Bu arkadas gelip arada buraya bi seyler sıkıp gidiyor sagolsun. Kendi de bir bot yapma pesindeydi en son hatirladigim kadariyla ne oldu bilmiyorum tabi. öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
@neofongictier
8 yıllık bilg. mühendisiyim, bunu yazmam 2 gün falan sürdü
ama daha ciddi bir uygulama geliştirmek çok daha fazla efor ister...
@Velvet78
gunbot var bende dostum, onun bariz eksiklerini görebiliyorum ancak finans bilgim zayıf o yüzden o konuda iyi bir danışman bulmadan bot yazmam faydama olmaz
Neyse konumuza donecek olursak, kendi yorumlariyla GunBot kullanarak nasil kazanilacagini anlatayim.merhabalar, botu kullanmaya başlayalı 1 haftaya yakın oldu, tarafsız görüşlerimi bildirmek istiyorum, bot çok süper gelin lan yerine gördüğüm artı ve eksilerden bahsedeceğim.
*artılar
bot alım satım konusunda salakça hareket etmiyor, sizin ayarlarınıza göre çalıştığını söyleyebilirim. ben 2 farklı strateji kullanıyorum bir tanesi ortalama %2 kar bırakıp daha sık olurken öbürü %3-4 kar bırakıp daha az alım satım yapıyor. güzel bir coin kümesi ve tavsiye edilen stratejilerle uzun vadede para kaybetmek pek olası görünmüyor. daha çok deneyimim yok ama toplu çakılma dönemlerinde bile strateji değişikliği ile gelir elde etmeye devam etmek olası. telegram gruplarında başta fuathan olmak üzere ister yerli ister yabancılardan da yardım alabilirsiniz.
GunBot kullanimi icin daha sonra cikan emotionless stratejisi disinda “kur-birak” mantiginda bir strateji yok. Coinleri ve stratejilerini belirli periyodlarla gozden gecirerek kontrol etmeniz daha iyi sonuclar almanizi saglar. Bunun disinda Double Up ve Reversal Trading gibi ozelliklerle dip anlarda bile ufak karliliklarla da olsa kar edebilirsiniz.
*eksiler
kendimde bir bilgisayar mühendisi olarak botun yazılımını çok stabil bulmadım. üzerine bir sürü sürüm çıkmış olmasına rağmen geliştiriciside 3 ay önceki sürümü öneriyor bu nedenle biraz dikkatli kullanmak lazım. bazı işlemlerde bot göçüp kapanabiliyor o yüzden botu çalıştırıp sonra sadece ayar değişiklikleri için ellemeniz iyi olur. kendim ilk denemelerimde botun nasıl göçtüğünü farkettim ve ona göre kullandım, yaklaşık 1 haftadır sıkıntısız çalışıyor.
Artik web arayuz sayesinde GunBot cok daha stabil. Hicbir zaman hicbir yazilim kusursuz degildir. Zaten bu yuzden GunBot surekli gelistiriyor ve alan kisi baska bir odeme yapmadan omur boyu tum guncellemelerden yararlaniyor.
botun kullanımıyla ilgili düzenli bir dökümantasyona rastlamadım. ilk etapta fuathan zaten yardımcı oluyor ancak botu iyice kavramak için ya birilerine sormanız ya da sağda solda yazılmış forum başlıklarını incelemeniz gerekli. örneğin internet kesilince bot ne yapıyor kısmını ancak kendim deneyimleyince öğrendim. ne oluyor derseniz bot exception atmaya başlıyor ve net geri gelince kaldığı yerden devam ediyor. official bir dökümantasyonu olsa iyi olurmuş.
Resmi bir dokuman (PDF) var arkadaslar. Ve hatta botun cok kapsamli wiki adresi bile var. Buradan tum stratejilerin ve parametrelerin ne ise yaradigini ogrenebilirsiniz.
Wiki;https://github.com/GuntharDeNiro/BTCT/wiki
bunun dışında elektirik ve internet kesintileri malum ülkemizde sık olan şeyler bu yüzden botu bir sunucuda çalıştırmayı düşünüyorum ancak gördümki her coin tipi için ortalam 100mb bir ram kullanımı var. mesela bende şu an 48 coin ile alım satım yapıyor ve ram kullanımı win8'de 7 gb olmuş durumda. yani min. 8gb ramli bir sunucu olması lazım ancak buda biraz pahalı geliyor. 30-40 tl'ye satılan uygun vps'lerden alırım diyordum ama o iş olmayacak gibi.
Ram kullanimi v9 ile birlikte minimum seviyelerde. Oyle ki eski bir 4gb laptopta bile calisiyor. Elektrik/internet kesildiginde de GunBot’ta sorun yok cunku GunBot yaptigi tum islemlerinin gecmisini tutuyor ve kapatip acildiginda kaldigi yerden alim-satimlarina devam ediyor.
*sonuç
sonuç olarak ben şimdilik memnunum, sonuçta bu bir yazılım ve bundan mucizeler beklemek mantıksız . botun terse kaldığı durumlarda oluyor ama bunlar kaçınılmaz şeyler. siz sabırlı olursanız terste kalanlar bile eninde sonunda kar olarak döner ya da en kötü bota %X düşerse boşver sat geç diyip zararı kabullenmenizde mümkün. şimdilik bu kadar ileriki dönemlerde deneyimlerimden bahsetmeye devam edicem.
Ne guzel soylemis di mi arkadas? Bu bir YAZILIM! Siz bu yazilimi ne kadar ogrenirseniz o kadar verimli kullanirsiniz. Yukarida botu kullanip memnun olan arkadaslar sadece bana bagli kalmadan kendi arastirmalarini da yaparak kazanan kisiler. Bu arkadaslar GunBot sayesinde manuel tradingde de kendilerini gelistiriyorlar cunku GunBot size EMA, BB, MACD, RSI gibi indikatorlerin aslinda ne ise yaradigini ogretiyor.
Son olarak arkadasin acmis oldugu basliga donelim. Dikkat ederseniz o siralarda GunBot'u satmaya calistigi icin cok da kotulememis sankihttps://bitcointalksearch.org/topic/m.25389942 3 aydır kullanmıyorum, benim düşündüğüm gibi çalıştır unut olmuyor bu botlarla piyasa şartlarına göre takip etmek lazım , ilgilenecek vaktimde yok, kısaca satılıktır.
Bak kendi de ne guzel soylemis. 😊 Piyasa sartlari, arastirma, ogrenme gibi konular GunBot'u verimli kullanip kazanmaniz icin en onemli konular.