Claymore's Dual Ethereum AMD GPU Miner v9.1 (Windows/Linux)
@nanopool nanopool released this on 21 Apr · 5 commits to master since this release
added assembler kernels for ETH+SIA and ETH+PASCAL modes (major speedup for SIA and PASCAL).
added alternative assembler kernels for Tonga and Polaris cards for ETH-only mode. Use them if you get best speed at "-dcri 1" (i.e. you cannot find speed peak), use "-asm 2" option to enable this mode.
a few minor bug fixes and improvements.
bu 9.1
Claymore's Dual Ethereum AMD GPU Miner v9.0 (Windows/Linux)
@nanopool nanopool released this on 6 Apr · 5 commits to master since this release
added "-asm" option (AMD cards only) which enables assembler GPU kernels. In this mode some tuning is required even in ETH-only mode, use "-dcri" option or or "+/-" keys in runtime to set best speed.
Currently only ETH-only and ETH-DCR modes are supported in assembler. Use "-asm 0" if you don't want to use new assembler kernels.
If ASM mode is enabled, miner must show "GPU #x: algorithm ASM" at startup.
improved ETH mining speed in ASM mode for some cards, also a bit reduced power usage for some cards (fine-tuning is required via "-dcri" or "+/-" keys in runtime).
NOTE 1: if GPU throttles, best "-dcri" value is different.
NOTE 2: speed peak can be rather short, so change "-dcri" value slowly.
bu 9.0
YANİ 9.0 sürümünden beri varmış fine-tuning dediği -dcri opsiyonu.
Ben bu işe başladığımda 9.3 vard 9.3 den beri kullanıyorum fine tuningi.
Olaya bak, adamın 5000 mh rigi var (mesela yani?) ama daha claymore nedir nasıl kullanılır bilmiyor. start.bat a cüzdan girip çalıştırıyor beyfendi ama adam bilgisayar mühendisi ve ingilizcesi süper (yersen)
aylardır 0.3 megahaş / kart başı dersek günde 60 megahaştan ayda 1800, 3 ayda 5400 megahaş/gün lük zararı var şaşkının
bios modlamayıda öğrenseydi 0.7 de ordan, yani 180 karta günde 180, ayda 5400, 3 ayda 16200 megahaş/gün zararın var forbidden.
180 megahaş ile bugün 0.066 ether yapılır, eskiden çok daha fazlası. 16200 ile kaç tane fazladan ether toplayabilirdin onuda sen hesapla. Fotoğraftaki audinin yanına bir tanede bmw motorsiklet çekerdin mesela
Şimdi sana hayatında duymadığın görmediğin ve sivrisinekten borç aldığın beyninin alamayacağı çalışan sistemimi atıyorum iyi oku.
1- benim hiç bir rigimde disk yok. Server 2012 üzerinde sanallaştırma yazılımı kullanıyorum riglerin tamamı ağ üzerinden lan kablosu ile çalışıyor.
2- sen her rigine her güncellemede tek tek clymore yazılımını update ediyorsun ya da simplemininge aylık 2 dolar bayılıyorsun, ben ne yapıyorum bak şimdi.
Serverda paylaşıma açık klasörüm var içinde makine isimleri ile klasörler mevcut, örneğin rig 26 yı ele alalım. o klasörün içinde. sadece config dosyası var o makineye özel işeriği şu şekilde:
Bir de sadece clymore programının bulunduğu minerProgram klasörü var, güncelleme geldiğinde sadece onu değişiyorum tüm riglerim o dosyayı çekiyor nasıl mı? okumaya devam et..
Clientlerin
shell:startup
Sistem başlangıcı için şu vbs kodu yazdım.
Client açıldığında makine ismi ne ise o klasöre bağlanıp önce config dosyasını çekiyor, ardından en güncel clymore dosyalarını çekiyor, bu yazdıklarım 2 sn sürüyor. sonra da otomatik kazıma başlıyor.
Bu arada yukarıda gördüğün amdpatcher programı bana ait o da farklı işler yapıyor gizlidir anlatmaya gerek yok.
Dcri komutuna gelince dual kazım yapıyordum 12 den başlayarak 8 e kadar düştü zamanla yeni keşfetmedim yani kıçından sallama bilip bilmeden!
Cem Yılmaz'ın dediği gibi adamın beyni yok fikri var.