominin iyiye gitmedigi ispatlanmasina ragmen bu denli buyumeyi konusmak son derece yersiz ve gereksiz.  Gunesten uzaklastikca golgede buyur ama burada  onemli olan golgenin büyümesi degil,  gunesten uzaklasmadir.

bir adama 40 kere deli dersen deli olduğuna inanırmış. Bize de bir yalanı devamlı söylüyorlar. Artık inanıyoruz biz de o yalana. Zannediyoruz ki Türkiye büyüyor ama diğer ülkeler hep bittiği için böyle sıkıntılar çekiyoruz.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Hala bu konusuluyor olmasi bile inanilmaz.  Ekonominin iyiye gitmedigi ispatlanmasina ragmen bu denli buyumeyi konusmak son derece yersiz ve gereksiz.  Gunesten uzaklastikca golgede buyur ama burada  onemli olan golgenin büyümesi degil,  gunesten uzaklasmadir.
jr. member
Activity: 182
asıl büyüyen ne anlatalım. seçimden önce özel sektör dış borcu 450 milyar dolardı. şu anda durum ne bilmiyoruz ama ithalat ile yani euro ve dolar ile mal al ve onu türk lirası türünden sat. euro, dolar ile ihraç eden de var bu malları ama pek fazla değil.

dünkü haber.

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2018'in ilk çeyreği itibarıyla 47,3 milyar lira oldu
http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2134819-kit-ve-ozellestirilecek-kuruluslarin-borcu-47-3-milyar-lira

jr. member
Activity: 38
Kimin ekonomisi büyüdü?? Alım gücü her geçen gün daralan bir ekonomi nasıl büyüyor olabilir? Üretmeyen bir ekonomi nasıl büyüyor bunun bir izahı yok? Rant ekonomisini fasülyeden saymamız gerekmiyor mu ekonomik büyümeye bakarken? Açlık sınırının altında asgari ücretin verildiği bir ülkede ekonomi nasıl ''elhamdülillah'' oluyor ? Her şeyi ithal eden bir ülkede döviz karşısında hızla değer kaybetmiş bir para kullanılıyor ve üretim yapılmadan dışa bağlı rant ekonomisi sağlanıyorsa bence büyümeden değil çöküşten söz edilir ki acilen müdehale edilmesi gereken bir çöküştür bu...
sr. member
Activity: 617
Merit: 250
Herkes olaya işin çok değişik boyutlarından yaklaşmış. Eleştirel yaklaşımı bir kenara bırakırsak her birimizin bu ülkede huzur ve refah içinde yaşayabilmesi için ekonomik bakımından ciddi vizyon değişikliklerine ve iyileştirmelere gitmemiz gerektiğine inanıyorum. Umarım çok geç olmadan gerekli adımlar atılır.
member
Activity: 266
Ülkemiz adına sevindirici haberler bunlar umarım hiç durmadan büyümeye devam ederiz ama bu rakamların artık halkada yansıması gerekiyor piyasa çok durgun siftah yapmadan kepenk kapatanlar var.
newbie
Activity: 182
Merit: 0
Ekonomik verilere baktığın zaman rakamlar çok iyi gözüküyor ama gerçekle veriler arasında çok büyük fark var. Halka esnafa yansıyan bir rahatlama yok maalesef
Pages:
Jump to: