Author

Topic: Ethereum - page 123. (Read 241088 times)

legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
September 09, 2014, 04:38:22 PM
Bu coinin sitesinde etheral diye bir program var ve şuan mining işlemi yapıyor fakat tam olarak anlayamadım. Test sürümü olup üretilen ether ler maddi değer bulmayacak mı . Bilgisi olan varmı ?  30 ether üretti 15 dakikada . 2000 Tanesi 1 btc yapar deniyordu. Öyleyse ben para basıyorum burada şimdi ...

When can I mine Ether
- Mining 'real' Ether will not start until the main net goes live. ETA is Feb/March 2015.

http://forum.ethereum.org/discussion/197/mining-faq-live-updates
newbie
Activity: 81
Merit: 0
September 09, 2014, 04:12:46 PM
Bu coinin sitesinde etheral diye bir program var ve şuan mining işlemi yapıyor fakat tam olarak anlayamadım. Test sürümü olup üretilen ether ler maddi değer bulmayacak mı . Bilgisi olan varmı ?  30 ether üretti 15 dakikada . 2000 Tanesi 1 btc yapar deniyordu. Öyleyse ben para basıyorum burada şimdi ...
full member
Activity: 673
Merit: 106
August 24, 2014, 03:25:22 PM
şimdi bu aldığımız etherleri 2014/2015 kışına kadar kullanamayacaksınız deniyor bunu tam olarak açarmısınız mininge başlandığında zebil gibi ether kasacak millet o zaman fiyat ön siparişteki fiyatlar çakılmayacakmı

Ethereum

Çok güzel oynanan bir SCAM kaybedenler çok büyük kaybedecek, Adamlar bütün IPO'yu USD'ye çevirdi bile karıya kıza harcamaya başlamışlardır, seneye bu zamanlarda bakalım hangi bahane ile ortadan kaybolacaklar. Böyle bir şeyin böyle bir yöntem ile başarılı olması imkansız. Gereksiz kimsenin kullanmayacığı programlamalardan bahsederek kafa karıştıran çok üstün bir şey yapılıyormuş imajı yaratan bir kaç gariban programcı. Normalde başka coinlere negatif yorum yapmam heralde bu ilk yapışım, yapma gereği duydum.

UZAK DURUN BUNDAN, paranızı çöpe atmayın, Gidin Bitcoin fln alın daha karlı çıkarsınız.
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
August 22, 2014, 06:17:31 AM
şimdi bu aldığımız etherleri 2014/2015 kışına kadar kullanamayacaksınız deniyor bunu tam olarak açarmısınız mininge başlandığında zebil gibi ether kasacak millet o zaman fiyat ön siparişteki fiyatlar çakılmayacakmı
legendary
Activity: 1008
Merit: 1000
GigTricks.io | A CRYPTO ECOSYSTEM FOR ON-DEMAND EC
August 21, 2014, 07:31:30 AM
2 domain kayıt etmiştim, inşallah iyi gider ethereum  Grin
newbie
Activity: 45
August 21, 2014, 01:02:12 AM
Bunun üzerine yatırım yaptık.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
July 24, 2014, 02:25:04 AM
arkadaşlar ether alan var mı ben tam anlayamadım step 5 e kdr geldim ama wallet mı indircez sonramı btc yollıycaz tam anlayamadım
newbie
Activity: 36
July 23, 2014, 08:12:52 PM
3.6m$ topladılar şu an itibariyle.
Ethereum kriptobazlı bir kontrat sistemi. Matematiksel altyapıyı kullanarak isteyen geliştiriciler bu platform üzerinde çeşitli uygulamalar yazabilecekler.

Anladığım kadarıyla "ether" de bu blockchain'den yer kapma amaçlı satılıyor. Yani bu kış platform açıldığında ben bu platformu kullanarak şirketimin hisselerini satabilirim. bankaya ve istanbul borsa'sına ihtiyaç duymadan para toplayabileceğim ve hissedarlarıma verdiğim hisseler(ethereum blockchain parçaları) hissedarların o parçaya sahip olduğunu merkezi bir noter/banka/borsa olmadan kanıtlayacak.

Çok şahane birşey, uygulamasını göreceğiz tabi.
full member
Activity: 238
Merit: 100
Sanırım BAN 11 Nisan'a uzadı...
July 23, 2014, 09:51:04 AM
Ethereum Ekibi, Ön satışın başladığını duyurdu. 2000 ETH = 1 BTC.
Madencilik ise yıl sonunda başlayacak.
Haberin detayları için; coin-turk.com/ethereum-satisi-basladi/
bu kadar önemli nasıl bir yenilik varmış abi? 0,5 falan alabiliyor muyuz? hemen satmak lazım ilk çıkışta Cheesy ölür mölür

12 saatte 2.3 milyon dolar para kaldırdı adamlar yuh.
legendary
Activity: 1554
July 23, 2014, 06:52:41 AM
Yılın soygununu da bunlar yapacak. Smiley
hero member
Activity: 826
July 23, 2014, 06:30:57 AM

12 saatte 2.3 milyon dolar para kaldırdı adamlar yuh.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
July 23, 2014, 06:30:26 AM
Daha dün aklıma gelmişti ve siteye bakmıştım ne oldu bu Ether öldü mü kaldı mı diye Smiley O kadar shitcoin alıp da bunu almamak olmaz diye düşünüyorum kendi adıma...
sr. member
Activity: 469
Merit: 250
July 23, 2014, 06:26:36 AM
member
Activity: 98
Merit: 10
March 05, 2014, 04:45:41 AM
Şöyle bir fikrim var.. Eğer birlikte hareket etmek isteyen olursa bir takım çalışması yapabiliriz. Ethereum, şu anda ülke dillerinin çevirilerini istiyor üyelerinden.. karşılığı olur mu olmaz mı bilmiyorum.. Ben tek başıma bu işe girişmeyi düşünüyordum ama istekli olursa bölüm bölüm paylaşarak tam bir çeviri işine girebiliriz. 3-4 kişi.. Ethereum'u anlamanın daha güzel bir yolu olmaz bence..4 yada 5 ana dilde çevirileri yapıldı şimdilik.. kolay birşey değil ama sıkı bir ön çalışma olabilir.. bunu kısa vadeli bir hobi olarak görmekten çok geleceğin iş yatırımı olarak planlayabiliriz.. Nasıl ki, bundan 10 sene önce domain, web tasarım...vb. işlere gönül verenler şu anda bu işin başını çekiyor, ekmeğini yiyorsa.. neyse ben çevirisi yapılacak dosyaların tamamını aldım.. İster katılın, isterseniz bekleyin bir süre sonra kısa yoldan okur geçersiniz..
harika, öncelikle fikir güzel çünkü ethereum bir kişinin çevirmesi için gerçekten çok fazla döküman içeriyor. Çeviri işine girmek arzusundayım. Runomata, 1-2 gün daha beklemeyi ve bu süre içinde ilgili insanlar ile beraber burada teknik altyapısına güvenen ve 3-4 kişiyi geçmeyecek bir çeviri ekibi oluşturmayı öneriyorum. Lütfen bundan bir karşılık beklemeden çalışacak, dediğin gibi işe gönül verecek ve yalnızca söz vermesi dahilinde arkasında duracak insanlar bu ekibe dahil olsun. Ekip belli olduktan sonra işbölümü yapalım ve çeviriler bittikten sonra herkes diğerinin çevirdiği dökümana gözgezdirmekle mükellef olmalı düşüncesindeyim. En baştan ortak ve popüler bir kaç terim (örn: contract: kontrakt) üzerine konsensusa varmamız anlamlı olabilir. Aksi halde aynı kavram bir dökümanda bir karşılığı ile geçerken bir başka dökümanda başka türlü çevrilmiş olabilir.
legendary
Activity: 1008
GigTricks.io | A CRYPTO ECOSYSTEM FOR ON-DEMAND EC
March 04, 2014, 02:54:59 PM
bir de genel olarak şundan bahsedelim: ethereum bir işletim sistemi gibi, android gibi örneğin. Üzerinde bir çok uygulama/app çalıştırılabilsin diye tasarlanmış dağıtık bir kripto işletim sistemi. Temel bileşenler sunuyor ve kullanımını applikasyonlara bırakıyor. Bu nedenle NXT, Mastercoin, counterparty, ripple veya PTS gibi zannediyorum ki yalnızca dağıtık exchange imkanı sunacak geliştirmelerle kıyaslanması çok zor, daha çok elma armut gibi. Hatta hepsi birer çeşit elma, ethereum elma ağacı gibi.

Ethereum ile desteklenmesi planlanan uygulama çeşitleri arasında developerların saydıkları: crypto currency exchange, stock exchange, prediction market, gambling ve benzeri bir çok uygulama..

bir de ethereumu tasarlayan geliştiricilerin sayısı herhalde NXT mastercoin counterparty ve protoshares geliştiricilerinin toplamına eşit olabilir, 17 kafa saydım ethereum initial postunda. Hepsi geliştirici değil elbet çalışan demek lazım belki yarısına ama totalde orta ölçekli bir şirket denebilir.

Desteklenen uygulamalar bitcoinde de destekleniyor ama etherumda sanırım o contract diye geçiyor. Biraz daha karmaşık tam araştıramadım.
full member
Activity: 134
Merit: 101
March 04, 2014, 02:36:10 PM
Etherium!a ne zaman yatırım yapmaya başlanabilecek?

Mart 2014 te IPO ile ilgili açıklama yapılacağını söylediler. (Nasıl olacağı, hangi tarihte başlayacağı ne kadar süreceği...vs.) Mining için en erken tarih Ekim-Kasım 2014..
hero member
Activity: 938
March 04, 2014, 02:32:38 PM
Etherium!a ne zaman yatırım yapmaya başlanabilecek?
full member
Activity: 134
Merit: 101
March 04, 2014, 02:23:25 PM
Tabi tabi.. Hatta Vitalik (kurucu) denen çocuğun hikayesi de tam filmlik.. Kripto üzerine çalışmalar yapıyor. matematik okuyor.. 2011 de bitcoinle tanışıyor. Bir süre mastercoin ekibinde çalışıyor. Sonra üniversiteyi falan 3. sınıfta bırakıp dünyanın neresinde bitcoin ile alakalı bi toplantı varsa katılmaya başlıyor. Son gelinen noktada ethereum u oluşturuyor.. 20-23 yaşında sanırım Smiley magazinsel olarak ta ileride prim yapacak bir hikayesi var.. Hayalinin peşinden giden çocuk gibi.. Wink

Bu arada malesef Ethereum büyük yatırımcının ilgisini çoktan çekmiş durumda.. Kendi forumlarından takip ederseniz göreceksiniz ki, birçok insan şimdiden IPO da büyük balinaların bir anda tüm IPO yu sömürmesini engelleyecek düşünceler atıyorlar ortaya.. Bu da potansiyelinin öyle, zırtcoin pırtcoin gibi bi potansiyel olmadığının en büyük göstergesi.. Diyorlar ki; 1ç gün IPO da en yüksek alım 0.01 BTC olsun. 1 gün sürsün.. sonra 2. gün en yüksek 0.1 BTC.. 5 gün sürsün... sonra en yüksek 0.5 olsun en son 30.000 BTC ye kadar yükselerek gitsin diyenler var.. hatta "lütfen bu konuyu dikkate alın" diye yalvaran adam gördüm..

Ben şahsen IPO dan ziyade bu sistemi anlamakla ilgileniyorum. Zaten günü gelince IPO fln.. ne gerekiyorsa yaparız..
Şöyle bir fikrim var.. Eğer birlikte hareket etmek isteyen olursa bir takım çalışması yapabiliriz. Ethereum, şu anda ülke dillerinin çevirilerini istiyor üyelerinden.. karşılığı olur mu olmaz mı bilmiyorum.. Ben tek başıma bu işe girişmeyi düşünüyordum ama istekli olursa bölüm bölüm paylaşarak tam bir çeviri işine girebiliriz. 3-4 kişi.. Ethereum'u anlamanın daha güzel bir yolu olmaz bence..4 yada 5 ana dilde çevirileri yapıldı şimdilik.. kolay birşey değil ama sıkı bir ön çalışma olabilir.. bunu kısa vadeli bir hobi olarak görmekten çok geleceğin iş yatırımı olarak planlayabiliriz.. Nasıl ki, bundan 10 sene önce domain, web tasarım...vb. işlere gönül verenler şu anda bu işin başını çekiyor, ekmeğini yiyorsa.. neyse ben çevirisi yapılacak dosyaların tamamını aldım.. İster katılın, isterseniz bekleyin bir süre sonra kısa yoldan okur geçersiniz..
member
Activity: 98
Merit: 10
March 04, 2014, 01:40:20 PM
bir de genel olarak şundan bahsedelim: ethereum bir işletim sistemi gibi, android gibi örneğin. Üzerinde bir çok uygulama/app çalıştırılabilsin diye tasarlanmış dağıtık bir kripto işletim sistemi. Temel bileşenler sunuyor ve kullanımını applikasyonlara bırakıyor. Bu nedenle NXT, Mastercoin, counterparty, ripple veya PTS gibi zannediyorum ki yalnızca dağıtık exchange imkanı sunacak geliştirmelerle kıyaslanması çok zor, daha çok elma armut gibi. Hatta hepsi birer çeşit elma, ethereum elma ağacı gibi.

Ethereum ile desteklenmesi planlanan uygulama çeşitleri arasında developerların saydıkları: crypto currency exchange, stock exchange, prediction market, gambling ve benzeri bir çok uygulama..

bir de ethereumu tasarlayan geliştiricilerin sayısı herhalde NXT mastercoin counterparty ve protoshares geliştiricilerinin toplamına eşit olabilir, 17 kafa saydım ethereum initial postunda. Hepsi geliştirici değil elbet çalışan demek lazım belki yarısına ama totalde orta ölçekli bir şirket denebilir.
sr. member
Activity: 546
Merit: 256
March 04, 2014, 01:31:36 PM
bu facebook, twitter hisse olayına  s-curve ile açıklama yapıldı çoğu kez. yani aslında şu an bulunduğumuz kriptopara dünyası, facebook'un üniversite yurtlarında kodlanmaya başlandığı, henüz kimsenin kullanmadığı sadece amerika ve çevre ülkelerde hafif hafif yayılan bir şey olduğu zamanla eşdeğer.

hoş bitcoin falan yukarıdaki örnekten daha yaygın gibi dursa da dünyadaki toplam kullanıcı sayısı 1-2 milyon anca gelir. bu rakam gelecek sene 10 milyona ulaşır, sonraki sene 40. üstel olarak artan bu fonksiyon bitcoin, ethereum gibi protokoller tam olarak halk tarafından görülüp fark edildiğinde doygunluğa ulaşır yani s-curve tamamlanmış olur. ondan sonra volatilite azalır ve bitcoin gerçek bir protokol halini alabilir.

şu an yapılan/yapılacak yatırımın bu kadar riskli olmasının en basit nedeni, henüz çok amatör oluşumlarla karşı karşıya olmamızdan kaynaklı. atıp kenara 2-3 sene beklemek en mantıklısı warren buffett hesabı uzun vadeli düşünmek lazım. kısa vadede kaybedilen %50 bile olsa, önemli bir proje için panik yapmaya değmez.

geçen gün warren buffet bitcoin 10-20 yıl sonra piyasada olmaz demiş. 10 yıl ömür biçmesi bile mucize resmen. hele ki  bu adam teknolojiye hiçbir şekilde yatırım yapmayan bir adam.

şu ethereum olayını güzelce araştırıp bakmamız lazım. sonuçta olası bir bitcoin 2.0 vakası için hepimize sunulan şans eşit artık. aynı anda gördük, aynı anda araştırıcaz, bitcoin gibi bizden 3 yıl önce girenlerin üzerimize dumplamasını beklemicez.
Jump to: