Pages:
Author

Topic: Forbidden ile Atışma: Hynix 2000 mhz ile 29 basarmı basmaz mı? (BASIYOR) - page 4. (Read 4048 times)

member
Activity: 84
Merit: 10
---off topic'in de off topic cevabı---
video başlığını görünce şu geldi aklıma nedense.
https://www.youtube.com/results?search_query=y%C4%B1lan+hikayesi+k%C3%BCr%C5%9Fat+g%C3%B6t+oluyor
neyse, öğrenmenin yaşı yoktur. eğer faydalı bilginiz varsa neyi nasıl yaptığınızı anlatın herkes bilinçlensin Smiley

Ben öğrendiklerimi zembille vahiyle öğrenmedim, bende yabancı forumlarda araştırarak öğrendim. Burada anahtar şey ingilizce. Tabi bilgisayar terimlerinden anlamakta ingilizce seviyesi kadar önemli.

Güzel uslup ile soru soranlara tabiki yardım ederim, ama forbidden gibiler hariç.

60 tane kartı varmış falan filan, yok üniversitede mining dersi yokmuş (tabiki yok).

Son yaptığım icraatta gtx 1060 3gb kart ile ethereum dan 24-25 megahash performans almak oldu. Teamviewer ile dünyanın öbür ucunda olmasam, rig elimin altında olsa (4 kartlı rig) bu değerleri geçerdim tabi ama pc yi burdan kitlersek Türkiyeden kim açıcak, kim reset atıcak sorunsalı yüzünden kurcalamadım Smiley
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
video başlığını görünce şu geldi aklıma nedense.
https://www.youtube.com/results?search_query=y%C4%B1lan+hikayesi+k%C3%BCr%C5%9Fat+g%C3%B6t+oluyor
neyse, öğrenmenin yaşı yoktur. eğer faydalı bilginiz varsa neyi nasıl yaptığınızı anlatın herkes bilinçlensin Smiley
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Hocam diğer konuya mesaj atmıştım, konuyu terk ettiğimi söylemiştim, fakat konu burada da karşıma çıktı, çocuk gibi mutlu olmuşsun anlaşılan, seni sevindirebildi isem ne mutlu Smiley haa ben bu konuda göt olmuş olabilirim ama ben de sevindim çünkü 60 dan fazla hynix kartım var bu da ekstra gelir demek benim için. 81 doğumluyum bu arada, yaşı benden küçük demişsin senin yaşın kaç bilemiyorum ama buradan bakınca 17 gösteriyor.

Ayrıca konuyu bilgisayar mühendisliğine getirmişsin, okulda mining dersi görmedik elbette, lise ingilizcem olduğunu yazmışsın ona cevap verdim, o kadar bilgisayar bilgine güveniyorsan seninle canlı yayında bilgisayar üzerine yazılım da dahil her türlü tartışma yapabiliriz. Hangi dille istersen o dille gel bana C#, VISUAL BASIC, VISUAL BASIC.NET, ASP, ASP.NET, BATCH, VBSCRIPT, WINDOWS, SQL SERVER, IIS, HTML, CSS, JAVASCRIPT, HYPER-V, NETWORK KONULARI...
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
Bende bilgisayar mühendisi değilim, kendi kendine programlama öğrenmiş, sonra linux e bulaşmış sistem admini olmuş, teknoloji meraklısıyım. Bu merak öyle yaşlandıkça geçen birşeyde değil. Tüketici elektroniğine harcadığım paralar şimdi cebimde olsaydı zengindim  Grin

Adam ısrarla 1350 mhz dır senin kart diyor, kucağına alırsın diyor. İş inada binince video çektim bende.
hem gpu-z de hem watt-tool da frekanslar gayet net görünüyor.

1411 mhz ile gelen safir 580 nitro oc plus kart vardı onu bile 1168 de çalıştırıyordum ben, niye? optimumum değer ram hızı * 0.55 - 0.56 olduğu için (bu rakamı ben uydurmadım tabiki)

Bende bilgisayar mühendisi değilim fakat üni mezünuyum Smiley bu sene ek olarak yönetim bilişim sistemleri o kuyacağım. Sistem yöneticisiyım.

Türkiyedeki %50 si diyeyim bilgisayar mühendisleri tırt ya mühendis olayayımda ne olursam kafası bazılarıda var hakkını vermek lazım sözüm onlara değil.

Şimdiden tebrik ediyorum sizi Smiley
member
Bende bilgisayar mühendisi değilim, kendi kendine programlama öğrenmiş, sonra linux e bulaşmış sistem admini olmuş, teknoloji meraklısıyım. Bu merak öyle yaşlandıkça geçen birşeyde değil. Tüketici elektroniğine harcadığım paralar şimdi cebimde olsaydı zengindim  Grin

Adam ısrarla 1350 mhz dır senin kart diyor, kucağına alırsın diyor. İş inada binince video çektim bende.
hem gpu-z de hem watt-tool da frekanslar gayet net görünüyor.

1411 mhz ile gelen safir 580 nitro oc plus kart vardı onu bile 1168 de çalıştırıyordum ben, niye? optimumum değer ram hızı * 0.55 - 0.56 olduğu için (bu rakamı ben uydurmadım tabiki)
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Merhabalar.
Bilgisayar mühendisliği, çok geniş bir kavram aynı bilgisayar dili, içinde donanımı farklı, yazılımı farklı.
Tutupta, Bilgisayar mühendisliğini, coin mining, veyada hardware üzerine yoğunlaştırmak, yoğunlaştıranın nekadar bilgili olduğunu gösterir.
Mesela, ben Lise terk biri olarak, PHP üzerine kendimi geliştiriyorum.Tutupta, orda burda, okudum diye, mühendisim demiyorum.Nekadar bir konuda kendinizi geliştirirseniz geliştirin, illaki bilmediğiniz kısımları, patlayacağınız kısımları vardır bu herkes için böyle.

Kişi bilgisayar mühendisi olabilir, olmayabilir bu benim veyada forumdaki üyelerin problemi değil, onun problemidir.
Yaşından dolayı veyada durumundan dolayı mühendislik kıyaslanamaz.Kişi devlet standartlarında okursa, zaten mühendis olabilir.Ancak okumak farklı bir durumdur, icraate dökebilmek farklı bir durumdur.

Çalıştığım yere zamanında, Programlama üzerine, Yine PHP üzerine mühendis biri başladı.İşe başlarken baya anlatmıştı yaptıklarını falan, bendende baya yaşlı biri, bu arada yaşım 21.
Neyse kişi işe başladığı günden itibaren problemler başladı.Biliyorum dedikleri, veyada işe başlarken anlattıklarıyla uzaktan yakından alakası olmadığını anlamıştık.Ve yolları ayırma durumunda kaldık.

Yani demem oki, mühendis olması, o konuda çok bilgili olduğu anlamına gelmez.Bana göre, mühendislikte gereksiz okullardaki.Yani, bir bilgi o insanda biter.Yapabiliyorsa, zaten yapar.Bunun için mühendislik okumasına gerek yok.

Bir insandaki bilgi, onun nekadar egosu olmadığını gösterir, eğer egosu varsa, zaten bilgisi yoktur demiş newton reis.

Birini küçümsemek, sizin nekadar küçülebileceğinizi gösterir.

Sevgiler, Saygılar.
member
Ortalık şenlensin diye buraya konu açma gereği hissettim. O kadar video çekip internete yükledik yani boşamı gitsin emekler Smiley

Şimdi forbidden ı tanımam etmem, forumda yeniyim doğrudur. Bu konuyuda yaşı benden küçük bilgisayar mühendisi(!) arkadaşı kimseye şikayet etmek için açmadım. İbret olsun diye açtım  Grin

Efendim şimdi münasebetimiz şöyle başladı:

Modladığın hynixleri çok yakındır kucağına alırsın o hızlarda çünkü 29+ alabilmen için gpu clock'u da en az 1350 yapmışsındır sen Smiley

Bende demişimki:

GPU hızı 1168 de.
Memory hızının %55 ile %56 sı arası GPU hızı öneriliyor, yaptığım hesaba göre 1155 - 1176 mhz aralığı çıkıyor. Kullandığım kartlardada 1168 veya 1169 mhz ara frekans var daha düşük voltaja sahip, direk aynı voltajı giriyorum 65286 gibi.

DAG 130 altı iken aynı kartlarla 30.8 alıyordum.

Ha belirteyim, 1500 den alıp 2000 e kopyalamıyorum herkes gibi. İnce ayar çekiyorum + msi afterburner filan kullanmıyorum kartlarda frekansları direk biosa gömüp hiç bir ek program olmadan sadece claymore çalıştırıp alıyorum bu değerleri.

Öyle kucağına alırsın filan demeden önce, konuya çok iyi hakim olmanız lazım.
Saygılar.

Sonra adam kalkıp demiş ki:

Konuya çok iyi hakimim ve 1168/2000 hızlarında 29+ alamazsın hynix ramli rx 470 ten, ince ayar yapıyormuş Smiley götünü de siksen o kart vermez o hızı gpu'ya asılmadan.

Zamanında ben de senin gibi çok hevesliydim kartları dibine kadar vurdurma gayretim vardı, bir sürü hynix elimde patladı bir müddet sonra, stabilite sorunu yaşadım, clymore incorrect shares hataları verdi, vs vs. Amerikayı yeniden keşfetmiş edalarında mesaj yazıyorsunuz sanki sizin elinizdeki rx 470 bizim elimizdeki patates.

Ben hiç istifimi bozmadan:

Forbidden terbiyenin dibine vurmuşsun burda.
Sen yapamıyorsun diye kimse yapamıyor mu yani?

Claymore da senin bilmediğin bir sürü ince ayar var, liseden kalma ingilizcenle anlamazsın tabi ayarlar ne anlama geliyor.
ASM nin açılımı nedir bilmezsin (şimdi gidip google a yazar öğrenir gelip burda biliyom beyaaa dersin)

illa SS koyup göt olmanımı sağlayayım yani ne istiyorsun?

1998 den beri hergün internete bağlı adam var karşında, akılı ol.

Ve buna cevabı:

Hynix ramli RX 470 ile 29+ alamazsın gpu değerleri 1300+ olmadan.
SS değil video çekip atacaksın kartın ramini de göstereceksin videoya başlarken.
Bilgisayar mühendisiyim yazılım ve donanım konusunda seninle sidik yarışına girmem.
İngilizcem de gayet iyidir.
Laf değil icraat bekliyorum sataşmadan video çek ve at ben de göt olayım hadi.

ve buna cevabım:

Evet söz verdiğim gibi videoyu çektim.
teamviewer monitör takılı olmadığı için 640x480 çalışıyor, siparişini verdiğim dummy daha yollarda gelemedi kaldı.

önce ss:

Normal olarak hostname i üstünü çizdim, burda yazan saat ile aşağıdaki videoda yer alan çalışma saatini (saat:dk olarak) kıyaslayın.
ss yi videodan bir kaç dk sonra çektim, süreler birbirini tutacaktır.

Video:

https://youtu.be/9dV1U5w4ti4

Kartlardan biri 2025 mhz kalmış, onu 2000 yapmayı unutmuşum. 2025 ile 29.5 alıyor şekilde görüldüğü üzere.
gpu0 da teamviewer yüzünden 27 ye insede, normalde 29 basıyor, ethmon + claymore ethman ile ile takip ediyorum düzenli.

--------------------

Bilmediğimiz tanımadığımız kişilerle atışmadan önce, konuya çok iyi hakim olduğunuzdan emin olmakta fayda var Smiley
Sonra video çekerler böyle, ispatıyla herşeyiyle Smiley
Pages:
Jump to: