Mining bitmedi mi ya? Bence bulaşmayın olası bir fiyat düşüşünde parayı ödeyemeyen mining firmaları buhar olup gidiyor. Yatırımcıları da arkalarından bakakalıyor. Daha önce çok defa yaşandı.
Şu foruma geldim geleli; "Bitcoin'in 12343243243534 kez, madenciliğin de 32432487324 kez" öldüğünü okudum. Yeter artık yazmayın şunları her gördüğünüz başlığa.
Söylediğimin neresinde yanlış var? 200 küsür günlük roi şu an ki zorluk seviyesi ve fiyatlamadan verilen roi'dir. Zaman geçip 200~ güne yaklaştıkça bir yandan da zorluk seviyesi artışı ve fiyatların en iyimser tahminle çıkmaması yüzünden 200'e yaklaşacağına uzaklaşacaktır mining yatırımcısı.
Mantıklı değil arkadaşım. Mining'den uzak durun.
Bu saydığım risklerin hiç biri olmasa bile verdiğim parayı geri kazanmak için neredeyse 8 ay beklemenin hiç bir mantığı yok. Çünkü karşımdaki şirketin 8 ay sonra var olacağının garantisi yok. Kendi ülkemdeki bir şirket olsa mahkemeye verip hesap sorarım. Yaban ellerde batan giden şirketin arkasından nasıl hesap soracaksın?
Gördüğün gibi riski sadece mining'in kendisi ve fiyatlar değil, aracı olan şirketler de yaratıyor. Kaç kişi mining şirketlerine 5.000tl ve üstü yatırıp da rahat uyuyabilir? 5.000tl'yi bırak o kadar şüpheli bir durum ki şu an mining 100tl bile yatırmam. Çünkü bana göre geleceği yok. Karlı bir iş olsa başkası yapar sana satmaz cloudmuş bilmemneymiş. Netekim maliyetleri bir şekilde ucuz tutanlar da aynen böyle yapıyor.
Yazdıklarının bir çoğunu ilk postta yazdım zaten. Risklerini detaylı olarak açıkladım, Zorluk derecesinin ne olacağını, şirketin batıp batmayacağını vs müneccim değilsin ki bilesin.
Şirket batarsa, kaçarsa vs bankana gider kredi kartı harcamana itiraz formu doldurur yatırdığın parayı geri alırsın.
Bitcoin'in fiyatının 10 dakika içerisinde 100$ altına düşmeyeceğinin garantisini verebiliyor musun? VEREMEZSİN.
Tamamen kaotik bir ortamda insanlar bitcoin kazanmaya, ellerindeki yatırımları ve kazançlarını artırmaya çalışıyor. Ben de güvenilir bir liman olarak gördüğüm bir firmayı tanıttım. Kafana yatmıyorsa yatırım yapmazsın. Ya da gelip burada bu mesajındaki gibi "sebeplerini açık ve net bir biçimde" yazarsın onlara cevap veririz. Ama yok tutup da "o iş öldü yeaa" şeklinde ciddiyetsiz bir cevap yazarsan aynı şekilde karşılığını görürsün.
Yazılanı daha doğru dürüst okumadan, anlamadan, sindirmeden "cointellect ponzisindeki klasik savunmaları burada kakalamaya çalışmamanı" ve bir daha böyle şeyler yazmamanı tavsiye ederim.