Pages:
Author

Topic: Hindistan, Kripto Paraları Vergilendiriyor - page 5. (Read 2389 times)

sr. member
Activity: 370
Merit: 250
Devletlerin geneli kan emici kurumlardır ve bu kurumların tamamı yakını kendi halkları daihl olmak üzere herkese tuzak kurmaya çalışır. Ben hindistanda olsam isyan bayrağı çekerdim  Cry
member
Activity: 224
Merit: 12
Hindistan kripto paralar için vergilendirmeye başlaması ne ilk olacak gibi nede son olacak gibi Ülkemizde de vergi olmalı mı olmamalı mı bunun cevabını verecek bir çok uzman vardır ama ben vergi verilse bile bunun kabul edilebilir seviyelerde olmasını beklerim ama çok umudum yok
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Keşke vergi falan gelmese, zaten her şeye fazlasıyla vergi ödüyoruz ama bundan kaçış yok gibi görünüyor. En nihayetinde böyle bir sistem buraya da gelir.
jr. member
Activity: 210
Merit: 6
vergi gelirse borsa yerine şehrimden güvenilir birilerini bulup onlarda elden coin alışverişi yaparım sadece.
aldığımız nefesin yarısını vergi veriyorken birde coin vergisi vermey niyetim yok.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Bildiğim kadarı ile vergi %20gibi birsey ama bu belli bir miktarın üstünden sonra oluyordu al sat için farklı vergilendirme parayı belli süre tutunca farklı vergi oluyordu yakında Türkiyeye de gelir ama aklıma takılan su vergi verdiğimiz zaman resmi olarak güvencemiz olacak mı yoksa boş boş para mı verecegiz
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Vergi dilimleri yeterince yüksek. Birde elektronik para sistemine vergi yükü getirmeye gerek yok. Döviz ticaretine sıfır vergi var. Coinlere para birimi, vergi olmamalı.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Güney Kore kullanıcılar yerine direkt olarak borsaların komisyon gelirlerini vergilendirmişti. Hindistan'da böyle bir vergilendirme yaparsa ben kullanıcıyı direkt olarak etkileyen bir durum olacağını düşünmüyorum.
sr. member
Activity: 560
Merit: 255
Hükümetlerin önce Bitcoin'i kabullenmeyip, ardıkdan bok atıp en sonunda da madem para kazanıyorsunuz bize de kazandırın demesi gerçekten iki yüzlülük oluyor. Bu devletler hiç mi kendi vatandaşını düşünmüyor ya? Tek işleri güçleri ona vergi buna vergi.
member
Activity: 756
Merit: 17
Türkiye de devlet bakanları mesajları sürekli veriyor, ilgili kurumlar çalışma yapıp rapor sunuyor, vergi ayağı mutlaka gelecek. Geçmişe dönük olmasada ileriye dönük vergi olur.

Umarım geçmişe dönük bir vergi uygulamasına gidilmez.Ayrıca devletin bu yapacağı düzenlemede bitcoinin para olarak kabul edileceğini hiç sanmıyorum bu da biz yatırımcıların kripto paralar ile işlem yaparken çok yüksek vergi oranlarıyla karşılaşabileceğimiz anlamına geliyor.
member
Merit: 10
Türkiye de devlet bakanları mesajları sürekli veriyor, ilgili kurumlar çalışma yapıp rapor sunuyor, vergi ayağı mutlaka gelecek. Geçmişe dönük olmasada ileriye dönük vergi olur.
member
Merit: 11
Uzun zamandir turkiyede de ayni durum olacak diye soz ediyoruz bakalim hayirlisi ne olacak ne bitecek umarim olmaz
sr. member
Activity: 504
Orta vadede Türkiyenin de geleceği nokta budur, her hükümet gelir olarak gördüğü şeyi vergilendirmenin peşinde. Nedense ben ülkede kripto paranın yasaklanmak istenmesi veya kötülenmeye çalışılmasındansa yasal zemine oturtulup en kötü ihtimalle vergiye tabi olmasını daha mantıklı buluyorum. Ama keşke olmasa  Grin
full member
Activity: 210
Merit: 100
Vergi olayı sadece  bizim ülkeyle sınırlı kalamayacak galiba zaten olması gereken de budur, ortada bir kazanç varsa devlete payıni vermek gerekiyor bence
member
Activity: 268
Merit: 12
Vergilendirmek aslında o ülkenin bitcoini kabul etmesi anlamına gelir. ki buda piyasayı olumlu yönde hareketlendirir diye düşünüyorum.
full member
Activity: 518
Merit: 102
Vergi gelecek bence ancak vergiler geldiği anda resmen kabul ilanı olur piyasaya daha çok para girir btc artar piyasa yeşillenir:D Bitcoin resmen deniz suyu gibi bir hal aldı içtikçe susatıyor Cheesy
full member
Activity: 344
Hintliler tespit yapıyor ama ülkelerinde borsa var. Biz yabancı borsalarda yada Ledgerde coin tutuyoruz. Nasıl tespit edeceklerde vergi koyacaklar. Vergi yasası yetmez, verginin kullanıldığı alanlara güvenmiyorum. Benim ödediğim vergi yandaşların cebine gidiyor.
sr. member
Activity: 448
Hindistanın uyguladığı bu sistem yalnızca bizim ülkemize değil başka birtakım ülkelere de mutlaka gelip uygulanacaktır, sonuçta birçok hükümet vergi peşinde.
full member
Activity: 252
Vergi olayı kesinlikle gelecektir Türkiye'ye de benim düşüncem bu yönde. Fazla olmamasını umuyorum bu verginin ama söz konusu ülke Türkiye olunca az olması çok zor zaten Sad
full member
Activity: 318
Hindistan hükümeti kripto para yatırımcılarının bilgilerini bir çırpıda toplayıp vergi bildirimlerini gönderivermiş, işte bu iş bu kadar kolay. Kazandıktan sonra vergisi de ödenir, vergi oranında sapıtılırsa değişik yollar aranır napacağız başka.
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Kripto paranın vergisinî halktan almak akıldışı bir yöntem. Bu işin ticaretini yapan kurumlar vergilendirilmeli, yatırımcıların vergilendirilmesi küçük yatırımcıyı bu piyasadan uzaklaştırır, büyük yatırımcı ise parayı ülkeye sokmadan yurt dışından işlem gerçekleştirir. Özellikle gelir seviyesi düşük ülkelerin bunu yapması ülke ekonomisinede zarar verir. Küçük yatırımcı buradan kazandığını kendi ülkesinde harcayacaktır. Buna engel olunmamalı.
Pages:
Jump to: