Şu anda konu ile ilgili olarak hükümet yetkilileri birbirini tutmayan açıklamalar yapiyor. Bakan Nisan itibariyle ödemeler başlayacak derken, grup başkanvekili Ağustos eylül gibi başlayabileceğini söylüyor. Çalıştığım kurumda emeklilik işlemlerini hallettim iki arkadaştan biri iki gün önce aradı, maaşım baglanmazsa aranızda para toplayın benim maaşı ödeyin dedi gırgırina, ulan koşa koşa sen geldin dedim bana, ben sana yalvarmadim ki. Ayrıca bu ara SGK personelinin artan iş yükü serzenişleri de gündemde, ne kadar haklılar o konuda pek de emin değilim.
hocam şöyle diyeyim: türkiye'de emeklilik bağlama konusunda 1 numara olan merkezin 1 ayda yaptığı işlem sayısı normal dönemine göre 6 kat daha fazla. buna rağmen toplam başvurunun ancak %10'unu halledebilmişlerdir. ilerleyen dönemde işler biraz daha hızlanır orası kesin. nisan ayında maaş almaya başlanır ama herkesin alması imkansız. bu arada ilerleyen dönemde bu bağlanan maaşlar mutlaka incelenecektir çünkü hem tecrübesiz memurlara iş yaptırıldı hem de çok hızlı bir biçimde işlem yapıldı. mutlaka gözden kaçan eksiklikler olacaktır.
son olarak da iyi parti'nin seçim programında eyt'yi daha düzgün hale getirme gibi bir madde var. şayet iktidar değişirse işler biraz daha karışacak:))
tahminim 3600 gün ve bağkur için 7200 gün şartı ile ilgili düzenleme olacak gibi. belki de staj başlangıcı için bir hareket yapılacak. 9000 gün sayısının değişmesi mutlaka gerekiyor.