Ortalık şenlensin diye buraya konu açma gereği hissettim. O kadar video çekip internete yükledik yani boşamı gitsin emekler
Şimdi forbidden ı tanımam etmem, forumda yeniyim doğrudur. Bu konuyuda yaşı benden küçük bilgisayar mühendisi(!) arkadaşı kimseye şikayet etmek için açmadım. İbret olsun diye açtım
Efendim şimdi münasebetimiz şöyle başladı:
Modladığın hynixleri çok yakındır kucağına alırsın o hızlarda çünkü 29+ alabilmen için gpu clock'u da en az 1350 yapmışsındır sen
Bende demişimki:
GPU hızı 1168 de.
Memory hızının %55 ile %56 sı arası GPU hızı öneriliyor, yaptığım hesaba göre 1155 - 1176 mhz aralığı çıkıyor. Kullandığım kartlardada 1168 veya 1169 mhz ara frekans var daha düşük voltaja sahip, direk aynı voltajı giriyorum 65286 gibi.
DAG 130 altı iken aynı kartlarla 30.8 alıyordum.
Ha belirteyim, 1500 den alıp 2000 e kopyalamıyorum herkes gibi. İnce ayar çekiyorum + msi afterburner filan kullanmıyorum kartlarda frekansları direk biosa gömüp hiç bir ek program olmadan sadece claymore çalıştırıp alıyorum bu değerleri.
Öyle kucağına alırsın filan demeden önce, konuya çok iyi hakim olmanız lazım.
Saygılar.
Sonra adam kalkıp demiş ki:
Konuya çok iyi hakimim ve 1168/2000 hızlarında 29+ alamazsın hynix ramli rx 470 ten, ince ayar yapıyormuş
götünü de siksen o kart vermez o hızı gpu'ya asılmadan.
Zamanında ben de senin gibi çok hevesliydim kartları dibine kadar vurdurma gayretim vardı, bir sürü hynix elimde patladı bir müddet sonra, stabilite sorunu yaşadım, clymore incorrect shares hataları verdi, vs vs. Amerikayı yeniden keşfetmiş edalarında mesaj yazıyorsunuz sanki sizin elinizdeki rx 470 bizim elimizdeki patates.
Ben hiç istifimi bozmadan:
Forbidden terbiyenin dibine vurmuşsun burda.
Sen yapamıyorsun diye kimse yapamıyor mu yani?
Claymore da senin bilmediğin bir sürü ince ayar var, liseden kalma ingilizcenle anlamazsın tabi ayarlar ne anlama geliyor.
ASM nin açılımı nedir bilmezsin (şimdi gidip google a yazar öğrenir gelip burda biliyom beyaaa dersin)
illa SS koyup göt olmanımı sağlayayım yani ne istiyorsun?
1998 den beri hergün internete bağlı adam var karşında, akılı ol.
Ve buna cevabı:
Hynix ramli RX 470 ile 29+ alamazsın gpu değerleri 1300+ olmadan.
SS değil video çekip atacaksın kartın ramini de göstereceksin videoya başlarken.
Bilgisayar mühendisiyim yazılım ve donanım konusunda seninle sidik yarışına girmem.
İngilizcem de gayet iyidir.
Laf değil icraat bekliyorum sataşmadan video çek ve at ben de göt olayım hadi.
ve buna cevabım:
Evet söz verdiğim gibi videoyu çektim.
teamviewer monitör takılı olmadığı için 640x480 çalışıyor, siparişini verdiğim dummy daha yollarda gelemedi kaldı.
önce ss:
Normal olarak hostname i üstünü çizdim, burda yazan saat ile aşağıdaki videoda yer alan çalışma saatini (saat:dk olarak) kıyaslayın.
ss yi videodan bir kaç dk sonra çektim, süreler birbirini tutacaktır.
Video:
https://youtu.be/9dV1U5w4ti4Kartlardan biri 2025 mhz kalmış, onu 2000 yapmayı unutmuşum. 2025 ile 29.5 alıyor şekilde görüldüğü üzere.
gpu0 da teamviewer yüzünden 27 ye insede, normalde 29 basıyor, ethmon + claymore ethman ile ile takip ediyorum düzenli.
--------------------
Bilmediğimiz tanımadığımız kişilerle atışmadan önce, konuya çok iyi hakim olduğunuzdan emin olmakta fayda var
Sonra video çekerler böyle, ispatıyla herşeyiyle