Pages:
Author

Topic: Ethereum çok yakında NASA ile birlikte uzaya çıkacak - page 4. (Read 494 times)

legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Kaynak neresi, çok merak ettim? NASA'nın bu söylenen şeyi yapabilmesi için Ethereum'a ihtiyacı yok. Hatta böyle bir tercih gündemdeyse yaptığı yapacağı en saçma işi yapmış olurlar. Gönderdikleri roketlerdeki transistörler bile radyoaktivite sebebiyle doğru dürüst çalışamıyorken bir de ethereum networkune mi bağlı tutacaklarmış? Hiç mantıklı gelmedi bana...
newbie
Activity: 154
Merit: 0
hocam haberin hiç bir yerinde ethereum geçmiyor,  akıllı kontrat geçiyor,     yoksa abd nin rusya destekli bir koin olan ethereumla işi olmaz
hero member
Activity: 1316
Merit: 503
Someone is sitting in the shade today...
ETH roketledi gidiyor gibi bir algıyla açtım haberi Smiley Neyse NASA bile smart kontratlarla bütünleşik blockchain tabanlı teknolojiyle entegrasyon yapıyor, bu konuda araştırmalar yapıyor. Potansiyelini her geçen gün arttırıyor, ileride beklentimi yükseltiyorum gitgide. 
member
Activity: 224
Merit: 12
güzel haber ama hiç merit desteği yapmıyosunuz Smiley)) teessüf ederim yani
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Süper haber yani tabiki bu da test aşamasıında ancak gerçekten süper haber, yalnızca fiyat bazlı bakmıyorum bu teknoloji hayatımıza doğrudan katma değer sunacak bir zenginliğe sahip ciddi kurumların bu işle uğraşması çok iyi.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Çok güzel bir haber gerçekten de. Blockchain teknolojisinin faydalarını görmeye başladık artık ama bunlar daha başlangıç daha güzel şeyler de olacak kripto paralar ve teknoloji adına.
member
Activity: 350
Merit: 10
 çok güzel bir haber. NASA da artık bu teknolojiyi kullanmaya başladıysa bunun ötesi yok. bu yüzyılın en iyi buluşlarından biri ve gelecek blok zincirinde. durum böyleyken kripto paraların da gelecekte var olacağı bir gerçek...spekülasyonlara ve medyumlara pabuç bırakmamak lazım..
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Aklın almadığı bir projede Ethereum yer alabilecek ve  haber gerçekten çok değerli burada blockchain sistemininde uzay araştırmalarına destek olması diğer bir önemli haber tebrikler. Bakalım kripto dünyası başka hangi yenilikleri beraberinde getirebilecek!
full member
Merit: 100
Hocam haber harika NASA gibi büyük bir devin bu teknolojiden faydalanmaya sıcak bakması mükemmel bir gelişim. Rica etsem bu haberin ingilizce kaynağını da paylaşabilir misiniz?
jr. member
Merit: 4
ya arkadaş kriptolar ile çağ mı atlıyoruz ne. blockchain, ethereum block zincirlerinden daha kaliteli ve işlevsel  zincirlerde oluşturulur bu gidişle. en son uzay çağındaydık, dijital çağa başladık da yeni mi uyanıyoruz ne. blockzincirleri alıyorlar hep nasa ve onun gibi nice kurum-şirketler.
member
Activity: 406
Merit: 10
Qtumun uzayda çalışan nodeları var diye biliyorum. Ethereumdan çok daha erken davrandılar bu konuda.
Ethereumun yılı 2017 dir. 1 sene içerisinde dolar bazında 90x yaptı.
member
Merit: 12
Ethereum NASA’yla birlikte çok yakında uzaya çıkacak. NASA tarafından yürütülen ve finanse edilen bir araştırma projesinde, Ethereum Blockchain’inin smart contracts teknolojisinden faydalanılacak.  Smart contracts kullanılarak geliştirilen uygulama sayesinde uzay araçlarının otomatik manevralar yapabilmesi sağlanacak.

Dayanıklı Ağ ve Bilgisayar Paradigması adlı araştırma projesi, Akron Üniversitesi (UA)’nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği yardımcı doçenti Dr. Jin Wei Kocsis tarafından yönetilecek. Dr. Jin Wei Kocsis’e üç yıl süre verilerek, 330 bin dolar bütçe ayrıldı. Dr. Jin Wei Kocsis’in projesinde uzay araçları içerisinde kullanılabilecek sistemlere odaklanacak ve önemli bilgilerin iletilmesi ve saklanmasını sağlayacak.

Ethereum NASA’yla birlikte uzay araçlarının bir nevi kendi kendilerine düşünmelerine olanak tanıyacak
Ethereum tabanlı smart contractlar uzay araçlarının bir nevi kendi kendilerine düşünmelerine olanak tanıyacak. Bu yöntemle araçlar uzay enkazlarını tespit edip herhangi bir kaza olasılığını ortadan kaldırabilecek. Dr. Jin Wei Kocsis konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:
Bu projede, Ethereum Blockchain teknolojisi, derin uzay araştırmaları için merkezi olmayan, güvenli ve bilişsel bir ağ oluşturma ve bilgi işlem altyapısı geliştirmek için kullanılacak. Blockchain konsensüs protokolleri, altyapının dayanıklılığını iyileştirmek için daha fazlasını araştırılacak.

Ethereum bukadar rağbet görüyo teknolojisini herkes kullanıyor.Bence olduğu yerin çok çok üzerlerini hakediyor.Ne diyelim 2018 ethereum yılı olsun:))

Merit desteği verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Pages:
Jump to: