Pages:
Author

Topic: Ethereum minerlara müjde - dual miner çıktı - page 4. (Read 11616 times)

copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Dag dosyasini direk ekrankartinin beleginde olusturuyormus. Elemanin biri 10 saniye surdu diyor mininge baslamasi Smiley
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
son sürümde gpu 0, opencl error -4 cannot create dag on gpu hatası alıyorum çalıştıramadım
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
Claymore un 4 versiyonunda  DAG dosyası kalkmış anladığım kadarı ile . Bu avantajlı bir durum heralde.
legendary
Bende henüz kullanmaya değecek kadar çok karlı göremedim.   Programın ayarlarını default bıraktım indirdiğim gibi neyse öyle .  Sadece kendi pool kullanıcı adımı girdim    32Mh  Eth   480 kh  Dcr  gördüm .  

Normalde  Nicehash miner kullanıyorum winddows 10 64bit  ve   R9 390  ekran kartı ile .  Sanki  Nicehash bana  daha karlı gibi geliyor.  Tam bir hesaplama yapmadım henüz açıkçası.  Denemeler yapıyorum, konuya çok hakim değilim.

Ancak aklıma takılan bir şey şu ;  Normalde  ethererum calgulatorler ile  Hash gücümün getirisini  hesapladığımda  daha yüksek değerler alırken, aynı hash gücünde hesaplamada Nicehash'in daha az kazandırdığını görüyorum.  

Örnek vermem gerekirse 30Mh/s için günlük kazanç değerleri şöyle :

https://www.nicehash.com/index.jsp?p=calc                  :  2,10 $

https://badmofo.github.io/ethereum-mining-calculator/    :  3,01 $

http://ethereum-mining-calculator.com/                         :  2,74 $

https://etherscan.io/ether-mining-calculator                   :  3,00 $

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth   :  2,76 $

http://www.coinwarz.com/calculators/ethereum-mining-calculator/  :  3,02 $

Nicehash dışındakilerin hepsi hemen hemen birbirine yakın rakamlar veriyor ama , Nicehash baya düşük gösteriyor kazancı.   Bunun nedenini bilen var mı ?   Ayrıca   Ethereum için en karlı olan pool veya kazma sistemi hangisidir ?  Sizce  Nicehash den vaz mı geçeyim  ?
legendary
Activity: 1301
Merit: 1000
📌 peerguess.com 📌
biraz konu dışı ama eth. ilk çıktığında kazılamayacak deniyordu ?
full member
Activity: 238
Merit: 100
1 hafta kadar kullandım. Her ne kadar dcr artısı var gibi görünse de, ether performansı ethminer dan düşük sanıyorum. Dcr parametreleri ile de oynadım ama yine de düşük geldi bana.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Düzenli olarak bu minerı kullanan var mı arkadaşlar? Yorumlarınız nelerdir?
legendary
Activity: 1185
Merit: 1026
4 versiyonu çıkmış.   Bir şey sormak istiyorum;  Neden "coinotron" desteğini bekliyordunuz? . Coinotron un bir avantajı mı var ?

eski ve güvenilir bir havuz. ödemeleri düzenli. arayüzü kullanımı kolay.
legendary
4 versiyonu çıkmış.   Bir şey sormak istiyorum;  Neden "coinotron" desteğini bekliyordunuz? . Coinotron un bir avantajı mı var ?
hero member
Activity: 742
Merit: 501
dcri nin optimize edilebilir olmasi bence guzel bir ozellik olmus, ornegin etherden 5mh kisarak decred hash rate i -salliyorum- 500mh arttirabilir olmak guzel bi ozellik.
decred hash rate i arttirmak icin etherden tolere edilebilir bir kayip verebilirsiniz. size en uygun verimliligi sagliyacak sekilde + - ye basip (s tusu da anlik istatistikleri veriyor) ideal hash oranlarina cekebilirsiniz.
ornegin benim r7 370 de dcri 30 ken 11mh ether 800mh decred yaziyordu dcri i 3 e kadar dusurdum 120mh decred 13mh ether cikartti, fakat etherden %15 gibi bir kayba gunluk 0.02 decred bana mantikli gelmedi bu miner i kullanmaktan vazgectim. r7 icin karli bir miner olmadigina kanaat getirdim
sizin kartiniz icin cok daha uygun bu miner.
fakat yine de %2 dev fee yi gozonune de alin hesaplama yaparken Smiley

Harikasınız. Cevap dediğin budur işte.  Smiley

Şimdi bakacağım ne etkisi olacak diye.

Evet biraz bızıklayınca değdiğini gördüm.
Yani Ali beyin dediği gibi dcri parametresi iş yapıyor. Ben de 70 lere kadar çıkartmak ether üretimini fazla etkilemezken decred 280 mhs den 700 mhs ye kadar çıktı. incelemeye devam. Şu anda dcri parametresi ile R9 280X kartta ince ayar yapmaya değer olduğunu gördüm.

geçen gün suprnova.cc de dcr dashboard'uma bakarken alttaki listede "baykanbelirdi" ismi gördüm , o sizmiydiniz..
legendary
R7 370 desteği de gelecek yakında.
full member
Activity: 133
dcri nin optimize edilebilir olmasi bence guzel bir ozellik olmus, ornegin etherden 5mh kisarak decred hash rate i -salliyorum- 500mh arttirabilir olmak guzel bi ozellik.
decred hash rate i arttirmak icin etherden tolere edilebilir bir kayip verebilirsiniz. size en uygun verimliligi sagliyacak sekilde + - ye basip (s tusu da anlik istatistikleri veriyor) ideal hash oranlarina cekebilirsiniz.
ornegin benim r7 370 de dcri 30 ken 11mh ether 800mh decred yaziyordu dcri i 3 e kadar dusurdum 120mh decred 13mh ether cikartti, fakat etherden %15 gibi bir kayba gunluk 0.02 decred bana mantikli gelmedi bu miner i kullanmaktan vazgectim. r7 icin karli bir miner olmadigina kanaat getirdim

Harikasınız. Cevap dediğin budur işte.  Smiley

Evet biraz bızıklayınca değdiğini gördüm.
Yani Ali beyin dediği gibi dcri parametresi iş yapıyor. Ben de 70 lere kadar çıkartmak ether üretimini fazla etkilemezken decred 280 mhs den 700 mhs ye kadar çıktı. incelemeye devam. Şu anda dcri parametresi ile R9 280X kartta ince ayar yapmaya değer olduğunu gördüm.
full member

Harikasınız. Cevap dediğin budur işte.  Smiley

legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
full member
-dcri bu parametre decred intensity yani decred kazim yogunlugu
varsayilan deger 30 diyor sen yogunlugu 70 e cekersen 390 kartlar ether hizi 29mh den 24 e duser diyor

bu miner i calistirdiktan sonra ether hizini kontrol ederek + - tuslarina basip decred yogunlugunu ayarlayabilirsin. ether icin standart hash degerine yakin bir yerde birakirsan ether yaninda kazilan decred bonus olur

Ali bey gibi anadil gibi hakim olmasam da İngilizcem çok iyidir. Bulunduğum yere mekana göre değişir.  Wink
Mesela salı günü liseden arkadaşlarla buluşacağım o zaman İngilizcem "orta-kötü" olacak. Sınıfın haylazlarındandım da. Ama iş yerine gidince İngilizce en "çok iyi" oluyor. Eve gelince sadece "iyi" oluyor. Foruma girince de "çok iyi" oluyor.

Yani yazılanın anlamında sorun yok. Fakat adamın Paragraf başında Ether kazma hızını etkilemez deyip, paragraf sonunda 29 dan 24 e düşer demesi saçma. Daha iyi bir açıklama gereği duymamış. Ama anladım, ince ayar çekecez, ether az düşerken decred i tavana vurduracaz. Falan.

Ben de 12 kart var. Hepsi sapphire 280X, 290 ve 290X ler.

Bu dcri ayarı gereksiz gibi duruyor ama görsel olarak + ve - tuşlarıyla onu da bir deneyeceğim. Maksimuma çekmeye çalışacağım.

Bazen bu kadar detaya girip kaybolmak yerine yeni bir şeylerle uğraşmak daha iyi olabilir.
Ya da yaşlanıyorum (49)

Cevap için çok teşekkür ederim bu arada. Üşenmeyip cevap yazan insanları takdir ediyorum.
Seviniyorum. Hala dünya kurtulabilir.  Smiley
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
-dcri bu parametre decred intensity yani decred kazim yogunlugu
varsayilan deger 30 diyor sen yogunlugu 70 e cekersen 390 kartlar ether hizi 29mh den 24 e duser diyor

bu miner i calistirdiktan sonra ether hizini kontrol ederek + - tuslarina basip decred yogunlugunu ayarlayabilirsin. ether icin standart hash degerine yakin bir yerde birakirsan ether yaninda kazilan decred bonus olur
full member
arkadaşlar dual miner da eth de reject olmuyorda, DCR kismi devamlı rejected yiyor... bunun sebebi ne olabilir.. nerdeyse redler %50 ye yaklaşacak denedim geçen gün , 84 kabul ,, 30 red yedi... sizde nasıl acaba.. başka yerlerde biraz araştırdım %1-%5 diyor millet. ben suprnova nin dcr sine bağlandım.. ordaki portlarla Diff seçebiliyoruz 4,8,64 vs diye.. bununla bir alakası varmı?

---veya düşük DCR mhs ile kazınca, reject yeme olayı artıyormu?

4,8,64 diff neyi ifade ediyor ?

workerin havuza adadığı zorluk seviyesi. havuzun toplam mhs kapasitesi ile orantılı.

şu anda 64 ideal, en az sayıda reject oranını o veriyor.

>>sen bu performansı nasıl yakaladın, normalde 22 mhs olan makine dual miner kullanınca 15 e düşüyor

bazı kartları destekliyor, onları da tam bir -dcri değeri bulunca oluyor.

Ali bey, 64 yaptım bakıyorum şimdi nasıl gidecek bakalım. suprnova uyarı veriyordu çok sayıda hatalı gönderim yapıyorum diye.
Şimdi ne olacak bakalım. Şu dcri ilginç.

Claymore demiş ki :
-dcri   Decred intensity. Default value is 30, you can adjust this value to get the best Decred mining speed without reducing Ethereum mining speed.
   You can also specify values for every card, for example "-dcri 30,100,50".
   You can change the intensity in runtime with "+" and "-" keys and check current statistics with "s" key.
   For example, by default (-dcri 30) 390 card shows 29MH/s for Ethereum and 440MH/s for Decred. Setting -dcri 70 causes 24MH/s for Ethereum and 850MH/s for Decred.

Yani bir demiş ki "without reducing Ethereum Mining speed" sonra  da demiş ki 29 MH/s gösteren kart 24 mh olur.

Bunu anlamadım. Ancak deneyerek bulacağım galiba.
legendary
arkadaşlar dual miner da eth de reject olmuyorda, DCR kismi devamlı rejected yiyor... bunun sebebi ne olabilir.. nerdeyse redler %50 ye yaklaşacak denedim geçen gün , 84 kabul ,, 30 red yedi... sizde nasıl acaba.. başka yerlerde biraz araştırdım %1-%5 diyor millet. ben suprnova nin dcr sine bağlandım.. ordaki portlarla Diff seçebiliyoruz 4,8,64 vs diye.. bununla bir alakası varmı?

workerin havuza adadığı zorluk seviyesi. havuzun toplam mhs kapasitesi ile orantılı.

şu anda 64 ideal, en az sayıda reject oranını o veriyor.

>>sen bu performansı nasıl yakaladın, normalde 22 mhs olan makine dual miner kullanınca 15 e düşüyor

bazı kartları destekliyor, onları da tam bir -dcri değeri bulunca oluyor.

sr. member
Activity: 383
Merit: 272

legendary
pool değiştirin.
Pages:
Jump to: