ali pogledaj to sa druge strane, preporuka je 4 dolara, i ti neces to da platis
odes u banku, provizija je npr. 100 kn, mozes davati od jutra do sutra na salteru po 50 kn i sigurno ti nece proci uplata, jer je ona 100 kn, to je poslovni svet, ako ti je moranje, platis 4 dolara i ides dalje
To je upravo razlog zbog kojeg su svima puna usta kripta, zar ne? Brze, jeftine i anonimne transakcije? Ako me košta 30 kn da nešto pošaljem kroz blockchain, pa radije ću za isti fee to napraviti preko banke. Sigurnije je, iza toga stoji institucija s 500 godina poslovanja i 15 tisuća zaposlenih a ne 17 ruskih hakera koji su našli način kako okrenut dobru lovu.
Upravo tako. Osim recommended ima i safe low (ili tako nešto) što je minimum koji trebaš platiti da bi transakcija prošla, ali mogu proći sati dok ne prođe. Sve je to stvar ponude i potražnje koliko god mi bili ljuti zbog toga.
Jedino mi nije jasno zašto se uzima iznos za transakciju ako ona ne prođe. To mi nema smisla. Ako je transaction fee ono što ide rudarima, kome to ode ako se transakcija nikad ne uvrsti u blok? Nisam do sad razmišljao o tome ali cryptofrkino grintanje me podsjetilo na to.
Trenutno ti je safe low tipa 3,5$, normal je 4$ a fast je 4,5$. Znači, trenutno nema one opcije 'čekam 10 dana pa kad prođe prođe'. Pokušao sam sam kreirati tu opciju, znam koristiti manual gas, transakcije stoje po 2 dana i failaju. Naravno, naplate mi pošteno moje čekanje.
Nevjerojatno mi je da itko normalan brani nešto ovakvo. Da to rade banke, bili bi im pred vratima s vilama. Ali hej - to ti je kripto frende - plati i ne žali se previše.