A ne znam... Type1 senzor mi je preskup da bi se igrao s njim. A ionako nemam lokaciju na tier1 području pa ništa od toga.
Inače, na Telegramu sam pročitao da Emrit ulazi u PlanetWatch s type1 senzorima. Nisu rekli koliko će zarade dijeliti ljudima kod kojih je senzor, ali piše da onaj kod kojeg je senzor mora platiti licencu, a oni šalju senzor besplatno. Po meni je to OK ali samo ako će povećati podjelu zarade na barem 60% njima i 40% vlasniku licence. Nema šanse da im netko plati licencu za 20% zarade. Pogotovo jer će s Emritom jako brzo doći do saturacije pa će i zarada biti puno manja.
Je skup je, ja sam ga uzeo, ali eto imam +tier 1 područije i čisto sumnjam da se je neko prije mene sjetio ovdje uzeti PW senzore, a čisto sumnjam i da ljudi oko mene znaju šta je PW, tako da mislim da mi se isplati, a što se tiče Emrita, tu nemogu ništa utjecati, samo se nadam da im neće dobro proć kao sa Heliumom, jer će oni samo jednom iskeširati tih 1600€, dok korisnik mora svake godine, ili svake 3 godine kupovati licence, a ako je 20-40% zarade za korisnike nije baš neka zarada korisnicima. Isto se tako nadam da će konačno porasti cjena tokena, tako da bi moglo itekako biti isplativo kupiti T1 uređaj.
Ovo za saturaciju neznam napamet brojke, ali ide ovako nekako: tier1 je kojih 2500 uređaja, a tier 2je kojih 2000 uređaja za saturaciju. Brojke nisu točne, tako da ih se treba provjeriti, ima u njihovom white paperu.