Pages:
Author

Topic: Hindistan, Kripto Paraları Vergilendiriyor - page 3. (Read 2389 times)

member
Activity: 364
Merit: 10
GR
hindistan bence böyle yaparak yanlış yapmadı, çünkü hintliler gelecekte yazılım konusunda oldukça sağlam işler yapacağa benziyorlar, bunun alt yapısını hazırlıyor olabilirler
member
Activity: 196
Şu  noktada Hindistan gibi bir pazarı kaybetmektense vergilendirme seçeneği uygulanması daha makul. Bu Hindistan daki yatırımcıları memnun etmemiş olabilir hatta yatırımlarını başka yurt dışı hesaplara taşıyacakta olabilirler ama o piyasanın engellenmesi ihtimalinden daha olumlu bir karar olduğu kesin.
member
Merit: 12
otisbey
Hindistan hükümeti kripto para yatırımcılarına vergi bildirimi gönderdi. Hintli yetkili makamlar, önce ülke genelinde hizmet veren kripto para borsalarını denetleyip veri topladı. Ardından kripto para ticareti yapan yatırımcılara vergi bildirimleri gönderdiğini bildirdi.

Reuters’e göre, yapılan inceleme sonucunda Hindistan vatandaşlarının kripto para borsalarında 17 aylık dönemde 3,5 milyar dolarlık ticaret ve diğer işlemleri gerçekleştirdiklerini ortaya çıkardı. Hükümet ayrıca ülke içindeki dokuz borsadan veri topladı ve rapora göre “on binlerce insana vergi bildirimi” gönderildi.

Sonuç olarak, Hindistan hükümeti kripto para yatırımı yapan vatandaşlar hakkında bilgi edinmenin yanı sıra sermaye kazançlarına vergi talep ediyor.

Haberin tam metni için kaynak: https://habercoin.net/hindistan-kripto-paralari-vergilendiriyor/

Bence aynı durum Türkiye'de de geçerli olacak. Siz ne düşünüyorsunuz?

bu devlet mantığı her yerde aynı yeterki para kokusu alsınlar yasallaştırır vergiye bağlarlar her iki tarafta da olumlu bir sonuç neticede bitcoini muhattap almışlar buda iyi bir adım olmuş darısı başımıza inşallah
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Vergilendirmek yasaklamaktan iyidir. Hindistan Asya da önemli bir piyasa ve bu piyasadan uzak kalmasındansa yatırımcılarından vergi alması daha makul bir seçenek. Hindistan da işlem yapan insanların hoşuna gidecek bir durum olmayabilir ama hiç yapamamalarından iyidir.
member
Activity: 308
Kripto paraların vergilendirilmesi bir bakımdan iyi aslında devlet kontrolündeymiş gibi gösterip yatırımcıların güvenini arttırır piyasaya para girişi arttığı sürece de kripto paraların değeri artacaktır   Grin
member
Activity: 308
Hindistan devletinin kripto paraları inkar edip yasaklamaktansa kabul edip ondan gelir elde edenlerden vergi alması gayet normal bir durum. Devlet Yasaklasa insanlar yine bir şekilde para kazanmaya devam edecek kabul edip vergisini almaya başlamış.
member
Activity: 322
Merit: 12
Vergi getirilmesin diye inat etmiyor ki yatirimci hollanda gibi %1 vergiye kim karsi cikar ki. Orani dusuk tutun yine yapacaksaniz yapin vergiyi.
full member
Activity: 252
Merit: 105
Hindistan önce vergilendirme konuşurken Şubat ayında Bitcoin hakkındaki olumsuz konuşmalar ve Bitcoine yasaklamalar ile bayağı kan kaybettiren ülkelerden biri oldu. Hindistan sonradan da binlerce kripto para yatırımcısına gelir vergisi ödeme zorunluluğu getirdi. Bitcoine pek sıcak bakmadığı ortada.
member
Activity: 224
Merit: 11
bir zamanlar karşı çıkmışlardı şimdi vergilendirmeyi düşünüyorlar akıllıca adım atmışlar ama cahillik kokuyor nedense bizde de aynı cahllik varken aynı hamleyi yaparlar kesin
full member
Activity: 168
Merit: 100
hindistanın vergi konusunda ön ayak olmasını doğal karşılamak gerekiyor zaten vergi konusu her ülke vatandaşının ortak konusu çok yakın zamanda da bir çok ülkeden bu tip haberler alacağız
hero member
Activity: 756
Merit: 505
bir şekilde er ya da geç diğer ülkelerinde geçeceği sistem bu. nakde girişi belli bir seviyede olmaya başlayınca illa ki devletler hükümetler herşeyde olduğu gibi bu hususda da haracını almak isteyecek ve bununla ilgili düzenlemeleri de hayata geçirecektir. şaşırmadım. bizimkinler ne yapacak onu merak ediyorum.
jr. member
Merit: 1
Bir başkası da eğer Hindistan vergilendirme yaparsa ne olur diye bir başlık açmıştı galiba. Şu an vergi talep ediliyor deniliyor tabi bu kesin bir bilgi de değil. Var ise miktarı belli değil. Ayrıca şu an insanlar kazanamıyor zaten. Paranın tadı güzel gelirse Türkiye de hemen girer
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Hindisten kripto paraları vergilendirecek diye düşünürkdn, kısa bir süre önce yasakladı diye hatırlıyorum yanılmıyorsam. Bazı ülkeler bu konuda ne yapacakları konusunda gelgitler yaşıyor halen. Bir süre sonra yeniden yasak kalkar ve vergilendirme konuşulmaya başlar herhalde.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Çok doğrusunu yapıyor Hindistan devleti, eğer insanlar bir şeylerden para kazanıyorsa bundan devlete pay vermek zorunda. Ama bu oran insanları yıldıracak bezdirecek düzeyde olmamalı ki severek vergisini versin.
member
Merit: 11
hindistan biraz çakal davranmış bu konuda, bir ara baya karşılardı kripto paralara baktılar lehimize çevirebiliriz dediler çaktılar vergiyi hemen. Vergisiz yaşayamayanlarda bugün olsaydı konu başlığı.
full member
Activity: 465
Merit: 100
Hindistan kripto para pazarı 3-4 milyar dolar bütün piyasa gelecek vergi oranından etkilenmez. Ancak yerel yatırımcı için kötü olur, fazla oran kazançları kesecek.
member
February 21, 2018, 04:12:23 AM
Getirecegi vergi yuzdesine gore iyi ya da kotu bir karar oldugunu gorecegiz umarim dusuk bir vergi olur yoksa bitcoin buyuk ihtimalle bundan da etkilenir.
member
Activity: 266
February 20, 2018, 06:35:03 PM
Bence de hemen hindistan devleti kripto paralara vergi getirmeli. Bunun diğer ülkeler tarafından da yapılması şart. niye? çünkü piyasalara olan güven artacak ve böylece piyasaya para girişi artacak.
member
Activity: 70
February 19, 2018, 06:43:52 PM
Kripto para işlemleri yapan ofisler kuruldu. Yinede yüklü miktar bozdurmayı tercih etmeyin. Yasal yoldan gitmek ileride sıkıntı yaşamanızı önler. Elden satış kısmına gelince tavsiye etmem.
sr. member
Activity: 548
Merit: 251
February 19, 2018, 05:10:55 PM
Valla ben bu durumla karşı karşıya kalmamak için elden bozdurmayı düşünüyorum, bir yanda da elden bozdurmaya tırsıyorum çünkü dünyanın binbir çeeşit hali var. karşıdaki kişi güvenilir biri olmalı eğer güvenilir değilse benim açımdan sıkıntı yaratır. localbitcoins kullananda yok.
Pages:
Jump to: