slazem se da nije komplikovan za koristiti, ukoliko se snalazis sa Metamask-om, odnosno znas kako menjati mrezu na koju si prikljucen
ipak, mislim da je to za prosecnog korisnika solidna komplikacija, pogotovo kad kupis nesto, pa ti na sledecem log-u Metamask se uloguje na default ETH mainnet ili negde drugo, pa kad vidis da nema nista, prvo panika - pa razmisljanje - to ti je kao fizicki novcanik sa vise pregrada, pa ako si stavio u drugu pregradu, nema smisla traziti u trecoj
isto, ne ulazim da li je BSC dobar ili los, meni se samo cini da je "one-cycle show", sto ne znaci da to ne treba iskoristiti, Ethereum bi mogao odmah da ima istu cenu transakcija, samo poveca blok, jedino sto bi veliki broj node-a ostao vani, jer je potrebna veca snaga racunara da se bude povezan, pa bi pala decentralizacija, sve je to optimizacija, i BSV je povecao blok BTC-a, pa je svako odabrao sta mu odgovara
Tako isto možeš reći da slanje e-mail poruke nije komplicirano ako znaš koristiti mail klijent ili web preglednik (za Gmail na primjer). U početku je bilo komplicirano slati mailove, ali kad je to postala normalna stvar, ništa nije komplicirano jer su ljudi navikli na to.
Stvar je u tome da je ljudi tek upoznaju kripto i način kako se koristi. Po meni je bolje da se nauče koristiti MetaMask nego da za svaku kopiju Ethereum mreže moramo koristiti drugi plugin za wallet. Uostalom, zašto bi se tehnologija trebala pojednostaviti umjesto da ju ljudi nauče koristiti? Isto kako znaš da u novčaniku imaš više pretinaca i da nećeš naći novac u pretincu 2 ako si ga stavio u pretinac 1, tako trebaš naučiti da za Binance Smart Chain trebaš u MetaMasku odabrati odgovarajuću mrežu.
Nisam rekao da sam imao problema već da sam morao koristiti tutorial. I nakon što napraviš sve što možeš ostane ti ista ETH adresa za BSC i još ti umjesto BNB u walletu piše ETH. Šta ne bi bilo logičnije da je binance kontaktirao Metamask developere i platio im da naprave BSC verziju. Mislim da im ne bi trebalo više od par sati za tako nešto a onda krajnji korisnik samo updatira aplikaciju i bira mrežu iz padajućeg izbornika.
Ne znam zašto se čudite da ti ostane ista ETH adresa. Meni je recimo to logično, ali ja već dosta dugo koristim xDai chain i BSC pa sam naviknut na to (što samo potkrepljuje moje tvrdnje da nije komplicirano ako naučiš i koristiš).
Što se tiče ovoga da si spomenuo da piše ETH umjesto BNB kad se koristi BSC mreža, to je istina i to je greška. Ali mislim da je to greška MetaMask developera jer kod dodavanja nove mreže možeš upisati kraticu za "osnovnu" valutu. Bilo bi logično onda da ti u MetaMasku piše BNB kao osnovna valuta kad odabereš BSC mrežu.