Etrafımda faizlerin yüzde 50 üstüne çıkacağını düşünüp dolardan çıkıp liraya geçecek insanlar var. Ev satın almayı düşünmem zira ev fiyatlarından oluşan gerilemenin artmasını bekliyorum. Bitcoin daha iyi seçenek olarak parıldıyor.
Faiz %50 olduğu anda dolar da o oranda fırlar. Faizi yükseltmek demek dört bir yandan alev almış binaya bir kova su dökmekle aynı şey, döktüğün su hiçbir işe yaramaz yani. Faizin yüksek olduğu ülkelerde ülke para birimlerinin hali de ortada. Bu açıdan kripto avantajlı gibi görünebilir, ülkede ev alamama problemi de başladı artık.
Bir ülkede ya üreteceksin ya da huzurlu bir yatırım ortamı sağlayarak yatırımcıyı ülkeye getireceksin. Benim şahsi görüşüm bu Ankara'da ki bakanlıklar var ya onları komple yıkacaksın yanında bir kulübeyle vatanını seven, eli uzun olmayan insanlarla yeniden başlayacaksın herşeye. İster kabul edin ister etmeyin herşey birbirine girmiş durumda gerek bürokraside gerekse devlet idaresinde. 100 günlük acil eylem planını merakla bekliyorum, inşallah işi bilen insanlar tarafından hazırlanmış bir plandır. Aksi taktirde kurban bayramında dolar 5.50 lere dayar kendini rahatça. Dolardaki %2'lik artış artık 10 kuruşa tekabül ediyor bu da çok yüksek bir oran.
Ben bu postu atarken ismi 100 günlük icraat olarak değiştirilmiş program açıklandı yani eylem planına falan ihtiyacı yok demek ki ülkenin. Konular arasında şu başlık dikkatimi çekti. "Yastık altı dövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın, gelin bunları TL'ye çevirin. Yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun."
Dolar ihalelerine giren şirketleri devlet inceliyor, siz de öğrenebilirsiniz biraz kurcaladığınızda. Maalesef bu işlerden en çok nemalananlar, ülkemi çok seviyorum diye medyada bangır bangır bağıran şirketler. Önce onlar Türk lirasına geçsin ben de tüm birikimimi Türk lirasına çevireceğim. Vatan sevgisi böyle olmaz, bir kesim aşırı fakirleşirken diğer bir kesim am üstünde göt sikiyor arkadaşlar. Askıda ekmeğe teşvik eden siyasi sistem, kimseyi ekmeğe muhtaç etmeyecek reformlar üzerine çalışmazsa bırakın ev almayı yarın bu millet ekmeğe de muhtaç kalacak.
Başlık hakkında söyleyebileceğim: Zonefloor seni kardeşim gibi severim bilirsin alabiliyorsan ev al, bitcoine ufak ufak yine devam edebilirsin yatırım yapmaya.