Pages:
Author

Topic: Gerçekçi olalım mı? - page 2. (Read 1474 times)

full member
Activity: 476
Merit: 100
September 02, 2018, 01:54:47 PM
Aslında geçerli tüm projeler alt coinlerde. Üstler bu piyasada sadece isim edinmiş hiç bir özelliği olmayan trade dışı işe yaramayan coinler olarak kalacaklar. Ancak bakın gerçek projesi olan coinlere; kendisi blockchain hazırlayan coinler var. Yani kısacası teknoloji üretiyorlar fayda sağlıyorlar. Katma değeri olamayan tüm coinler çöp olacak bir gün.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
September 02, 2018, 12:39:19 PM
altlar bildiğin hayali tokenleri satıp paranın nereye gömüldüğünü bilmediğimiz tarafı. tokeni alanlar yalnızca yatırımcı. ortaya karmaşık terimler ile çeşitli teknolojiler anlatılıyor, ortaya somut ürünler ile bağlantılar eklenir ama ben hiç bir tokenin şu ana kadar gündelik hayatta harıl harıl kullanıldığını görmedim.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
September 02, 2018, 09:45:16 AM
zaten ben de bu altcoinlerin çoğuna güvenemiyorum. neo veya ethereumdan başkasına para yatırmak makul gelmiyor.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
September 02, 2018, 07:18:48 AM
Uygulanabilir değil demek biraz insafsızlık olur. Ama uygularlar mı uygulandığında geniş kitleye ulaşır mı orasını bilemeyiz. Proje sahipleri ya geleceğin zenginleri oligarkları olacak ya da büyük umut tacirleri.
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
CAT.EX Exchange
September 02, 2018, 07:02:06 AM
Tamamen piyasadaki projelerin uygulanabilir olmadığı gerçeğini kabul ederim ama piyasa böyle bir şey üretim ticaret yapan şirketlere bakın yarıdan çoğu kısa sürede batacak çünkü ürünlerine talep kalmayacak.
member
Activity: 280
Merit: 10
August 26, 2018, 07:28:15 PM
bence bitcoin ve ethereum harici diğer koinlere yaklaşırken dikkatli olmak gerekiyor,
member
August 26, 2018, 07:00:58 PM
bence mantıklı bir konu olmuş, bu piyasada gerçekçi olmak çok ama çok önemli diye düşünüyorum hocam, bence dikkat etmek gerekli
member
Activity: 189
August 20, 2018, 05:16:49 PM
Gerçekler can acıtır ama durum tam olarak böyle düşünmek istemediğimiz görmezden geldiğimiz ne varsa bu başlık altında toplamışsınız
newbie
Activity: 171
Merit: 0
August 20, 2018, 04:59:00 PM
zaten bizi bitiren de altcoin projeleri oldu öyle değil mi,  türlü türlü saçma sapan proje türettiler başımıza resmen
member
Activity: 294
August 20, 2018, 04:23:34 PM
bu kripto para dünyası da biraz umut dünyası gibi, herkesin zengin olma umudu olursa bu iş olmaz kolay kolay
member
Activity: 294
August 20, 2018, 04:21:24 PM
Altcoin projelerinin uygulanabilirlikleri verdikleri yol haritalarinda anlatiliyor. Kimi projeler cok yakin tarihte yapamayacaklari seylerden bahsettikleri goruldu. Ancak bu butun altcoinlerin sadece ucurtam is yaptiklari anlamina gelmez. Platform ve cloud projeleri genel olarak urunlerini ortaya koyabilen ve gelecek vaad eden projeler olarak karsimiza cikabiliyor.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
August 20, 2018, 12:16:45 PM
Vallahi uzun zamandır okuduğum en mantıklı yazı olmuş hocam. Eline sağlık. Zaten bu projelerin %10'u bile gerçekleşse teknolojik devrim olur dünyada.
full member
Activity: 392
Merit: 103
August 20, 2018, 12:10:06 PM
Çok başarılı tespitlerde bulunmuşsunuz tebrik ederim ancak biz yatırımı umudumuza yapıyoruz umut ediyoruz ki böyle olsun ancak onların tek derdi para toplayıp tüymek oluyor maalesef
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
August 20, 2018, 10:28:53 AM
bu projeden para kazanılmasının temel sebeplerinden birisi de hacmi doldurulmadığı için aşırı dalgalanmalar yaşanması.
member
Activity: 252
August 20, 2018, 04:19:38 AM
söylediklerinide %100 katılıyorum şunu eklemek istiyorum para olarak hiçbiri kullanacağını düşünmüyorum blockchain geliştirme platformundan farksız bir olay herkes blockchain tam anlamıyla geliştiğinde devletler kendi para birimini dijitalleştireceğine inananıyorum bizderde bu teknoloji gelişsin diye denekten başka birşey değiliz
member
August 19, 2018, 06:53:27 PM
Bu okuduğum en gerçekçi konulardan bir tanesi, bu yüzden yazmak istedim, adam aylar önce ön görülerini yapmış
full member
Activity: 602
Merit: 100
April 17, 2018, 04:30:19 PM
İşte bu piyasadaki scam olmayan (%1 deriz %5 deriz artık oranını bilmiyorum) ICO ları tespit edip onların üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Güzel web sielerine ne bileyim süslü cümlelere kanmamak gerekiyor.
full member
Activity: 630
Merit: 102
April 17, 2018, 03:51:38 PM
İşte bu konu dikkate değer . Piyasada yüzlerce coin var ve doğru düzgün vasıfları yok bunların. Zamanla vasıfsız coinler silinecektir piyasadan. Doğal seçilim misali Smiley
member
Activity: 448
Merit: 33
April 17, 2018, 02:11:52 PM
Gerçekten açılan konu ve devamındaki yorumlar bilgi verici. Konuyu açan arkadaş sonuna kadar meriti haketmiş. İlk okuduğumda bende merit vermek istedim ama malesef hakkım yokmuş Smiley
Konuyu açan ve yorumları ile katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Konuya dönersek, benim düşüncem; ilerleyen dönemlerde dünyadaki büyük şirketlerin büyük çoğunluğu coin çıkaracak(belki devletler bile). Özellikle de bankalar. Gelecek 5/10 yılda göreceğiz bunu. Dünya eskiden silahlarla yönetiliyordu, şimdi ise para ile yönetiliyor. Bu para ise devletlerle şirketlerin arasını bozuyor. Şirketler daha az vergi/ceza ödeyebilecekleri sistemlere geçmek isteyeceklerdir.
Kağıt para ilk çıktığında kimse itibar etmiyordu (ki kağıt paraların bile ekonomide gerçek değeri yok, devletler garanti verdiği için değer görüyor) şimdi ise hepimizin cebinde kağıt para var. Gelecekte de hepimizin cebinde coinlerimiz olacak.
Devletler birleşerek kağıt paranın denetlemesinin önlemini kendilerince aldılar. Coin konusunda da er yada geç önlem alacaklar. İşte o zaman Altcoinler  sermayesi+projesi olmayan her altcoin yok olmaya mahkum kalacaktır.

legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
April 17, 2018, 01:45:53 PM
altcoinlerin çoğu uygulansa bile şu anda btc'nin hedeflenen rakamlarıyla karşılaştırıldığında BTC'ye karşılık gelebilecek kadar ederi yok. O yüzden de sektör pump-dumplarla ilerliyor. İlerleyen zamanlarda gerçekten süper altcoinler çıktığında BTC de çok daha güçlü ve düşüşlere dirençli hale gelecektir. BTC dominant şu an %41'lerde ise ve marketcap 330 milyar dolarlardaysa o "müthiş" projelerle çok rahat 10-100 katına kadar artışlar görebiliriz.

Örneğin BAT google'a alternatif desek 500 milyar dolarlık rakibi karşısında ne kadar yükseğe tırmanabilir? Bildiğim kadarıyla ath'si 1 dolar sınırındaydı BAT'ın, 100 dolar olsa 1 milyar supply ile 100 milyar dolar değere ulaşır. Bir tarafta milyarlarca kullanıcı ile işleyen bir ürün, diğer tarafta "aday" proje! Şu an için zorlu bir süreç beklese de uygulamalar hız kazandığında sınırları da zorlayabilir. Şu dönemde geleceğin projesi olmaya en yakın adaylardan biri iota'dır bence, araştırmaların sürdüğü, vakfı olan ciddi bir proje...Ethereum ise başlangıç aşamasında "yakıt" görevi gördüğünden ileride toplam pazarda bu kadar değerli olacağını düşünmüyorum, biliyorsunuz roketler ilk olarak devasa yakıt tanklarıyla vedalaşırlar. Bitcoin dolar bazında çok arttığında yani sektör gerçekten kıymete bindiğinde ethereum dolar bazında artışla yetinecektir muhtemelen...
Pages:
Jump to: