Bu soruyu kendi kendime soracak olsaydım eğer öncelikle bazı şeyleri netleştirirdim.
1)Ne kadar param var hold etmek için?
2)Ne kadar süre bu paraya ihtiyacım olmayacak?
3)Ne kadarlık değer kaybına göz yumabilirim?
4)Elimdeki paranın ne kadar değer kazanması için hold edeceğim?
Coinmarketcapta yer alan altcoinlerin grafiklerinden anladıklarımla yukardaki verdiğim sorulara cevap vereceğim.
1) Öncelikle borç harç kredi gibi benzeri olmayan elimde dişimden tırnağımdan artırdığım ama yastık altında enflasyona karşı değer kaybetmesini istemediğim miktardan söz ediyorum. Borç harçla krediyle hold edecek olursam yanlış aksiyonlarda bulunabilirim. 10 birimden 8 birime düştüğünde ulan bu borçtu krediydi şuydu buydu deyip akılla değil korkuyla hareket edebilirim ki bundan ötürü hold edeceğim miktarı dikkatli belirlerdim.
2)Yukarıda dediğim gibi yaklaşan önemli durumlar olabilir. Örneğin seneye üniversitem bitecek ve askerliği direk aradan çıkartmak isteyeceğim ve hemen hemen hold için kullanacağım maksimum tarih 1,5 yıl sonrası. Bu sizin için farklıdır bu evlilik olabilir, çocuk olabilir efendime söyleyeyim yeni bir ev araba olabilir. Kısacası önümde karşıma çıkabilecek nakite ihtiyaç hali olabilecek etkenleri hesaplardım buna göre bir kısmı normal olarak köşede tutabilirdim. Bu şey gibidir siftah parasını masanın üstünde camın altında tutan esnaf şeysi gibi gibi.
3)10 birime aldığın ama güvendiğin bir altcoinin sen 6 birime düşmesine göz yumarsın ben 7. Erkekliğin 10'da 9 u kaçmaktır derler ya hah traderliğinde 10'da 9'u gerekli gördüğün yerde kaçmaktır abi. Çıkış dip fiyatını iyi belirlemek lazım körü körüne 5-4-3-2-1 deyip patlamaya değmez.
4) 10'da 9'u gerekli gördüğün yerde kaçmak olduğu gibi 10'da 1'ide gerekli gördüğün yerde kazancı kabullenip çıkmaktır.
Şahsen bu adımlarla size göre çok az olsa da birkaç altcoini 2 haftadır hold ediyorum yeni yıla kadar bir roadmap çizdim. Bir tanesinde erkenden çıkacak gibi duruyorum. Bir tanesi gerek dolar kuruyla gerekte coinin şahlanmasıyla çıkışa yakınım.
Ne demiş atalarımız " Başkasının tüyosuyla coin holdlama, bulursun kendini dumplukta"
Tamam tamam vurmayın çok soğuk oldu