Pages:
Author

Topic: Herşeyi dolara bağlamak ne kadar mantıklı ? - page 2. (Read 2146 times)

sr. member
Activity: 266
Merit: 251
İsyanında haklısın arkadaşım ama bu yeni bir şey değil ki. Bu ülkede senelerdir her şey, en basit şey bile, dolara endeksliydi. Şimdi dolar bu derece arttı diye herkes bir tık daha uyandı o kadar.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
adam zam yapmak fırsatçılıktır diyor. bunu amerikan malı bilgisayardan, hadi işletim sisteminden yazıyor. ona olan enerji rusyada, irandan dolarlarla alınan doğalgazdan üretiliyor ama zam yapmak fırsatçılık.

Ya bu ne kadar saçma bir örnek! Abd malı pc diyo sanki başka üretim pc varda biz kullanmıyoruz, ha diyecen işletim sistemi pardus kullanıyorum  ama gel görki çekirdek yapısı linux ve taban debian yani oda abd. E bu durumda ölek o zaman bir adım bile atmayak !
newbie
Activity: 84
Merit: 0
lütfen survivor izlemeyi bırakıp biraz ekonomi programlarını izleyin. emin olun gerçek hayatta çok işimize yarayacak şeyler onların hepsi. montajcı bir ülkede her şey tabii ki dolara bağlanır.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Ülkede ithalat rakmalrımız ihracat rakamlarından yüksek olunca ve birde dış cari açığımız 500 milyar dolar olunca olan biteni dolara bağlamaktan başka zaten bir sebep kalmıyor maalesef.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
dışa bağımlı bir ülkeyiz biz bunun farkına varın öncelikle ondan sonra kendinizce sorgulama yapmaya başlayın. ekmek bile dolarla alakalı ekmek.
jr. member
Activity: 364
Millet krizi fırsata çevirmenin peşinde ,zaaten kimse elindeki nakiti kullanmak istiyor ,,ekonomik  durum kaygısı var ,birde üstüne doların artışını fırsat bilip zam üstüne zam yapanlar borcunu ödemeyenler ,işimiz hayli zor.
jr. member
Activity: 462
adam zam yapmak fırsatçılıktır diyor. bunu amerikan malı bilgisayardan, hadi işletim sisteminden yazıyor. ona olan enerji rusyada, irandan dolarlarla alınan doğalgazdan üretiliyor ama zam yapmak fırsatçılık.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Dolar olmadan adım atamıyoruz arkadaş. Aslında bütün ülkeler kendi içinde her şeyini kendimi üretiyor yok böyle bir dünya, herkes ticaret halinde. Ama ne var geliri gideri dengelemenin yolunu bulmuş, markalaşmış ürünleri var dünyaya satıyorlar, turizmden çok kazanan var, en azından bir kaç alanda uzmanlaşmışlar.
newbie
Activity: 5
bu %50 hatta %100 yapılan zamlar fırsatçılıktan başka bir şey değil
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Herşeyi doların yükselişine değil bence herşeyi hükümetin yanlış yönetimine bağlamak en mantıklısı olur çünkü ülkenin ekonomik dengesinin ve prestijinin yerle bir olmasından sorumlu hükümettir ve bunun sonucunda dolar tl karşısında yükselir ve eğer ülkede bir yönetim açığıda varsa ülkede böyle durumlarda fırsatçılarda iş başı yapar .
jr. member
Activity: 252
üretim girdilerinde temel ithal ettiğimiz enerji kaynaklarına alternatif sırf türkiyede üretilecek enerjilere yönelik araştırmaya ağırlık verilmesi gibi bizim uzun vadeli vizyonumuz olmadığı sürece dolara bağımlı olmaya devam ederiz. batı ne yapıyorsa, neyi hedefliyorsa onlarla paralel teknolojiyi paralel ilerletmeniz lazım.
jr. member
suçlayacak adımı aslında herkes ama istisnasız herkes biliyor da kimsenin yazmaya cesareti yetmiyor haklı olarak. kraldan çok kralcı olmayın bu kadar. gerek yok buna.
jr. member
Activity: 238
Fiyatlar genel itibariyle yüzde 50 artmış durumda. Ekim ayında fiyatlar artmaya devam edecek diye söylentiler de var.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
tamam hadi dolara bağlamadık diyelim. neye bağlayalım? stokçular mı var varsa neden engel olunmuyor, haksız kazanç sağlamaya çalışana neden yaptırım uygulanmıyor?

Stokçulara mı bağlayacağız, her ürün stoklanamıyor ki. Gıda maddelerinin kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Yumurtanın, etin ömrü belli. Dolardan başka bağlanabilecek bir şey yok çünkü her şeyi dolar ile alıyoruz.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
ne yapalım euroya mı bağlayalım? neden dönüp kendimize, yanlışımıza bakmak bu kadar zor geliyor bizim milletimize. yönetilemiyoruz! kavrayın artık şunu.
jr. member
Activity: 420
tamam hadi dolara bağlamadık diyelim. neye bağlayalım? stokçular mı var varsa neden engel olunmuyor, haksız kazanç sağlamaya çalışana neden yaptırım uygulanmıyor?
newbie
Activity: 84
yerli üretim dediğimiz şeyi ağaçtan alıp soframıza koymuyoruz ki. en basitini düşünsek hayvancılıkta bile yemi, samanı ithal ediyoruz. dolara bağlamasınlar da neye bağlasınlar.
member
Merit: 42
Cheesy herşeyi dolara bağlamak o kadar çok mantıklı ki Smiley yani ne kadarı bile tutturamayız, herşeyi ifadesi bence karşılıyor, adam diyorki simite zam gelmiş, simitteki yurt dışında üretiliyor bizim fırından çıkıyor diyo hahahha Cheesy o misal yani
sr. member
Activity: 392
Merit: 250
Üreten de tüketen de parasının değeri üzerinden hesaplama yapıyor. Maalesef dolara göbekten bağlıyız, zamlar yeni başladı arkasıda gelecek.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
Kardeşim zaten her şeyin sebebi dolar değil ülke ekonomisinin yönetiim şekli ve benimsenen ekonomi modeli. Ürettiğimiz çok az şey var onların hammaddesini de dövizle ithal ediyoruz. Biz üretiyoruz yerli ve milli dediğimiz şeyler bile türk lirası düşünce %50 zam yiyor. Ösym sınavlarındaki açacak ve silgilere bak made in neresi yazıyor. Silgi ve açacak jileti üretemiyoruz hazır alıcısı olmasına rağmen. Daha ne konuşuyoruz ki
Pages:
Jump to: