Görsel kaynak: Haberanlik
Mbaye Diagne'nin Trabzonspor'a transfer olabileceği konuşuluyor. Lig maçında Trabzonspor'a gol attıktan sonra sevinmemişti. Bu iddialar doğru olabilir.
Mbaye Diagne gibi güçlü fiziğe sahip futbolcular bizim ligimizde hep başarılı oluyorlar ama daha çok küçük takımlarda başarılı oluyorlar. Trabzonspor şampiyonluk yolundaki rakibi olan Galatasaray'da başarılı olamamış bir futbolcuyu transfer ederse bence hatalı bir transfer yapar. Büyük takımdaki stresi kaldıramamış ve başarısız olmuş bir futbolcu başka bir büyük takımda çok fazla etkili olamaz. Mbaye Diagne'nin yerine Güney Amerika'dan transfer edilecek birkaç tane genç futbolcu bile Trabzonspor'a daha fazla katkı sağlar. Denenmiş futbolcuları tekrar denemek yerine genç futbolculara yönelmesi gerekiyor takımlarımızın.
Ben Mbaye Diagne’nin oyununu beğeniyorum. O gol sevincini yapmamasından sonra Trabzonspor’a gideceğini ben de düşünmüştüm. Galatasaray ve Fenerbahçe büyük takımlar arasında farklı bir ortama sahip. Bu takımların birinde başarılı olamamış ama iyi bir topçu kalitesine sahip olan Diagne bence Trabzonspor’da başarılı olur. Bu sene oynadığı futbol da gayet iyiydi. Takımına göre yine iyi oynadı. Fizik olarak da Galatasaray’daki halinden daha iyi. Mesela Fenerbahçe’ye gelmesini isterdim.
Genç futbolculara yatırım yapılması konusunda katılıyorum ama görüyoruz işte bir Arda bir Kerem kaç senede bir çıkıyor. Yapmıyorlar yani.